Addig, amíg ’’barnát, magasat, zöldszeműt…’’ keresel, nehezen fogod megtalálni azt, akivel boldog lehetsz.

Túl vagyunk már a kamasz éveinken. Nem tudjuk és talán nem is feltétlenül akarjuk minden szabad percünket  szórakozással, bulizással tölteni. A nagy átlag egy relatív szűk körben mozog nap mint nap, és a munka, a gyereknevelés sem hagy már annyi időt az ismerkedésre, mint régebben. Úgy tűnik, beszűkülnek a lehetőségek, pedig aki társat szeretne, annak pont ez lenne az elsődleges feladat: megismerni minél több embert, hogy legyen választási lehetőség.

De mégis hogyan?

Mondjuk internetes társkeresőn. Ez  az első, ami az embernek eszébe jut, bár nagyon megosztó. Valakinek bejön, mások rossz tapasztalatokról beszélnek. Van, aki két hét után menekül, van, aki hosszú évekre beleragad. Érdemes kipróbálni ezt is és esélyt adni, hiszen mindenhol vannak értékes emberek. A társkeresőkön is. Türelem kell, és tudni, mire érdemes figyelni, mire érdemes rákérdezni.

De mit tehetsz, ha úgy érzed, nem állsz készen regisztrálni?
Vagy mit tehetsz, ha már próbáltad a társkeresőt és nem vágysz vissza?

Mozdulj ki!
Ahelyett, hogy a kedvenc könyvedet interneten rendeled és a szobád magányában olvasod, vedd meg a könyvesboltban, majd ülj be vele egy kedves kávézóba. A munkahelyi ebédet, ha van rá mód, ne az íróasztal mellett kapd be, hanem menj ki a menzára, vagy akár a közeli parkba. Ne az otthoni gépen fuss, hanem vegyél bérletet egy edzőterembe, vagy csatlakozz egy futó csoporthoz. Járj másik útvonalon dolgozni. Vagy autó helyett tömegközlekedéssel. Próbálj ki egy másik boltot a szokásos sarki közért helyett. Közben legyél ápolt, csinos és mosolyogj, flörtölj, gyönyörködtess…

Menj társaságba!
Barátaid összejövetelt szerveznek? Céges buli lesz? Hallottál egy rendezvényről, ami érdekel? Társasutazás? Kurzusok? Nyelvtanulás? Festő szakkör? Fesztivál? Salsa tanfolyam? Ott a helyed!

Önkénteskedj!
Ha fontos neked egy ügy, ha szíveden viseled az állatok sorsát, vagy szeretsz segíteni az embereknek, akkor önkénteskedj. Amellett, hogy elégedett és boldog leszel amiért segítesz, könnyen megismerkedhetsz valakivel, aki hasonló érdeklődésű.

Figyelj jobban!
Kész listád van arról, milyen legyen Ő? Magas, vonzó, okos, sportos, üzletember… Szuper, de mi lenne, ha mától észrevennéd azt is, aki elsőre nem az eseted? Kitűnő gyakorlás megkeresni, megtalálni az értéket, a szerethetőt abban is, aki elsőre nem lelkesít. Lehet, mégis csak kialakul valami. Persze az is lehet, másodikra, sőt ötödikre sem fog tetszeni, de közben tapasztalatot szerzel, odafigyelést, a férfi emelését tanulod, gyakorolsz.

Adj!
Férfinek. A kollégádnak, a pultosnak, a kertésznek… mindenkinek, aki szembe jön. Mosolyt, kedvességet, figyelmet, hitet, biztatást, türelmet. Ellenszolgáltatás nélkül. Csak úgy, mert jó. Mert tudsz emelni. Mert ez az egyik kincsed. Gyakorold hát!

Lesznek nehezebb napok is. Lesz, amikor belefáradsz.
Amikor újra előjön majd a kérdés: Miért vagyok még mindig egyedül?

Akkor pihenj meg. Tedd félre kicsit a keresést és kérdezz:
– Minden tőlem telhetőt megtettem?
– Elég bátor voltam?
– Mit próbálhatnék még?
– Mik a tapasztalatok? Mi volt jó? Mit lehetne másként?
– Valójában mit várok a párkapcsolattól?
– Mit várok a partnertől?
– Mit tudok én adni neki?
– Reálisak-e az elvárásaim?
– Aki tetszett, miért tetszett? Fontos ez számomra?
– Aki nem tetszett, abban milyen hibát találtam? Fontos ez számomra?
– Mit mondanak a bizalmasaim: milyen vagyok férfi társaságban? Látnak-e valamit, amit én nem veszek észre?

 

Te hogyan ismerkedsz? Hogyan keresel? Vannak bevált módszereid, praktikáid?
Ha van kedved megosztani az ismerkedéssel kapcsolatos tapasztalataid vagy csak szívesen meghallgatnád másokét, szeretettel várunk a következő Női körbe.

Szarka Elizabeta, coach

 

Kapcsolódó kurzus: