Döbbenetesen nehéz segítséget kérni. Elfogadni is. Aki szenvedett már úgy az életében, hogy nem volt segítsége, az a konkrét valami, ami kihúzta volna… tudja, miről beszélek.

És mindegy, hogy miért nem: nem kapott, megkésve érkezett vagy nem fogadta el az illető… a vége ugyanaz: marad az ember a posványban. Voltam így párszor. Nehéz, kínos helyzetben és az életemen fordító gödör alján is. Sokszor maradtam, s azt nehéz bevallani, hogy legtöbbször ott volt a segítség: az ember, a helyzet, a továbblépés… Az ok, amiért legtöbbször nem fogadtam el segítséget: szégyen, hamis önértékelés, szégyen, frusztráció és megint csak szégyen. Mert, ha elfogadom, azzal borítékolom, hogy véges vagyok, hogy kevés voltam, nem tudtam többet, hogy ember vagyok, voltam. Klisé, de nagyon fontos tudatni magamban, hogy igenis ember voltam, ember vagyok és EMBER leszek holnap is. Ez alap, mégis elfelejtjük és hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha nekünk ez nem is lenne fontos.

Márpedig mi a fontos, ha nem ez?

A nehézség, a válság természetes állomás és igenis rajtunk múlik, hogy ne végállomás legyen! Gödörbe zuhanva éli meg az ember, hogy a világ nagyobb, nem kis pofonok jelzik, hogy bizonyos dolgok lezárulnak körülöttünk és bennünk. Igen, akkor is, ha én nem akarom, akkor is, ha tiszta szívvel ragaszkodom a régihez. Ez lehet kapcsolat a szülőkkel, lehet szerelem, de a munka, a karrier is eléri a csúcspontját, ahonnan nincs már feljebb. Az ember segítséggel képes túljutni a beszűkült életszakaszon, egyedül senkinek nem sikerül.

A segítség létfontosságú. Segítséget kérni, kapni, de akár közvetíteni is, mert vagy olyan helyzet, ember, probléma, amihez nem én tudok megfelelő kezet nyújtani. Nem kell, s nem is szabad mindenáron megmenteni valakit.

Erről, vagyis a helyes segítségnyújtásról szól az Így segíts másoknak Ingyenes kurzusunk. Nézzétek meg többször is, mert nagyon hasznos!

Bemutatjuk Szekeres Kristóf pszichológust, aki szakmai szempontól erősíti partnereink körét. “Pszichológusként azt vallom, hogy a kliens legfontosabb tulajdonsága az, hogy ember, vagyis minden kliensemhez elsősorban emberként és nem páciensként, vagy megoldandó problémaként viszonyulok.”

 

Elkészült az első Sziluett podcast Női stabilitás a hétköznapokban címmel, melyben Adri és Mea vendége Joós Dóra volt. Őt kérdezték arról, hogyan töltődik és mit jelent számára a női tengely a hétköznapokiban. Hallgassátok szeretettel!

Segítséget kérni sosem lehet kínos, ha adni szívesen tudunk, akkor meg kell tanulnunk kérni és elfogadni is. Célunk, hogy azokat a nagy bukásokat, amik tragédiához vezethetnek, megelőzzék az emberek. Reméljük, hogy ebben mi is tudunk segíteni, vagy segítséget közvetíteni!

Nelli – szerkesztőség

 

Kapcsolódó kurzus: