Szeretett Mind!

Pici késéssel, de fontosnak érzem összefoglalni a 2017-es évet, és nem is egyszerűen csak azért, mert nagyon sok minden történt, hanem, mert az elmúlt év munkája alapján elképesztő lehetőségek nyíltak. Nem nekem, hanem nekünk.

Egy új korszak hajnalán vagyunk.

Működő közösség lázban égtem tavaly ilyenkor, és pontosan ez is történt: működő közösség lett. Csak persze nem egészen úgy, ahogy én azt egy éve gondoltam… 🙂 – az embert a csúcs hívja, de közben völgyek, tavak, barlangok is várják, s hogy ezek akadályok és kitérők vagy csodás ajándékok, az pusztán nézőpont dolga. Sokat bosszankodtam. Hogy nem úgy megy, hogy a folyamat lassú. De most már látszik, hogy persze, hogy így volt a jó, mert szélesebb és erősebb alap épült.

Legelsősorban tehát hála.

Adrienn, Anna, Móni, Zsuzsi, Nelli, Anita, Betti, Angi, Szilvi, Anita, Anna és Orsi nélkül nem lennénk itt, múlt év eleje óta munkatársaink ők, fantasztikus eredményeink az alábbi számokban foglalhatóak össze a legjobban:

  • 1 500+ ember vett részt a kurzusainken,
  • 12000+, aki a videókat nézte,
  • 3 új szolgáltatás indult,
  • 500 könyv elfogyott,
  • 10+ vidéki képviselő van,
  • 100+ személyes konzultáció volt,
  • 1 400+, aki a kapcsolodj.net-re regisztrált.

Másrészt hangos Isten hozott! az új társaknak, akik az év végén csatlakoztak, és akikkel az alábbi 2018-as “program” megvalósításába álltunk együtt bele.

 

1. Új szolgáltatások

2018 meghatározó törekvése megtartani, ami jó volt, és fejleszteni, amire Tőletek igény érkezett. Az alábbi elemek az első két hónapban indulnak.

VÁLSÁGNAVIGÁCIÓ

Az ÉNAKADÉMIA kínálatának alapját képező korszakos ábra térkép az élethez. Értéke, hogy nem egyszerűen csak célok kitűzésében segít, de a helyes, mert időszerű cél meghatározására alkalmas. Ugyanis nem mindegy, hogy hol vagy. Amihez a válságnavigáció gyakorlati segítéget ad. Tanácsadó, coach, terapeuta vagy egyéb segítő módszerrel rendelkező emberek veszik át rendszerünk használatát, és így meglévő tevékenységükben hatékonyabbak lehetnek. Szeretettel ajánlom, ha jól esne személyes segítség! Vagy, ha segítő vagy és képeznéd magad. Bővebben lásd itt!

ÚTÁLLÍTÁS

A válságnavigáció speciális új módjaként ÚTÁLLÍTÁS-t családállító hátterű szakemberek tarthatnak, elsőként Annával indulunk el. Világképünket a családállítás eszközével összekapcsolva nem csak az úton segítünk elhelyezni magadat, hanem meghatározóan fontos újdonságként az ÚTÁLLÍTÁS alkalmas úti-társakat is mutat. Nagyon elhanyagolt, pedig döbbenetesen fontos probléma ez. Nagyszerű, hogy egy tanácsadóhoz ma elmész, de kik lehetnek (lehetnének) a mindennapokban alkalmas segítőid, és ami még fontosabb: kikkel célszerű a kapcsolatot márpedig megszakítsd. Bővebb infó itt.

ISMERKEDŐ EST

Sokan és régóta hiányolják, hogy a világképünket magukénak érző emberek egymással hol és hogyan kapcsolódhatnak, amire bár részben alkalmat ad a Kapcsolodj.Net, de idén COCKTAIL-PARTY néven ismerkedési esteket is kezdünk szervezni. Az első alkalom február 14. körül várható. A program a tőlünk megszokott módon kicsit speciális, sőt szerintem (de persze elfogult vagyok) kimondottan klassz, azaz egyrészt nem várható semmi félelmetesen különleges, de másrészt NE egy sima rapid randira készülj! Részletek és előjelentkezés itt.

KÉPZÉSEK

Kurzusaink 40 napos önismereti folyamatok – amolyan külső-belső zarándoklat –, amiknek tréning jellegű “tananyag” és a világban elvégzendő 15 feladat is része. Kurzus csomagok tulajdonképpen ezek, best-of-ÉNAKADÉMIA, ha gyorsan lépnél nagyot. Újdonság, hogy a nőknek nagy sikerrel tartott KIRÁLYNÉKÉPZŐ eredményein felbuzdulva továbblépünk: a férfi változat VALÓSÁGFORMÁLÓ néven február második felében indul. Elemei közül: A Hős Útja, Mi Kell a Nőknek, Alapelvek a Sikerhez –, mert önismeret mellett igenis kell karrier is, amihez mentor jó, ha van, és a nőket is fontos jobban kezelni. Érdeklődés itt.

KURZUSOK 

Az év legnagyobb újdonsága, hogy az átfogó kurzusok mellett gyorssegély jelleggel elérhető néhány órás vagy napos online kurzusok indulnak az első negyedévben. Internetes képzési rendszerünkön keresztül földrajzilag bárhonnan elérhető tananyag videókból és feladatokból áll, első témák között a következők is várhatóak: SZERETŐSZANÁLÓ, RANDIGURU, TINDERBAJNOK, NŐCSÁBÁSZAT KEZDŐKNEK, NŐBOLDOGÍTÓ HALADÓKNAK és FÉRFISZELIDÍTŐ. Előjelentkezés itt, bővebb infó hamarosan.

 

2. Új szolgáltatási szintek

2018-as újdonság még, hogy eltérő igényeiteket látva az eddigi egy helyett mostantól három változatban kínáljuk a kurzusainket, elsőként a KIRÁLYNÉKÉPZŐ érhető el ilyen formában.

EGYÉNI

Sokak kérése volt, hogy valamilyen módon interneten keresztül és alacsonyabb áron is elérhető legyen az általunk adott tartalom, aminek nyomán a második félévben élő közvetítést vezettünk be, majd január elejével internetes oktatási keretrendszer indult. A kurzusok azonos tartalommal érhetőek el így, tetszőleges időben, tetszőleges földrajzi helyről, és sokkal olcsóbban. Akkor ajánljuk, ha gond a személyes részvétel és/vagy erősen árérzékeny vagy. Részletek itt.

KÖZÖSSÉGI

Nagyszerű dolog az online képzés, de a közösség változatlanul sokkal hatékonyabb, mert aki a kurzusoken csoporttal vesz részt, a tőlünk érkező tananyag mellett, mások élményeiből és emberségéből is nagyon sokat kap. Leginkább ezt a verziót ajánlom! A KÖZÖSSÉGI részvétel az EGYÉNI képzéssel azonos tananyagot tartalmaz, de ezen felül csoportos találkozókat, zárt beszélgetőcsoportot is, sőt az alapképzés zárása után közösségi élet is vár. Csoportok folyamatosan indulnak majd, immár nem csak Budapesten, hanem vidéken is. Első helyszínek: Budapest, Szeged, Pécs, Esztergom – februártól.

SZEMÉLYES

A SZEMÉLYES változat oka, hogy sok külföldön élő magyar keres meg bennünket, illetve többen mondták, hogy bár a képzés érdekli őket, de csoportba mégsem szívesen járnának. A SZEMÉLYES szolgáltatási szint a legdrágább, mert személyes kísérő jár hozzá, akihez bármikor fordulhatsz. Online, telefonon vagy élőben. A tananyag és az e-learning rendszer működése az előző kettővel azonos, a személyes segítő az elméletet jobban megérteni és a feladatsorok élményeit feldolgozni segít hatékonyan.

 

3. Új rendszer 

A fenti változtatásokkal egy időben a kurzusok rendjén is változtatunk. Az eddig különálló kínálati elemeket most rendszerezni kezdjük, az alábbiak szerint:

ALAPKÉPZÉS

Az alapképzés lényege a világkép, a számunkra és szerintünk sikeresebb, egészségesebb, boldogabb kapcsolódási modell. Az alapképzés kurzus-csomagokat jelent, nőket a már bejáratott KIRÁLYNÉKÉPZŐ, férfiakat a fent említett VALÓSÁGFORMÁLÓ várja, ami tehát mindkét esetben egy 40 napos folyamat, és a közösségi életben való részvételre is felkészít. Az alapképzés elemeit képző kurzusok egyben vagy elemenként is megvásárolhatóak, de egyben érdemesebb, és utóbbi esetben is csak sorrendben haladhatsz.

KÖZÖSSÉGI ÉLET

Az alapképzés eredményeként közös (közelebbi) alapra kerülő résztvevők számára klubélet lesz elérhető, ahol az eddig is működő férfi műhely és női körök mellett férfi klub, kapcsolódó estek, sőt talán spontán kirándulások is lesznek. Újdonság, hogy egyes közösségi események – például NŐI KÖR és ERŐ-TÉR – mostantól csak alapképzés után érhető el, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy fontos a közös alap, jobb az élmény úgy, ha a résztvevők már valamelyest hasonlóan látják a világot és egymást.

VEZETŐKÉPZÉS

A vezetőképzés továbblépési – és jövedelemszerzési – lehetőség, aminek feltétele, hogy az alapkurzuson és a közösségi életben már részt vett az ember. A vezetőkurzust azoknak hirdetjük, akik az alapokkal már tisztában vannak. A vezetőképzés bevezetés a korszakos rendszer alkalmazásába, ami után képességek és döntés dolga, hogy ki folytatja válságtanácsadóként, ki indít helyi csoportot, vagy ki lesz útállító nálunk. Szeretettel várunk!

 

4. Új lehetőségek 

TAGSÁG

A tagok a kurzusok díjaiból kedvezményt kapnak. Csak tagoknak szóló, kapcsolódó eseményeken csak ők vehetnek részt, továbbá a bejegyzések, videók archívumához, valamint a Magazin egyes cikkeihez csak ők férnek majd hozzá. Hamarosan indul.

MAGAZIN

Együtt sokkal több értéket tudunk adni, mintha csak néhány ember írogat, mely okból 2018-ban várjuk a Ti írásaitokat! Várjuk, sőt díjazzuk is. A magazin@enakademia.net címre érkező anyagokat szerkesztői átolvasás után tesszük közzé, ha illik az oldalra, és minden Facebook megosztás 150 Ft-ot ér. Elszámolás egy hónap elteltével, kifizetés 3.000 Ft felett, a maximális díj 12.000 Ft.

CSOPORTVEZETÉS

Fontos célunk idén, hogy minél több helyen legyen elérhető kurzusaink KÖZÖSSÉGI verziója. Ennek eddigi legnagyobb problémája a felkészült vezetők hiánya volt, amit azonban a tananyag “digitalizálásával” sikerült áthidalni. Így most kevesebb vezető is elegendő, mert a világképünket jól ismerő szervezők által is indulhat csoport. Várunk, sőt részesedik, aki ilyet tart – induljanak a helyi kurzusok!

 

5. Új technológia 

Az enakademia.net teljes egészében megújult január során, aminek célja, hogy az oldal az alábbi új rendszereket támogatni tudja:

E-LEARNING

Nemzetközi szinten profi oktatási keretrendszert vezettünk be, aminek használatával végre már nem e-mailben küldözgetjük az aktuális feladatokat, hanem felhasználói fiók és profil vár, ahova belépve mindig látod a kurzusokat, amikben épp részt veszel, és a következő feladatot, sőt mindez hozzáférhető is marad. Az eddigi szöveges tartalom mellé videókat és teszteket be tudunk immár építeni, sokkal gazdagabb tartalom várja a résztvevőket.

WEBSHOP

A tananyagok gyors és egyszerű hozzáférése érdekében bevezetett webshop által immár azonnal működik a szolgáltatás, amire előfizetsz, és tárgyak, pl. könyv rendelése esetén földrajzi helyzetednek megfelelő szállítási díjakat is tudunk majd kezelni, sőt könnyen lehet, hogy hamarosan bögrék és pólók, sőt MUNKA-FÜZET is megjelenik… :-)

JEGYKEZELÉS

Vége a “helyszínen keresgélünk, hogy valóban regisztráltál-e” időnek, mert megérkezett a profi jegykezelés. Az események iránt érdeklődők mostantól erre fejlesztett rendszerben foglalhatnak, fizethetnek, a jegyet e-mailben küldjük, és kinyomtatnod sem kell. Első ilyen alkalom a budapesti BOLDOGSÁG ÚTJA előadás, amelyre február 7-én este a Benczúr-házba várunk!

 

6. Új szervezet

PROJEKTEK

Az ÉNAKADÉMIA előtt a SZIVESSEG.NET volt és persze az EMBER oldal, majd az EGOLÓGIA született meg. Újdonság, hogy idén ezek (végre) külön projektek. Sőt. VEZETOK.ORG néven cégeknek és szervezeteknek szóló szolgáltatás is indult, ami a siker korszakaival foglalkozik, illetve a KAPCSOLÓDJ! oldal is továbblép. Sok. Igen. Tudom. De amitől mégis lehetséges, hogy nem vagyok egyedül, hiszen nagyszerű társak érkeztek. A tavalyi év nagy megértése, hogy másoknak még több teret és bizalmat adva az eddigieknél is sokkal jobban tudunk haladni.

TÁRSAK

Nagyon sikeres volt a decemberi “Vezető Kerestetik” felhívás, mert Elek Ádám személyében lelkes vezető, és rajta kívül lelkes helyi képviselők és szakmai segítség is érkezett. Az ÉNAKADÉMIA friss csapata felállt, erővel kezdtük el az évet. Másik örömöm a Kapcsolodj.Net, ahová két remek férfi érkezett “az emberek rosszul vannak és kínjukban folyamatosan a Facebookon lógnak, pedig ennél jobb – mert hasznosabb, mert az életüket megváltoztató, sorsukat rendbe rakó – elfoglaltságot is kellene tudjunk adni nekik” projekt megvalósítására. Bővebben erről később.

SZERVEZET

A fenti tisztulás következményeként klasszikus szervezeti működés is beindult, csapatok alakultak a projektekhez – folyamatosan bővülő számú, nagyszerű társakkal gondolom mindezeket megvalósítani, mert mindezeket jól megvalósítani csakis így lehet.

 

7. Változatlan küldetés

Küldetésünk, hogy minden ember találja meg a helyét – értve ezalatt lelkesítő munkát, valódi társat, működő közösséget és a mindenséggel való élő kapcsolatot. Ez az egyedüli, ami nem változott. Tudom, hogy nagy cél, de legalább sokaknak van feladat, és lenyűgözően lelkesítő, hogy egy évtized feszült tervezgetése után az elmúlt pár évben immár valódi lépések történtek, sőt az eredmények szabad szemmel is láthatóak.

Éljen az egy ügy, éljen az “együgyűek társasága”, szeretettel várunk, ha résztvennél – előadás február 7-én!

Örömmel,

Joós István
ember

 

P.s.
Elnézést, hogy egy hónapig csend volt! Köszönöm, hogy megengedted ezt nekem az év elején, kicsit félre kellett tegyem a napi videókat, mert így tudtam elvégezni a fenti alapozó munkát, amiből kilépve ezennel átadom a stafétát. Téged pedig várnak a programok, az új platform és folytatódnak a rendszeres közvetítések! :-)