Lehet. Szabad neki, sőt mi több jobb, ha felkészülsz: hülye is lesz! Válságban van még és akármennyire is magabiztosnak mutatja magát, tudd, hogy belül nagyon is bizonytalan és bármelyik pillanatban meghülyülhet.

Ilyenkor ütközni fog, ha nem kívül, akkor belül, vihar lesz vagy csendes visszavonulás, mindegy, de készülj fel, mert ilyenkor hajlamosak ellökni azt, aki mellettük van. Azaz téged. Hajlamosak vagyunk ilyenkor arra gondolni, hogy bennünk van a hiba, mi rontottuk el, csak tudnánk micsodát.

De nem.

Semmit nem rontottunk el, egyszerűen neki egyedül kell most magát rendbe tenni.

…És igen…

Tudom, mire gondolsz és igazad is van! Te sokkal jobban látod őt, mint ő saját magát és tudod, zsigerből tudod, merre lenne neki a jó irány. Hidd el, én megértem, minden nő így van vele. Legalábbis az, akit egy férfi VALÓBAN érdekel. Ha valóban érdekel, ha valóban lenyűgöz, akkor azt tapasztalod, hogy van egy furcsa, többes látásod. Egyrészt látod benne a lenyűgöző Férfit, sőt egyfajta Félistennek is képes vagy látni Őt, aki minden porcikádat vonzza, testedet, lelkedet és a pokolba is utána mennél!

Másrészt látod benne az esendő embert, az eltévedt kisfiút, aki elveszetten bolyong a sűrű, sötét erdőben. És bizony sokszor a Férfi nem érti, hogy Te ennek ellenére is szereted. Sőt, ettől még jobban!!! Próbál persze kompenzálni, vetíteni a világ felé, minél bizonytalanabb annál inkább tolja túl. A világ lehet, hogy el is hiszi, amit mutat nekik, főleg azért persze, mert nem figyel rá igazán, mert a világ is azzal van elfoglalva, hogy a saját kikozmetikázott hamis képét eladja másoknak.

És igen!! Lehet, hogy egyszer csak azt tapasztalod, hogy a te embered is jobban érzi magát ebben a hamis, hazugságokkal teli közegben, ahol senki sem foglalkozik senkivel sem igazán, mert mindenki saját maga dugdosásával van elfoglalva. Azt tapasztalod, hogy inkább visszamenekül a barlangjába, egyedül szenved, mint vállalná a könnyebb utat, vagy visszamegy a hamis kapcsolatába, házasságába vagy a rég túlélt nőcsábász jelmezébe.

Ilyenkor te értetlenül állsz: hogy a fenébe lehet ekkora hülye? Visszamegy oda, ami már eddig sem működött, ami válságba juttatta? Igen, vissza. Mert még fél meglépni az újat vagy még nem élte meg a régi helyzet tarthatatlanságát. Nem érti, hogy a régi jelmez, bár megszokott, de nagyon nem áll jól neki, szűk is, hisz rég kinőtte. Meg kell élnie, hogy a régi már tényleg nem tartható, hogy az már nagyon nem működik neki: az a pillangó már nagyon szűken van ott a bábban!! Ha majd felismeri a tarthatatlanságot, akkor lépni fog.

Addig neked meg bírni és engedni…

Nőként talán ez a legnehezebb feladatunk! Női bölcsességgel, intuitív rálátással rég tudni a választ, de megengedni neki, hogy megjárja a poklot, nem akarni kiszedni onnan.

Hagyni… Végignézni, ahogy rohan a szakadék felé és tudni, hogy bele fog esni.

Nem könnyű, mert mindeközben szereted. Akkor is, ha éppen hülye és méltatlan, amit csinál. Akkor is, ha a saját poklában csücsül épp és hátat fordít neked.

Fontos tudni azt, hogy a Férfi sokszor azért hagy el, mert nem akarja a saját poklát rád tenni. Kímélni akar, vigyázni rád, miközben nem tudja, hogy téged pont ezzel taszít a pokolra. Nem tudja, hogy neked nincs pokol, ha vele lehetsz!! Akármilyen rossz helyzetben is van, akármennyire sötéten látja is a helyzetét, teljesen mindegy, hogy miben akad éppen: kirúgták, tönkrement, rossz házasság, betegség….Neked semmi sem igazán probléma, amíg megengedi, hogy mellette legyél és támaszd!!

Ő eltaszít, mert védeni akar a pokoltól és pont ezzel taszít a pokolra: mert neked az ő hiánya az egyetlen, ami valójában fájni tud. Neked a legrosszabb, ha nem adhatsz neki, ha nem segítheted, nem emelheted őt…Ha nem fogadja el a kezedet, amit nyújtasz neki.

Mit tudsz tenni, ha meghülyült?

A Legnehezebb feladatod van: semmit.

Nem szépítem: iszonyatosan nehéz. Küzdesz, mert egyrészt fáj, amitől menekülnél persze, másrészt meg ott a szerelem, amitől szabadulni nem tudsz, talán nem is akarsz…Ez téged csiszol, mert el kell jutnod a határaidig, el kell jutnod odáig, amikor már nem akarsz erővel. Ahol már letetted a kardod…Mert a te feladatod pont ez és amikor Mr Lenyűgöző épp hülye, akkor adja neked a legnagyobb segítséget ebben.

Látod a folyamat tökéletességét? Látod ebben a Rendet? Kell, hogy lásd, mert ez adja meg neked a következő lépéshez szükséges Erőt, Hitet és Bizonyosságot: hogy bízhatsz Magadban, Benne, az Életben, az Univerzumban, Istenben…Mindegy hogy hívod….de Minden Érted Van!!

Várszegi Réka

 

Kapcsolódó kurzus: