Férfiak körében “divat” ma az empátia: spiritualitás, önismeret, jóga majd később a családalapításban sokkal több részt vállalnak, mint a korábbi generációk. Eközben a nők erősebbek lettek: a siker immár elérhető számukra és gyerekek mellett ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak.

Hiába csúsztak meg a nemek közti határok, hiába kóstolgatjuk, vagy állunk bele teljesen azokba a sztereotip feladatokat, amikbe évszázadokon keresztül nem volt szabad… egymás megértése továbbra is nehéz. Tapasztaltuk mi magunk is. A férfi és a nő akár egy szót is képes másként értelmezni. Ismerős?

Vegyük például az alábbiakat:

  • hűtlenség
  • felelősség
  • férfi-nő barátság

De vannak hétköznapibb szavak is:

  • bevásárlás
  • titkos vágyak
  • chat fotó

Vagy nem is annyira hétköznapiak? Van, aki legyint, s van aki már nem tud legyinteni, mert tudja, hogy ‘fogkefe’ és ‘hol a vacsorám’ problémákká válnak a meg nem értett szituációk. Ha engedjük elhatalmasodni, akkor pedig szakadás lesz a vége. DE! Nem kell így történnie! Igenis van más út! Amikor a kommunikáció jó, tehát értjük egymást, akkor van esély a gödörből kimászni és újrarendeződni. Nekünk, akik az Énakadémián dolgozunk mindig csak az segített továbblépni, amikor másképp közelítettük meg a problémát. A minták, ahogy a szüleink vagy a korábbi generációk próbálták megoldani... azok nem váltak be. Máskülönben sokkal hamarabb, sokkal könnyebben sikerült volna továbblépnünk. Azt tapasztaltuk, hogy újra kell tanulni a helyes férfi-nő kapcsolódást, mert a férfi és a nő, bár ugyanúgy ember, nem egyforma. Hiába élünk egyformán: iskolák, munkahelyek, hobbik, ez mind becsapás és önámítás. A hétköznapokban arcul csap a valóság, máshogy tekintenek ránk az iskolában, munkahelyen, szórakozáskor, de még a családban is.  Ez teljesen normális, mert nem egyforma a férfi és a nő, nem érzünk ugyanúgy, nem cselekszünk ugyanúgy… viszont megérthetjük egymást a kölcsönös tisztelet és szeretet jegyében. Másképp amúgy sem fog menni..

Egyértelműen és jól kell értenünk egymást!

Ebben szeretnék segítséget nyújtani, mert hisszük és tapasztaltuk, hogy az értő figyelem a jól működő kapcsolat alapja. Sokszor magunkkal sem vagyunk tisztában: mit, hogyan, miért szeretnénk. Sok nő érzi úgy párkapcsolatban, hogy egyre csak beletesz, hogy minden visz a hátán, s cserébe keveset kap, olyan, mintha szép lassan elfogyna. Ha így érzed, akkor szeretettel ajánljuk az ÉLJ, SZERESS, NEVESS! kurzusunkat, ami tizennyolc lépcsőben segít önmagad kiteljesítésében. A férfiak esetében azt látjuk, hogy sok év munka, tapasztalat és kihívások után is jön egy erős elbizonytalanodás, amikor kicsúszik a talaj a lába alól. Egzisztenciában, érzelmek, vágyak terén olyan új hullámokat kap, amikre nem tud azonnal reagálni. Ha így érzed, vagy a párod ebben az állapotban van, akkor bátran ajánljuk MEGALKUVÁSOSZLATÓ kurzusunkat!

Ezen a héten az EgoYoga virtuális közösséget is csiszoltunk, ahol

  • online videók és prémium magazin cikkek segítenek a nézőpontod változásában
  • Gálné Berényi Adrienn és Joós István segítsenek elhelyezni magadat: miért vagy abban a helyzetben, amiben épp
  • hozzád hasonló emberekkel tudsz videókonferencián részt venni

Sokkal többen használják az online társkereső oldalakat, mint amennyien bevallják. Legtöbbször azért nem vállalják föl, mert sorozatos kudarcokba fulladnak. A kudarc oka itt is a “nem értés”. Nem értjük jól a másikat, a chat világában ez méginkább felerősödik. Ha tindereztél már és belebuktál azért, ha tervezed, de félsz belevágni azért, ha pedig chatben folyton azt tapasztalod, hogy félreértitek egymást, akkor azért ajánljuk májusi TINDER GURU workshopunkat. A trénerek személyes és szakmai tapasztalataik alapján segítenek abban, hogy eligazodj és jól használd az online társkereső felületeket: Fazekas Ferenc (kommunikációs szakértő), Kőhegyi Mónika (tréner, coach), Bács Miklós (improvizációs előadó).

A férfi és a nő is képes változni. Podcast sorozatunkban ezen a héten Szekeres Kristóf pszichológussal saját útjáról, lehetőségeiről és döntéseiről beszélget Adri és Mea. Itt hallhatod Te is, hogy a cél, amit kitűzöl nem mindig egy kitaposott, egyenes úton éred el, ha valóban hiszel benne, kitartásra van szükséged! Így van ez a kommunikációban is. Figyelemmel, önfegyelemmel és a jókor, jól használt szavakkal létrejöhet egy újfajta párbeszéd a férfi és nő között. Innentől még mindig munka, mert ki kell tapasztalni saját magadat és a párod reakcióit, időt kell adni magatoknak a változáshoz. Mi abban segítünk, hogy új szemüvegen lásd a kapcsolati problémákat, s ezáltal olyan újfajta megoldásokat építs be a hétköznapjaidba, amik által valóban továbblépsz.

Nelli – szerkesztőség

 

Kapcsolódó kurzus:

AMAZONSZELIDÍTŐ – ha túl keménynek érzed magad