„Van. Nagyobb. Márpedig, ha nagyobb van, akkor valami rend is kell, legyen, és ha rend van, akkor én sem lehetek véletlenül, tehát kell, legyen helyem, ha pedig ez így van, akkor meg kéne találni.”  – Joós István

 

Úgy érzed válságban vagy?
Megrekedtél és fogalmad sincs merre kellene elindulni?
Nem találod a helyed, az erőd?
Akadozik a párkapcsolatod?
Szeretnéd érteni mi történik és mi vinne előre?

 

Mi ez? 

Érdemes tudni, merre tartasz. Az irányt. Amihez képest naponta döntéseket hozol. Így életed céltalan sodródás helyett, jól kirajzolódó úttá válik, melynek végén békével mondhatod majd, hogy minden tőled telhetőt megtettél.

Korszakos rendszerünk hatékonyan segít jobban megérteni az utat. Azt is, ami már mögötted van, azt is, ami még előtted áll. Rálátást ad az életedre.

 

Mire jó?

A Válságtanácsadás abban segít, hogy a teljes egészhez képest, ma, a jelenleg aktuális nehézségedre megtaláld a leghatékonyabb következő lépést.

Amennyiben élethelyzeteden változtatni szeretnél, fel kell szabadítani önbecsapásokban lekötött életenergiáid, magad mögött hagyni hátráltató mintáid, vissza kell emlékezni lelkesítő álmaidra, helyreállítani a bizalmat, önbecsülésed, vagyis tudni, hogy van helyed a világban. Neked is és az álmodnak is. Új nézőpontokat és célokat találni, megértés által hatékonyabb döntéseket hozni, konkrét lépéseket megtenni. A válságtanácsadó ebben segít téged.

Válságtanácsadó az, aki pontos helymeghatározást ad arról, hol tartasz éppen, majd veled együtt kijelöli a számodra időszerű irányt és elnavigál az úton. Lehetőséget és új nézőpontot mutat, valamint helyzeted megértését segíti. Látja az utad, bízik benned, emel és támogat. Olyan légkört teremt számodra, ahol biztonságban érzed magad, teljes odafigyelést, elfogadást és megértést tapasztalsz, így lesz bátorságod megválaszolni a legnehezebb kérdéseket is, melyeket eddig feltenni sem mertél magadnak. Segít, hogy itt és most a lehető legtöbbet hozd ki magadból, és bátran haladj a számodra időszerű irányba. Veled együtt válságtervet készít, ami már önmagában is segítség. Ajándéka, hogy azt érzed majd, életed irányítása újra a Te kezedben van!

 

Így működik:

A válságnavigáció folyamata:

 

A – HELYZETMEGHATÁROZÁS

Ha el szeretnél jutni valahová, meg szeretnél oldani egy problémát, akkor az első lépés, meghatározni, hol vagy most. Többnyire itt kezdünk, de elsősorban akkor fontos innen indulni, ha nem érted a helyzeted, nincs jövőképed, nem tudod az irányt, nem tudod mik a saját, igazi vágyaid, nem érted mi zajlik benned, körülötted, csak azt, hogy valami nagyon nem jó.

Innen akkor lépünk tovább, ha már:

 1. tudod hol vagy, és világos, hogy nem akarsz tovább ott maradni,
 2. érted hogyan jutottál ide, világosan látod minden érintett fél felelősségét,
 3. hiszel benne, hogy lehet az életed másmilyen, erős a vágyad, hogy változtass,

 

B – ÚTICÉL KIJELÖLÉSE

Ha már rémlik, mit szeretnél, de nem tudod, hogyan érhetnéd el, nincs terved, akkor ez a szakasz az időszerű. Megnézzük, mik azok a tényezők, minták, hiedelmek, melyek gátolnak a haladásban – és persze, hogy a Cél helyes, tehát reális és időszerű-e.

Az alábbiakkal foglalkozunk:

 4. mi a konkrét fő célod, hová szeretnél eljutni, hiszel-e benne,
 5. másodlagos célok, és a célok egymáshoz viszonyuló prioritása,
 6. mik a lehetséges konkrét következő lépések, a hatásuk mi volna,
7. mi tart vissza, mik a gátló tényezők, mint félelmek és megszokások,
8. a 
gátló tényezők valóságtartalma, lehetséges “ellenerők” bevonása,

Innen akkor lépünk tovább, ha az 1-3. pontokon felül a fentiek is megvannak.

 

C – ÚTVONALTERVEZÉS

Megszületett a cél, tudod, hová szeretnél eljutni, most már csak az oda vezető utat kell megterveznünk.

Az alábiakkal foglalkozunk:

  9. útvonalterv kijelölése a konkrét következő lépésre fókuszálva,
10. energia-csapdák leválasztása, konkrét stratégia és elköszönés,
11. segítők azonosítása és megkeresése, bevonjuk őket a folyamatba,

Innen akkor lépünk tovább, ha az 1-8. pontokon felül a fentiek is megvannak.

 

D – UTAZÁS

Utadon vagy. Tudod honnan indultál, azt is miért, és tudod hová tartasz. Ismered értékeidet, tudod, hogy képes vagy hozzátenni a világhoz. A cél csak irány, az út a lényeg! Elfogadod, a félelem létezik, de már nem gátol téged a haladásban.

1-11. pontok kipipálva, továbbá:

12. folyamatos kapcsolatban állsz olyan segítővel, akire bármikor támaszkodhatsz, mert aki jár, az olykor billen is, és ez rendben van.

 

Nos?
Válságtanácsadóink várnak, ha vonz a fenti folyamat!

Jó utat kívánunk Neked!