Kőhegyi Mónika (szakértő)

14 000 Ft30 000 Ft

Az egyéni és csoportos lehetőségekről kiválasztás után találsz bővebb információt.

Kiürítés

By submitting your payment, you agree to our terms and conditions.

Cikkszám: T-KM Kategória:

Leírás

Amikor magunk felé vállaljuk, hogy felmerül bennünk a kérdés, akkor arra valahol legbelül már ott van a válasz is.

 

rólam

Megingathatatlanul hiszek egy végtelenül egyszerű minőségben, és megingathatatlanul hiszek egy sokszor rögös útban, mely oda vezet. Az állapotba, ahol az, aki valójában vagyok a helyén van.

Boldogságnak nevezem.

Negyven múltam, amikor hangosan kezdett kiabálni a szívem. Olyan hangosan, hogy nem lehetett többé nem meghallani. Mennem kellett, szinte egy időben az élet minden területén. Bizonyosság nélkül, érthetetlen, megmagyarázatlan döbbenetet és fájdalmat okozva másnak, az ismeretlenbe.

Segítőként dolgozva is egyedül vágtam neki, és sokszor éreztem, hogy baromi nehéz. Hogy mindent, de mindent beletettem, amit tudtam, mégis zárva voltak a kapuk. Hogy elbuktam nőként, elbuktam emberként. Hogy talán hamis a hang, és oltárian nagyot tévedtem.

De az élet tapasztalatok által bizonyította, hogy a belső iránytű mégsem hazudik, és hihetek abban a mindenki számára elérhető tiszta minőségben, és az ahhoz vezető útban, melyen számomra mérföldkő ez az állomás.

A coaching csak egy eszköz, mely segít kereteket tartani, fókuszálni, melyet bárhol és bármire tudnék használni, és használtam is, de bennem magától értetődő, hogy itt kell lennem.

A saját utam legrögösebb szakaszain évekig egyedül bukdácsoltam, de a megoldom egyedül végül nem működött. Ma azt látom, hogy megoldani feladatom és felelősségem. Támaszkodni pedig – előbb vagy utóbb, így vagy úgy – elengedhetetlen. Én itt kaptam olyan támaszt, melyet el tudtam fogadni. Itt vagyok, mert számomra egyértelmű, hogy itt is adom ezt tovább. Mert itt a lényeg az emberi kapcsolódáson van. Azon a láthatatlan fonálon, mely a „tudom milyen”; “jártam ott”; “valamelyik oldalon állva már megtapasztaltam” érzésével köt össze minket.

 

témáim és tapasztalataim

rossz kapcsolat – Annyiféle nyilvánvalóan rossz kapcsolat létezik. Az enyém nem volt ilyen. Mi voltunk a külvilág számára ideálisnak tűnő pár. Okos, intelligens, humoros férj; sehol egy hangos szó, szépen alakuló egzisztencia, kutyák, új ház, új autó, új kanapé… De a tökéletes csomagolás mögött lassan elkopott, a tartalom. Szürkeség, kimondatlan kérések, kérdések, hallgatás, mindennapok – észre sem vettük, hogy a valamikor párhuzamosnak tűnő utak csendesen, de biztosan távolodva jutottak el addig a pontig, ahonnan már nem volt egymáshoz közelebb. Emlékeszem a pillanatra, amikor egy reggel a tükörbe nézve hangosan megkérdeztem magamtól:
Ki vagy te? És mit tettél azzal a lánnyal, akinek valaha voltak álmai?
Hallgatott, és ebben a hallgatásban minden benne volt.  Egyetlen út maradt. Akkor, ott egyetlen dolgot adhattam, mert csak ez maradt. A szabadságot, mellyel mindketten esélyt kaptunk egy boldogabb életre. Hogy történhetett-e volna másképpen? Ha már akkor értettem volna, hogy mi zajlik bennem, akkor biztosan.

szeretői viszony – 40 után újra kezdeni, megélni mindent, amit eddig elfojtottam magamban – szinte tankönyvszerű. A legintenzívebb évek, a leginkább önmagamra találás, ösztönszerű, szabad megélések, a legragyogóbb hegycsúcsok; ugyanakkor a türelmetlen várakozás, az akarás, a nélkülözés, a felvállalatlanság, olykor a pokol legmélyebb bugyrainak megismerése egyben. Örökös hullámvasút fent és lent. Szabad szárnyalás az égen, és patakokban ömlő könnyek. Mégis az egyik legjelentősebb időszak, a nagybetűs NŐ-vé válás időszaka az életemben, tűéles tükrökkel, melyekből – tetszett, nem tetszett (és azt kell mondjam, akkoriban ez sokkal inkább nem tetszett) – kiderült, vágyom persze a kapcsolatra, de én magam még nem vagyok rá alkalmas, nem vagyok rá készen. Túl sok az akarás, és ezt ő is érezte. Végül bennem dőlt el, hogy vége, és nem akartam másikat, akaratlanul a magány időszaka köszöntött be. Mégis a jelenből visszatekintve hálás vagyok mindazért, amit ez az időszak és benne ez a kapcsolat hozzáadott ahhoz, aki ma vagyok.

magány – Furcsa állapot a magány. A saját megélésem: valahogy teszem a dolgom (azt is csak nehezen), de nem vagyok jelen. Elmenekülni sem programokkal, sem munkával előle nem lehet. Mintha a világban amúgy száguldó idő lassan vánszorgóvá válna, melynek normál tempójú rohanását csak az évszakok változása szimbolizálja, mert a magány állapotában mintha semmi más nem történne. Számomra a kiutat egy nem várt pillanatban, egy nem remélt impulzus, és arra reagálva egy minden mindegy alapon megírt levél jelentette.  Sok mindenre megtanított a magány időszaka – közülük mégis egyet emelek ki. Görcsös akarással, küzdéssel nem megy – soha és semmi. Konok és „erős” emberként a magány volt az egyetlen, ami képes volt térdre kényszeríteni, ami nem hagyott más lehetőséget, mint fel-adni és megengedni. Gyűlöltem, menekültem, és le akartam győzni, mégis elképesztő, hogy mennyi mindent köszönhetek neki. De, ami még elképesztőbb, hogy visszatekintve, – és csak rajtam állt -, ha nem egyedül akartam volna megoldani, lehetett volna sokkal könnyebben…

 

alkalmazott módszer

EgoYoga – A korszakos rendszerből fakadó meglátásokkal segít, saját korábbi tapasztalataira, és a hozzá eddig forduló emberek élményeire támaszkodva.

Gestalt coaching – “A Gestalt alapelvei a tudatos figyelem, az „itt és mostban” való létezés és az ebből eredő változás. Nem a viselkedés megváltoztatására összpontosít: ha az energiánkat az éppen zajló helyzet megtapasztalására és elfogadására fordítjuk, a magatartásunk természetesen, erőfeszítés nélkül változik meg.”

 

mentorom

Joós István

 

közösségi profilom

Móni Kőhegyi

írások

Amikor a burok felszakad

Összedőlt álmunk romjain

Nem félni szeretném megtanítani, hanem élni

interjú

[podcast] Erős hittel az ÉNAKADÉMIA útján – vendégünk: Kőhegyi Mónika

 

így léphetsz velem kapcsolatba

  1. válassz lehetőséget
  2. kohegyi.moni@enakademia.net címre küldj e-mailt, benne
  3. telefonszámot vagy Skype / Viber / Messenger elérhetőséget

Egy munkanapon belül jelentkezem és egyeztetjük a részleteket.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.