Gondolkodtál már azon, miért pont Ő vonz, nem valaki más?
Az igazi ok mindig bennünk rejtőzik, csak meg kell tanulnunk hozzáférni…

A tekintete, a mosolya, a figyelmessége, a humora… Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezek keltették fel az érdeklődésünket. Valójában az okok, melyek miatt egy férfi karjaiba vetjük magunkat, mélyen bennünk vannak. Ha ezeket ismerjük, tisztábban meg tudjuk majd különböztetni a vonzódást a figyelemhiánytól, a szerelemet az érzelmi függőségtől.

Mikor társat keresünk, tudat alatt olyan jelöltet választunk, aki tulajdonságai, életmódja és életstílusa alapján leginkább megfelel annak a képnek, mely bennünk az ideális férfiról él. Ez miatt hajlamosak vagyunk a lehetséges partnert felruházni olyan tulajdonságokkal, melyekkel valójában nem is rendelkezik. És vakok maradunk olyanokra, melyek kevésbé vonzók. Mikor pedig ez kiderül, csalódottak vagyunk. Utólag rájövünk, hogy amit éreztünk, az nem szerelem volt, hanem hiányaink, kívánságaink kivetítése.

Milyen is az az álomférfi, akire vágyunk? Mi alapján választunk?

  • Szülői minta
    A tudattalan választás meghatározó része az apai minta. Az apa, aki bármilyen is, a kislánynak mégis a tökéletes álomférfit jelenti. Ő jót akar nekünk, önmagunkért szeret, megmutatja nekünk a világot és képes megvédelmezni. A lehetséges pár hangja, mozgása, viselkedése tudattalan összehasonlítást indít el bennünk. Mindennek nem is vagyunk tudatában.

Feltérképezted már az apai mintád?

Milyen tulajdonságok jellemzik édesapád?

És a párod?

Találsz közös pontot?

 

  • Hasonlóság alapján
    Van, hogy hasonlóság alapján választunk. Azt, aki olyan tulajdonságokkal van megáldva, melyeket magunkban mi is szeretünk, akinek ugyan azok az értékek a fontosak és hasonlóan szereti élni az életét.

Választottad miben hasonlít rád?

Mik azok az értékek, tulajdonságok, melyek benned megvannak és a párodban is látni szeretnél?

 

  • Különbözőség alapján
    Kereshetünk olyat is, aki rendelkezik valamivel, ami nekünk nincs meg: pl. sikeres a munkájában, erős, kommunikatív, művelt, hallgatag, nagy baráti társasága van…

Mi az a hiány, amire ő a válasz?

Jól kiegészítitek egymást?

Nem túl nagy az ellentét?

 

Végső soron minden nőben él egy kép a számára ideális férfiről és vágyakozik utána. Ha nem világos, hogy mi a mozgatórugó, akkor ez a vágy könnyen megtéveszthet. Újra meg újra előfordulhat, hogy „rossz” férfit sikerül kifogni. Olyat, aki miatt szenvedünk, aki nem szeret, nem becsül meg, nem választ. Ezek a rossz választások nem csak arról árulkodnak, hogy az illető férfi válságban van, hanem sokszor azt jelzik, hogy nem megfelelő indíttatásból választottunk párt.

Választom, mert egyedül lenni félek.

Választom, mert kifutok az időből.

Választom, mert jobbat úgysem találok/nem érdemlek.

Választom, mert olyan jó ember.

Választom, mert ezt várják tőlem.

Választom, mert rajong értem.

Választom, mert úgy érzem, meg tudom menteni/javítani.

Választom, mert tartozhatok valakihez.

Választom, mert gondoskodhatok valakiről / valaki gondoskodik rólam.

 

Ez csak néhány a tengernyi indíttatásból, melyek választásainkban közrejátszanak. A Te indíttatásod mi?

 

Ha akadozik a párkapcsolatod, ha újra meg újra ugyan azokba a helyzetekbe kerülsz, érdemes megvizsgálnod, Te vajon mi alapján választod pont Őt?

Ha érdekel a téma, ha szívesen beszélgetnél róla, ha szeretnéd tudni, szerintünk mi alapján lenne érdemes választani, akkor tarts velünk a következő Női körbe.

NŐI KÖR – Miért pont Ő?