A Nő is harcol

Férfi-NőIsmerkedésSiker | Pénz | Érvényesülés

A Nő is harcol

Hogy a nő csak otthon üljön, sokan értettek így, pedig nem ezt mondtam. Hanem ellenkezőleg.

Önfelvállalásról írok nem szervilizmusról. Lényege, hogy a vágyakat meg kell élni, nőként és férfiként egyaránt, azok jellegétől és természetétől függetlenül; amihez a lelkesedést kell követni, bátran felvállalva, bármi is az, ami lelkesít épp, ha tehát ügy, projekt és harc, akkor ügy, projekt és harc a feladat. Szabad. Sőt. Muszáj. Nőként is, ha úgy érzed. A lelkesedés a helyes irányt, tehát az időszerű tapasztalatot mutatja, mindig, pontosan ezért félek is attól legjobban, ami leginkább lelkesít, mert a legkockázatosabb.

Hajrá! Kard ki kard, ha úgy érzed, igen, azonnal, most, mert meg kell tapasztalni, hogy akkor mi lesz. Korszak a Harc, amin át kell menni, ha foglalkoztat. Mert tapasztalva tanulunk. Mindannyian. Csakis.

A társ, a gyermek, a boldogság pedig mind “csak” okozat.

Annak okozata, hogy tapasztalatok által tanulok arról, hogy mi dolgom, mert öröm, nekem és körülöttem, és mi nem az. Amihez tehát akár harcolni is fontos. Nőként is. Amikor projekt, ügy, karrier lelkesedése fűti az embert, akkor csinálni kell, tehát a nő is harcol, ha és amíg az az igaz. Fontos ez. A harc korszaka. Átmenni rajta. Megtudni, hogy milyen az én akaratomat másokéval szemben érvényesíteni, tehát ölni, igen, képes vagyok rá, de nem biztos, hogy dolgom, hogy a végállomás.

Az igazi nő volt harcos is. Ahogy kurtizán is. És boszorkány is. Ami vágy benne háborgott, ami neki nyugtalanságot okozott, tapasztalta mind, kiégette, és így jutott a világszép állapotba el. Amikor már csak Vár. “Csak” Van. Magas fok, amihez gyakran Harcon is át vezet az Út. Tud. Nyugodt. Csinálta. És igen, bármikor újra kardot ránt, ha és amikor kell.

Joós István, 2014. január 5.

 

Kapcsolódó kurzus:

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!