Jó az, ha fáj

Férfi-NőKarrierválságÖnismeret

Jó az, ha fáj

Az Új a Régiből születik.
Mindig és csakis. Jó erre emlékezni, valahányszor akadást, fájdalmat, szenvedést látok vagy tapasztalok, hogy az Új a Régiből születik, és mint minden születés, igen, persze, hogy Fáj, de lenyűgöző, sőt, katartikus mégis, amint a saját széttépett testemen – álmomon, vélekedésemen, reményemen, megszokásomon, illúziómon – túlnézve, tehát a Régit elengedve, az abból épp születő, születni próbáló, életéért küzdő újat, csodát, Lehetőséget észreveszem.


Mert okkal fáj, sosem fáj ok nélkül, felfedezni való van ott, ahol fáj. Keresd, sőt, engedd meg, segítsd az újat, mint a szülő nő végül, minden erővel nyomja, és totális ellazulás, és minden erővel nyomja, és totális ellazulás. Csakis így juthatunk át. A boldogságba. Ami, igen, a következő fájásig tart.

Joós István, 2014. május 3.


ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!