Közösség

Közösség

Tapasztalat alapú segítség

Megfigyelésünk, hogy mások tapasztalatait használva, egymást saját tapasztalatainkkal segítve könnyebben és gyorsabban lehet haladni, az élet minden területén. Ezért hoztuk létre az Énakadémia Közösséget. 

Nem vagy egyedül. Csatlakozz!

Mit nyújt számodra az Énakadémia Közössége?

Képzelj el egy olyan közösséget, ahol a Tiedhez hasonló helyzetet már sikerrel megoldott emberek osztják meg valódi tapasztalataikat. Ezáltal könnyebb megérteni, hogy mi is történt veled és mit is kéne tenned – valamint megtenni is sokkal könnyebb lesz.

Tapasztalat alapú

Az Énakadémia célja egymást tapasztalatokkal segíteni. Nem kell egyedül megoldd, bármi is a kihívás, köztünk biztosan van olyan, aki átment hasonlón. Gyere, ha témád van, és akkor is gyere, ha másoknak volna mit adj, vagy csak olvasgatnál – őszinteséget játszunk!

Ajánlott álnév

Igazat mondani név nélkül általában könnyebb. Mely okból nálunk az álnév nem ciki, hanem éppen ellenkezőleg: arra bíztatunk mindenkit, hogy a nevét (és a pózokat) hagyja Facebookon és Instán, nálunk álnéven (de őszintén) vegyen részt!

Védett tér

Az őszinte megnyílás legnagyobb ellensége az ítélet – semmi nem esik rosszabbul ilyenkor, mint a kioktatás és az okoskodás. A mi közösségünkben elkötelezett moderátorok ügyelnek arra, hogy valóban tapasztalat alapú reakciókat kapj.

Korszakos Életnavigációs Rendszer

Az Énakadémia korszakos rendszere sok száz élettörténet egyezéseit foglalja össze.

Korszakos rendszerünk aktuális élethelyzetedet segít (sokkal!) jobban érteni – tapasztalati alapon álló magyarázatot ad, hogy gyorsabban meg tudd a magánéleti és/vagy karrier kihívásokat oldani.

Értsd jobban, hogy az életed melyik szakaszában vagy, hogy könnyebben tudj A) továbblépni, B) kapcsolódni!

Korszakos Életnavigációs Rendszer

Mi vár rád az Énakadémia Közösségében?

HELYZET meghatározás

Csatlakozásod első lépéseként egy kérdőív segítségével értjük meg jobban a helyzetedet, hogy bizonyosan a Számodra leghatékonyabb helyre kerülj a közösségünkön belül, hogy a lehető leggyorsabban lásd, hogy másoknak mi működött.

KORSZAKOS magyarázat

Az Énakadémia korszakos rendszere belátható mérföldkövekre, megtehető lépésekre bontja a magánéleti vagy karrier kihívások mögött húzódó változás folyamatát, és ezáltal járható utat ad, bármi is az életedben, amin változtatni szeretnél. Éretni fogod az akadás okát, és azt is, hogy mit kell tegyél. Sok száz sikertörténet támasztja alá a korszakos életnavigációt.

Sok száz INSPIRÁLÓ ÉLETTÖRTÉNET

Nem vagy egyedül, sokan voltak már hasolnó helyzetben mint most Te. Ezeket a történeteket megosztják egymással a tagok, folyamatosan gyűlnek a közösségben. És nem csak a nehézségek, hanem a történetek végén kirajzolódnak a megoldások is, melyek talán Neked is segítenek. Insirpirálódj, használd fel mások tapasztalatait, gazdagodj mások élettapasztalataival, és old meg gyorsabban a kihívásaidat!

PROAKTÍV segítség

Sokan vesznek edzőterem bérletet, amit aztán soha nem járnak le. Számunkra fontos, hogy a “lelki wellness” nálunk elköltött forintjai ne menjenek kárba, hanem igenis elérkezzen a vágyott változás tagjaink életében.

Aktívan törekszünk segíteni, hogy
A) egyre jobban értsd, hogy mi van Veled,
B) egyre nyilvánvalóbb legyen, hogy mit is kell tegyél,
C) egyre több erőd legyen a szükséges lépéseket sikerrel megtenni.

A változás kockázatos, és egyedül rettentő nehéz. Együtt sokkal könnyebb. 

INGYENES konzultációk

Hetente több ingyenes Zoom konzultációra is várunk, ahol Joós Istvántól és az Énakadémia mentoraitól is kérdezhetsz – élőben és ingyenesen. Plusz a segítők és csoportvezetők is folyamatosan mutatkoznak be.

MENTOR hálózat

Számunkra is meglepő felismerésünk, hogy az emberek nagy résznek nem terápiára, hanem őszinteségre van szüksége. Olyan helyre ahol értik és elfogadják. Olyan más emberekre, akiknek a tapasztalatait használhatja, akik megoldottak már hasonló kihívást… Egymásra van szükségünk. Közösségünkben az előrébb járók tudnak Számodra mentorként szolgálni, és Te is segítője lehetsz az utánad jövőknek!

* Mentor tapasztalatai megosztása által lehet az ember, csoportvezetőket külön is képzünk. 

NŐI KÖRÖK és FÉRFI KLUB

A fonó / női szalon évszázadokon át adta a női társadalom gerincét, és ezen keresztül a társadalom egyensúlyának is fontos eleme volt. Ahogy a férfiak vadásztársaságai is. Mi ezek modern változatát adjuk, online. 

A női konzultációkra kép nélkül is beléphetsz, és ugyanúgy lehet mosni, vasalni, vacsorát főzni közben, ahogy az őseink még „kukoricát fosztottak”. 

Férfi Klub kicsit más, mert a díja is magasabb és komolyabban is vesszük magunkat. Kamerakép és heti vállalások teljesítése férfiak felé elvárás. 

Ha igazán jól haladnál – mindent meg akarsz magadért tenni / szeretnéd a közösségi részvételedből a maximumot kihozni (!) –, akkor nagyon ajánljuk a kiscsoportokat!

* A munkacsoportokat előrébb járó, és a csoportvezetésben járatos vezetők viszik, és a heti konzultáció mellett folyamatos írásos kapcsolatban is állnak a tagok. A csoport erőt ad, tisztázni segít, és „feloldozást” is jelent, hogy másoknak is kihívás ugyanaz. A kiscsoportok díjkötelesek.

Őszinte ISMERKEDÉS

Eleged van a fotók huzogatásából és az interneten általában jellemző pózokból? Bátor önfelvállalást, őszinteséget, igazi és tökéletlenségükben lenyűgöző embereket szeretnél látni? Akkor gyere közénk! Nálunk szavakkal lehet csak vonzónak lenni, mivel képeket csak szavak után cserélnek a tagok. A közösségben barátságok, férfi-nő kapcsolatok és mentori viszonyok egyaránt születnek – sőt 2021 júliusában már a második “Énakadémia baba” érkezett. 🙂

Közösségünk 12 leggyakoribb témája:

1. Menjek vagy maradjak?
2. Váltanék, de hogyan?
3. Nem vagyok boldog.
4. Szeretői viszonyok…
5. Házasságmentés (javítás)
6. Kiégés, Karrierváltás

7. Magány vs. ismerkedés
8. Önbizalom, önismeret, cél
9. Kapcsolati kihívások
10. Munka vs. magánélet
11. Család / szülőkapcsolat
12. Ember és mindenség

Lenne kedved egy ilyen közösséghez csatlakozni?

Szeretettel várunk!

KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEK

Az Énakadémia Közössége rendezvényeken találkozik.

Hosszas kihagyás után újraindultak a rendezvények 2021 nyarán – folyamatosan tartjuk őket, ahogy a körülmények engedik. Tábor és előadás volt, kirándulás tervben van, de a soron következő alkalom közös forraltborozás lesz…

Közösségi Események

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

Mit mondanak a Közösség tagjai?

Videótár

Tagság által a videótárunkhoz is korlátlan hozzáférést kapsz!

Megfigyelésünk, hogy ha az ember valahol akad az életében, akkor ott nem jól érti a helyzetet.

Folyamatosan bővülő videótárunkban Joós István az általa megismert sok száz életút egyezéseiről beszél. A videók helyesen érteni, tehát tisztábban látni segítenek – tapasztalati alapon álló, tehát könnyen érthető magyarázatokat és azonnal alkalmazható tanácsokat adnak az érintett témákban.

A videók segítségével olyan helyzeteket is képes leszel megoldani, amiket eddig nem tudtál.

10

ÉV TAPASZTALATA

500+

VIDEÓ

3 millió

MEGTEKINTÉS

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

Mit mondanak a videótár nézői?

Tagsági Formák

Válaszd ki a számodra megfelelő előfizetést, és néhány kattintás után már küldjük is Neked a meghívót a közösségünkbe.

ÉNAKADÉMIA

KÖZÖSSÉG

HAVI TAGSÁG

6 990 Ft

helyett

4 990 Ft

/ hó *

ÉNAKADÉMIA

KÖZÖSSÉG

ÉVES TAGSÁG

59 880 Ft

helyett

29 940 Ft

havonta 12 hely *

ÉNAKADÉMIA

TÁMOGATÓ

ÉVES TAGSÁG

500 000 Ft

helyett

120 000 Ft

ezen az áron még 9 hely *

ÉNAKADÉMIA

KÖZÖSSÉG

HAVI TAGSÁG

4 990 Ft

/ hónap *

ÉNAKADÉMIA

KÖZÖSSÉG

ÉVES TAGSÁG

59 880 Ft

helyett

29 940 Ft

egy összegben befizetve *

* Internetes rendszereknél megszokott módon a tagdíj terhelése nálunk is automatikus. Havonta (vagy évente) történik, amíg a fiókodban le nem mondod az előfizetést.

A létszámkorlátos lehetőségek addig elérhetőek, amíg a regisztráció gomb aktív. Előjelentkezés nincsen. Ne maradj le!

A tagsági fromák az azokba foglalt eseményeken való részvétel lehetőségét tartalmazzák. Az eseményeknek külön költsége lehet (pl. vacsora). 

Az éves díjak bevezető árak, amik hamarosan változni fognak. Visszamenőleg nem emelünk árakat. Aki korán csatlakozik, annak tartósan az alacsonyabb díj marad.  

Mi történik a gomb megnyomása után?

Átirányítunk a kosár oldalra, adataidat megadva indíthatod el az előfizetésed.

A díjakat bankkártyával vagy a SimplePay fizetési rendszerében is befizetheted.

E-mailben meghívót küldünk Neked az Énakadémia zárt közösségi oldalára.

Mobil
alkalmazásunkat is letöltheted, ha szeretnéd.

Gyakran ismételt kérdések

Az Énakadémia Közösség bárkinek hasznos, aki boldogabb szeretne lenni. Sokan gondolják, hogy “ennyi az élet” és “másoknak sem jobb”, de az igazság nem ez. Hanem, hogy Boldogság van és vár – HA “csak” a munkát beleteszed!

A Közösség jelenleg 500+ tagból és 20 házigazdából áll. Összetartó erőnk az őszinte tapasztalat megosztás általi fejlődésbe vetett hit. Ahogy a tagok előrelépnek életükben, úgy nyílnak meg számukra újabb eszközök és lehetőségek is a gyorsabb haladásra.

Közösségi oldalra belépve egy védett térben találod magad, amit csak a tagok látnak. Anonim módon, tehát arc és név nélkül tudod elmondani azt, ami nyomaszt. Elfogadó emberekkel beszélgethetsz, akik saját tapasztalatokkal válaszolnak.

Tiedhez hasonló helyzetet már sikerrel megoldó emberek tapasztalataihoz kapcsolódni megfigyelésünk szerint a leghitelesebb tanács, és így a leghatékonyabb is, kihívása esetén. Nálunk barátságok, mentori viszonyok és férfi-nő kapcsolatok egyaránt születnek. Pusztán csak így, tehát őszinteség alapján, az igazi önmagunkat mutatva. 

Nem annak indult. De azt tapasztaljuk, hogy sokan ismerkednek itt. Az Énakadémia Közösség lényege értékes új emberekkel kapcsolódni, aminek maximálisan része új férfi-nő kapcsolatok alakulása is. Várunk szeretettel! Társkeresés helyett emberi kapcsolatokat építs – köztünk olyanokkal ismerkedhetsz, akik látnak és értenek.

Hozzád hasonló átlagos emberek, akik abban különlegesek csak, hogy előtted járnak az úton, és több gyakorlatuk van a tapasztalataik őszinte felvállalásában. A mentorokat a közösség emeli ki a tagjai közül, mert értékesnek tapasztaljuk a segítséget, amit saját tapasztalatuk bátor megosztása által nyújtani tudnak. A csoportvezetők képzik magukat, és folyamatos munkát tesznek bele, hogy a csoportjaik egyre jobbak legyenek. Téged is várunk!

Garancia? Az nincsen. Ami van, az az a tény, hogy sokaknak már megváltozott az élete általunk, mert bele mertek a tennivalóba állni, még ha komfortzónán kívüli kihívásokkal is találták magukat szemben. Ha ezt megteszed, akkor Neked is működni fog. A saját elszántságodon múlik, elrugaszkodsz, és végigcsinálod – amihez mi maximális segítséget adunk.

ÉNAKADÉMIA

Térkép az élethez

A korszakos életnavigációs rendszer amolyan “térkép az élethez”, avagy másképp: tapasztalati alapon álló logikus magyarázat az élet nagy korszakaihoz, és az ezeket elválasztó válságok “gyors” megoldásához.

A rendszer legegyszerűbb magyarázata, hogy minták mentén indulunk, mindannyian, jól is megy minden, míg aztán egy ponton válságba jutunk. A jó hír, hogy nem rontottál el semmit, minden rendben, a válság megújulás (!) mindenkit utolér. Másképp: nem Te vagy válságban, hanem a csak mód, ahogy az életedet eddig élted. A megoldás egyszerű: tovább kell lépj.

A továbblépés módja, hogy az ember az élete útján továbblép (ezoterikus fogalommal: felébred, tehát ráébred arra, hogy nem helyesen él). 

Feladat: (1) kimondani az igazságot, (2) a halogatott helyes lépéseket megtenni. Amit persze csak mondani könnyű, megtenni nagyon nehéz.

Olyan ez, mint a “Mátrix” című filmben. Kesergés és panaszkodás helyett magaddal és a vágyaiddal (a személyes igazságoddal) kell szembenézz. Helyed van és vár. Az igazi Munka és az igazi Társ az Igaz Élet jutalma lesz,  csak épp a halogatást, hazugságot, önámítást, pózokat kell felszámold előbb.

Vállalj az életedért felelősséget!

Használd hozzá mások tapasztalatait.
Együtt sokkal könnyebb.

Mire jó?

Ha ÉRTED hol jársz, akkor a múltat elfogadni, a haragot letenni és a továbblépés helyes irányát megtalálni is könnyebb.

Tapasztalatunk, hogy a válságok amolyan “lelki szabadulószobák”, ahol nem csak a szabadulóművész, de az akadály is Te magad vagy.

Lehetőségeid:

    1. nem változtatsz, tehát szenvedsz, míg végül pánik lesz, és kitörsz,
    2. egyedül próbálkozol, míg egyszer majdcsak rájössz a megoldásra,
    3. segítséget fogadsz el olyanoktól, akik megoldottak hasonló helyzetet.

Mi a harmadik megközelítést ajánljuk!

Sok száz életút egyezései alapján tudunk Neked magyarázatot adni arra, hogy miért volt elkerülhetetlen, ami Veled történik épp, miért van rendben, és merre jó lépj, hogy a helyzet hatékonyan változzék.

Megközelítésünk ezreknek segített már – reméljük, Te is hasznosnak találod!

Magyarázat

Az út elejét a Minták határozzák meg, és bár az elején ebből akár biztonság és siker születik, a vége felé már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Tudatlan“ ember titán, de (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták csődje” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön (a teljes személyiségét kell integrálja) az ember – a válság befelé indulni segít…

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= az Igazi Önmagunkat) fedezzük mélyülve fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és mások tapasztalatai.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. A közkeletű vélekedéssel ellentétben terápia, coaching, meditáció vagy ima útján sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz 1) súlyokat kell letenni, 2) a helyes irányt szükséges megtalálni.

A mélypont a “Ráció Halála” lesz, ami után nagy kihívás marad, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem – még mindig nem – vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket, amint készen állunk rá (!) –, és ez egyszerre eredményez hasznosságot, társat és közösséget. A “Céltudatos” ember különlegessége, hogy tudja és teszi a dolgát.

Rövid videómagyarázat alább, másfél órás a nyitóoldalon.: 

 

Honnan vettétek?

A korszakos életnavigációs rendszer neve EgoYoga. Az emberiség ősi meséire és mítoszaira, Jung munkájára és a Hős Útjára épül. Dante, Homérosz, Shakespeare, sőt a nagy hollywoodi sikerfilmek hősei, Luke Skywalker és Neo, de még Steve Jobs és Madonna is ezen az úton jártak.

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!