A nők kezében a világ sorsa

Férfi-NőÖnismeretSiker | Pénz | Érvényesülés

A nők kezében a világ sorsa

Patkó és patkószeg vagyunk. A Férfi és Nő patkó és patkószeg, ló a család, lovas a közös alkotó élet, a MI, amit MI adni tudunk. A sereg a közösség.

Az ország az Ügy, a közös, amit szolgálunk, és igen, csata, sőt háború van, és igen, az egész elveszett, ha az alapoknál nincs rend, ha a patkószeg nincs jól beverve az egész veszélyben, ha a szeg patkónak, a patkó lónak, a ló lovasnak, a lovas seregnek, a sereg országnak képzeli magát.

Ez a kihívás ma.

Az önkép, az önfelvállalás, a rend, és csak egyet kell visszalépjünk az örömteli megoldáshoz szelíden és alázattal. Patkó és patkószeg vagyunk Férfi és Nő fontos és értékes mind, hiszen rajtam-rajtad-rajtunk múlik a család, a lovas, a csata, az ország. És az egészet veszélyeztetem, ha többnek, másnak képzelem magam, patkók és patkószegek vagyunk. Vas, ember, minden “több” csak válság. Fontos persze észrevenni, hogy a Férfi a patkó és a Nő a patkószeg. A férfi, aki az úton, a kövezeten, a külvilágon, künn állandóan csiszolódik, aki a család, a közösség, a sereg, az ország terhét viseli – de a nő odaadása a kapocs, a nő odaadása, szeretete, bölcsessége, ereje, ami a patkót és a lovat összetartja, a Nő tehát állandóan erős, benn, mert a nő szegezi, tartja a Férfit a lóhoz, a helyéhez, a szolgálatához az ügyhöz.

Végtelenül fontos ez. Az alázat. Az odaadás.

Ahogy az is, hogy a Férfi ehhez be kell fogadjon, a Nőt, át kell engedje magán, csak így kapcsolódhat, csak így rögzülhet-hasznosulhat a Férfi, csak így kerülhet a helyére, ha fér belé a szög, ha engedi magát odaszegezni. A Férfi Egó keresztje. Ez. De az újjászületése is, mert boldog, kiteljesedett, valóban alkotó, funkciója szerint hasznosuló másképp nem, csak szegezve lehet. Aztán az is fontos, hogy a patkó magában csak patkó. Nincsen kész. Nincs még a helyén. A nő a patkóval ló és lovas lehetőségek közül választ, talán sereget is, de ország igazából csak Egy van, még ha látszólag átmenetileg még többnek is tűnik, a nő belelát a jövőbe. Látja a lehetőséget. Látja, érzi, tudja, amit a fiú, a királyfi magáról még sejteni sem mer, a Nő választ és a hite és a bizalma és az odaadása által születik a Férfi azzá, akit ő már rég látott.

Így működik ez.

És igen, végtelen nagy alázat és odaadás kell hozzá, ezért van a nők kezében a világ sorsa. A nő, ha képes magát odaadni, a férfit kitölteni, emelni, születni segíteni, ügyhöz, helyhez, családhoz, közösséghez szegezni, akkor van rend. Akkor van megmenekülés, megváltás … egyéni, családi, közösségi, világ szinten is.

Nem véletlen tehát, hogy a Nők előbb “spirituálisak”.

A nagy kérdés immár “csak”, hogy mihez kezdenek ezzel, várják tovább a hozzájuk méltó “kész” Férfit, aki ugye nincs, vagy képesek-e kincseiket immár hasznosítani. Képesek-e választani, adni, áldozni magukat, egy magában esendő, de velük valódi csodákra képes Férfinak.

A Nők kezében a világ sorsa.

De ugyanebből fakadóan más sorrend sem lehet. A nőnek lova és lovasa, tehát helye és hivatása sem lehet előbb. Mielőtt patkót és lovat választ. A patkó és a ló meghatározza a hivatását, hiába próbál magában karriert építeni, az csak felkészülés mindaddig, míg patkót, férfit nem választott, mármint fiút, akivel együtt, a kopás, a lóért, lovasért, országért vívott kopás által szentelődnek Férfivé és Nővé.

Joós István
2012. június 6.

 

Kapcsolódó kurzus:

 

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!