Testvérek közötti barátság lehet akadálya a továbblépésnek? – Kérdezz-Felelek #249

Kapcsolati válságKapcsolati válságVIDEÓVideótár

Testvérek közötti barátság lehet akadálya a továbblépésnek? – Kérdezz-Felelek #249

A barátság állapoton fontos változtass, hisz már látod is. Ez nehéz lesz. A legbelső kör a társ helye, ahol átmenetileg bár lehetnek testvérek egymásnak, de egy ponton túl aktívan hátráltatjuk egymást. Boldog Bolondok Napját Mindenkinek!

Női kérdés

“Volna itt valami, ami egy ideje foglalkoztat. A bátyámmal arról diskuráltunk, vajon a kettőnk, olykor túl közeli, túl őszinte és túl mély kapcsolata gátolhat-e minket a továbblépésben? Szinte betöltjük egymásnak a Társ szerepét, akivel megbeszéli normál esetben az ember a dolgait, meg beengedi oda, nagyon mélyre. Néha zavaró amúgy – van hogy neki, van hogy nekem -, hogy túlságosan egymás nyakán élünk. Azért gondolom, mert úgy rémlik István állította, hogy az anyánkkal is lehet “szeretői viszonyunk”. Működhet-e ez testvérek között is? Remélem nem gond az őszinteségem, kicsit ciki is talán ez a  dolog, de úgy érzem ezt fontos lenne tudnom.”

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture