Királycsináló nő

BátorságFérfi-Nő

Királycsináló nő

Sok nő fél, hogy mindenét adja, és elhagyják. Nem szabad ettől félni, mert teljességgel alaptalan.

A királycsináló a Nő.

Bármikor emel maga mellé másikat, de ő maga nem pótolható. Mármint, aki beleáll, ő többé nem. Nő az, aki benne áll, mindent kockáztatva a Férfiben, az ügyben, az országépítésben, és ő nem pótolható, mert az ország is dől, ha kilép, többé nem hagyják el.

Aki beleáll. Totálisan. Őt többé nem. Aki nem egyszerűen vonzó hímet választ, mert volt olyan elég, fejüket is vette. Így már tudja, saját bőrén, saját szenvedés árán tanulta meg, hogy küldetés nélkül kevés, üres a férfi; elege már ebből, az egoizmusból, a sajátjából is. Hanem követni, magát megadni, dőlni, nagyobbat szolgálni, hasznosulni vágyik, tehát ügy iránt lelkes valódi férfi, király társaként áll a harcba minden súlyával bele. Ugrik, gondolkodás nélkül, kockáztat mindent. Na, neki működik. Csak neki működik.

Szürreális, irracionális, de mégis. A totális kockázatba vakon ugró embert nem egyszerűen elkapják, de szárnya nő, szó szerint, s íme a Királynő. A királylány fél, hisztizik, halogat, kifogásokat talál, harcol inkább maga, ami korszakos, persze, teljesen normális, de van tovább, amihez jó észrevenni, hogy hiszti csak a félek, hogy elhagynak. Hiszti, halogatás, önbecsapás. Az amazon nem hisztizik, megy és csinálja, átveszi a kardot, sikeres, a férfiak a lábai előtt hevernek, s ő fejüket, testüket veszi. De innen is van tovább, mert a siker ára a nőnek mindig magány. Muszáj lesz ugrani, képes vagy ugrani, hamarosan érkezik az ugrás ideje, ha ezt most olvasod, és igen, nem kell ezen rágódj, magától fog történni. Csakis magától történhet. Írni, olvasni, beszélgetni erről okoskodás, ami szintén rendben, persze, értéke, hogy megnyugtat a felkészülés ideje alatt, de az ugrás maga nem lesz racionális. Hanem történik. Majd. Amikor itt az ideje. Kitartás tehát, és jó hangulat. Addig is. Nincs miért izgulni.

Joós István, 2014. július 14.

Kapcsolódó online kurzus:

 

Hozzászólások

Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture