Szekeres Kristóf (pszichológus)

12 000 Ft

konzultáció módja: személyes, online vagy telefon
időtartama: 50 perc

Cikkszám: T-SZK Kategória:

Leírás

A különös paradoxon az, hogy amikor elfogadom magamat olyannak, amilyen valójában vagyok, azután tudok változni.” Carl Rogers

 

bemutatkozás

Mindig is érdekelt a pszichológia, az emberi gondolatok, és érzések világa. Pszichológus szerettem volna lenni, azonban az ide vezető út nem volt egyszerű. Hadd meséljem el a történetemet, hogy hogyan is jutottam el ide.

Középiskolában az egyik osztálytársammal elhatároztuk, hogy pszichológia szakra felvételizünk. Mivel pszichológiát külön nem tanultunk a gimnáziumban, ezért megkérdeztük az akkori iskolapszichológust, hogy hajlandó lenne-e segíteni nekünk és különórákat adni pszichológiából. “Természetesen” – válaszolta. “5000 forintért óránként.” Mindketten ott álltunk leforrázva, hiszen ennyit akkor (majd’ húsz éve!) nem tudtunk kifizetni gimnazista diákként. Mi történt ezután? Ekkor a vágyam sajnos annyiban maradt, de három év múlva, önerőből, tanár nélkül végül bejutottam pszichológia szakra. Végre! Azt tanulom, amit igazán szeretek, ami a vágyam volt. De a történet itt nem áll meg.

Az egyetem negyedik évében egyre többet fájt a fejem, rosszulléteim voltak és volt, hogy az egyetemi épület második emeletére csak fulladva jutottam fel, tíz perc alatt. Hat hét kórház. Végstádiumú veseelégtelenség. Az orvosok pedig közölték velem, hogy nincs mit tenni, dialízisre kell járnom, a valós megoldást pedig a veseátültetés fogja jelenteni. Az iskolából ki kellett hagynom két évet, de nem adtam fel. Megküzdöttem a vesebetegséggel, kaptam egy donorvesét és most itt vagyok annyi akadály után – pszichológusként azt csinálom, amit szeretek és amire nagyon régóta vágytam. Nem volt egyszerű, de megcsináltam.

Hiszek benne, hogy mindenki tud alakítani a saját életén, ha valóban hajlandó tenni érte.

Sajnos a praxisomban azt tapasztalom, hogy a kliensek már nagyon sokszor későn jönnek és nem akkor, amikor igazán kellene. Egészségesen sem akkor kezdünk el étkezni, amikor betegek vagyunk, vagy nem csak akkor szedünk D vitamint, ha valami testi problémánk van, hanem mindezeknek pontosan az a célja, hogy NE legyünk betegek. Hasonlóképpen pszichológushoz sem csupán akkor érdemes elmenni, amikor már nagyon nehéz és nem bírjuk tovább, hanem megelőzésként is fontos, mintha lelki vitamint szednénk, hogy ellenállóbbak legyünk a lelki betegségekkel szemben.

Ön vajon figyel a lelki egészségére?

 

így segít

Pszichológusként azt vallom, hogy a kliens legfontosabb tulajdonsága az, hogy ember, vagyis minden kliensemhez elsősorban emberként és nem páciensként, vagy megoldandó problémaként viszonyulok.

Vallom továbbá azt, hogy a pszichológusként az attitűdömben a három legfontosabb dolog a feltétel nélküli elfogadás, vagyis minden kliensemmel a kapcsolódás alapja az ítéletmentesség.

Emellett a másik fontos attitűdöm az empátia, vagyis az, hogy félretegyem a tanácsadás során a saját világomat és a kliens “cipőjébe belebújva” onnan lássam a világot.

A harmadik fontos attitűdöm a tanácsadás során a hitelesség, vagyis hogy azt tudjam adni, aki valójában vagyok, nem pedig egy “fehér köpenyes” távoli valaki, hanem én magam tudjak részt venni a folyamatban.

 

módszerek

 • pszichológia

 

kiemelt területek

 • szorongás
 • depresszió
 • párkapcsolati tanácsadás
 • gyászfeldolgozás
 • életvezetési nehézségek
 • önismeret

 

így léphettek kapcsolatba

 1. vásárolj konzultációs időtartamot
 2. szekeres.kristof@pszichologusbudapest.org címre küldj e-mailt
 3. adj meg telefonszámot vagy Skype / Viber / Messenger elérhetőséget
 4. röviden írd le a helyzetedet, ha szeretnéd

Kristóf hamarosan jelentkezik Nálad, hogy egyeztessétek a konzultáció időpontját és módját.

További információk

Módszer

pszichológus

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szekeres Kristóf (pszichológus)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük