A héten többször is belefutottam egy kérdésbe. Egyik esetben egy több éve tartó kapcsolat volt a téma, másik alkalommal néhány hónapja jött össze a pár, és volt egy éppen csak ismerkedési fázisban lévő kapcsolat is.  A kérdések lényege egy volt: honnan lehet tudni, hogy egy kapcsolat még „csak” gyakorlás?

Benned is felmerült már a kérdés, vajon Ő a te embered?

Minden kapcsolódás más és más. Ezernyi árnyalat húzódik meg minden történetben. Hogy miért pont Ő vonz, erről beszéltünk már. Nincs univerzális sablon válasz, de vannak olyan jellemzők, melyekre érdemes figyelni, hisz nélkülük nem lehet tartós a tánc:

  • Beengedés
    A férfinek a világban van dolga. De már tudja, hogy szüksége van a nőre. Ad-e helyet, időt, teret, hogy részt vehess az életében, a projektjeiben? Nyit-e feléd? Beenged-e? Hallgat-e rád? Fogad-e tőled segítséget, támaszt? Mutatja-e a terveit, az irányt, amely felé haladni vágyik? Te vagy az első, akit hív, ha történik valami?
  • Bizalom
    Arra érdemes figyelni, amit tesz, nem arra, amit mond. Ideális esetben ez a kettő összhangban van, és akkor igazi, mély bizalmi kapcsolat jöhet létre. Szavahihető? Megnyílik neked? Mutatja magát pózok nélkül? A gyengeségeit, a hiányait is? Beenged a lelkébe? Kincsnek érzed és óvod, amit a lelkében találsz? Hiszel és bízol benne? Követnéd bármerre megy?
  • Tisztelet
    Megértett életútból elfogadás, emberség születik. Tisztelettel viszonyul-e hozzád? És másokhoz? Hogyan viszonyul a családjához? Az exeihez? A gyerekekhez? A főnökéhez, a kollégákhoz? Az eladóhoz, a pincérhez? Hogyan kommunikál? Mennyire emberséges?
  • Közös irány
    Egy irányba néztek. Jó esetben. Mik az egyéni célok? Mik a párkapcsolati célok? Összeegyeztethető? Látod őt? Érted őt? Van közös irány, mindkettőtöket vonzó vízió? Lelkesít-e, kapcsolódni tudsz-e az irányhoz, amerre ő menni szeretne? Ugyan az-e a te vágyad is? Jó csapat vagytok?
  • Dráma
    Dolgozni kell minden kapcsolaton. De nem mindegy, mennyit. Sok a dráma és csak ritka vendég az öröm? Folyamatos félreértések, viták, bántások jellemzik a kapcsolatot? A sok feszültség miatt nehéz megteremteni a harmóniát? Emelitek egymást? Meg tudjátok beszélni a problémákat? Tudtok változtatni? Jól működtök együtt?
  • Önmagad vagy
    Megjátszás nélkül önmagad lehetsz. És ő is ugyan úgy. Szabad vagy vele? És ő veled? Megélheted önmagad mellette? És ő melletted? Tudtok egymásnak nemet mondani Kölcsönösen elfogadott határok vannak? Vagy egyikőtök inkább „tojáshéjon jár”, csak ne legyen balhé?

Mi lehet még fontos mutatója annak, hogy jó úton halad egy kapcsolat?
Vagy éppen annak, hogy ez gyakorlás még?
Tarts velünk a következő Női körbe, és eláruljuk.

Szarka Elizabeta

 

Kapcsolódó élmény: