Sokan beszélnek válságban lévő férfiakhoz és nőkhöz, magától értetődő a hasonlítgatás, amihez akkor most én is hozzászólok.

Alább egy módszer kritikája, és az én reakcióm.

Módszer sok van, de út csak egy.

Aminek a szépsége, hogy a sok módszer azért él meg egymás mellett, mert megvan mindegyiknek, ahol időszerű. Olyan dolognak nincsenek követői, ami senkinek nem időszerű – aminek követői vannak, az valakiknek bizonyosan jó.

Ha megfigyeled, mi is egészen mást mondunk a Minták válságában tipródó, abból újjászületni próbáló embereknek, mint azoknak, akik már a Ráció válságánál járnak. Mert másra van szükségük. “Változik az igazság”, bármilyen furcsa is ez…

A társadalom “szellemi elitje” ma a Minták válsága utáni katarzisban van, az önközpontú szabadság kegyetlen eufóriáját éli. A saját nagyszerű tudatosságának mámorában részeg ember brutálisan utasít el bármit, ami más, mert az szerinte csakis elavult lehet – az én tanácsaim és a nagyszülei véleménye között nem tud, nem próbál, nem képes különbséget tenni. És ez rendben van. Nem valóban elit ők, hanem csak sokan vannak és hangosak, de nyugodtan hihetik magukat annak.

A “gond” nem ez. Hanem az, hogy ha olyan helyen fogadsz segítséget, ahol nem látják a nagyobb képet, akkor időt veszítesz.

Guruk, szekták, sikertrénerek, ezo-segítők, sőt sajnos terapeuták és szakemberek is nagyrészt “egy válságra való” megoldást adnak csak – és így a kezdeti (tagadhatatlan) húzó hatás után idővel vissza fog tartani a módszer és a közeg. Kiábrándul végül persze az ember, de sokkal kellemesebb és gyorsabb (és olcsóbb), ha – mint nálunk – valaki folyamatosan figyel, és automatikusan tesz a következő csoportba, célba, instrukció-szettbe tovább, amint az időszerű.

Az EgoYoga óriási és abszolút egyedi értéke szerintem ez.

Ami persze igazán a Tagok és a Prémium Tagok élveznek. Nem mert az előfizetőktől sajnáljuk, hanem mert ez a fajta figyelem és jelenlét rengeteg munka, amit 2990 Ft-ért nem tudunk megadni.

Másképp úgy is tudom ezt mondani, hogy az EgoYoga igazából nem módszer. Hanem az EgoYoga egy út, ahol annak függvényében ahol épp jársz egy csomó (és gyakran eltérő) tanács vár. A módszer itt nem az EgoYoga. Hanem a módszer a felvállalt emberség, tapasztalatok mutatása, bátor de figyelmes őszinteség. Nagyobb szóval: a szeretet.

Bármely módszer, amit emberek igénybe vesznek: az adott ponton nekik érték.

Mi nem jobb vagyunk, hanem más.

Hmm…
Megvan.

Itt és most nem vagyunk senkinél jobb (ma az a legjobb, amit ma legvonzóbbnak érez egy ember) – de időben igen. Mert mi korszakváltás idején, az ilyenkor szükséges módszerváltásban is tudunk segíteni, amikor az időszerű lesz majd már.

Sőt.
A kettő közötti sötétségben is…

🤗

 


Az EgoYoga korszakos rendszeréről bővebben: ITT olvashatsz – zárt közösségi oldalunkat pedig EMITT találod meg.