Tapasztalat alapú segítségnek örülnél a kihívásaidhoz?

Akkor jó helyen jársz. Közösségünkben az utadat saját tapasztalataik alapján segíteni tudó társak és szakértők várnak.

Támaszkodj ránk!

A vágyott élethez a helyes irányba tett igaz lépések vezetnek, ami egyedül  félelmetes, sőt talán lehetetlen. Várunk, ha örülnél közösségnek. Tapasztalatokkal segítjük egymást, mert tudjuk, hogy együtt könnyebb.

Joós István és az Útonjárók Közössége

Mi vár, ha csatlakozol?

Korszakos
önismereti modell

Korszakos önismereti rendszerünk tapasztalati alapon álló és racionálisan is jól érthető térképet ad az élet nagy kihívásaihoz, életkorszakokba rendezi azokat, ezzel  láthatóvá teszi az irányt, melyen haladva megváltoztathatod az életed, ezzel közösségünk tagjai számára közös alapot ad a munkához.

Közösségi
Naplózás

Létfontosságú a kihívásainkról őszintén beszélni, mert szembenézni azzal tud az ember, amit előbb kimondania sikerül. Az közösségi naplózás által olyan gyakorlatra teszel szert az önfelvállalás területén, ami idővel megváltoztatja a kapcsolódásaidat is, és szép lassan az egész életedet. 

Kérdezz-Felelek
Joós Istvánnal

István jó ideje nem tud már levélben érkező kérdésekre válaszolni, de tagok számára rendszeres Zoom konzultáción elérhető az Útonjárók Közösségében. Személyre szabottan kaphatsz választ tőle saját élethelyzetedre, ha csak eljössz, és felteszed a kérdésedet.

Közösségi események
és találkozók

Bár alapvetően online közösségként indultunk, de egyre fontosabbnak érezzük, hogy rendszeres személyes találkozási lehetőséget biztosítsunk tagjainknak, hiszen ritkán élvezhetjük a mindennapokban hasonló értékrenddel bíró emberek kötetlen társaságát. Kirándulás, élményfürdőzés, forraltborozás…

Közös élmény feldolgozás,
Lazulda

Van kedvenc könyved, filmed, ami nagy hatással volt rád? Vitasd meg másokkal az élményeid, vagy inspirálódj tartalmak után mások kedvenceiből. Sőt, ha társakat keresel ahhoz, hogy színházba / kiállításra / moziba menj, akkor is jó helyen jársz!

Intenzív
tagság

Az alap tagság mellett haladó szintként az intenzív tagság is elérhető, ami igazi, mély, eredményorientált önismereti munkát jelent. Segítünk döntést hozni mellette azzal, hogy folyamatosan betekintési lehetőséget biztosítunk az intenzív tagságban folyó munkába.

Mi az amitől mások vagyunk, amitől biztosan érteni fogunk?

A közös alap nyújt erre garanciát.

Korszakos Önismereti Rendszer

Ugye számodra is fontos, hogy megértsd önmagad, hogy lásd az életed történéseinek ok-okozati összefüggéseit, és hogy mások is értsenek téged?

Korszakos önismereti rendszerünk sok száz élettörténet egyezésein alapuló és racionálisan is jól érthető térképet ad az élet nagy kihívásaihoz, és életkorszakokba rendezi azokat. Ez a közös alap. 

Mi véd meg attól, hogy ne legyél kitéve a közösségi médiákból jól ismert ítélkezésnek?

A zárt közösségi oldal biztonságos tere a megnyílásnak

BÁTOR emberek

Igazat mondani név nélkül általában könnyebb. Mely okból nálunk az anonym részvétel nem csak elfogadott, hanem arra biztatunk mindenkit, hogy először álnéven – de őszintén! – legyen jelen.

VÉDETT tér

Az őszinteség legnagyobb ellensége az ítélet. Közösségünk egyetlen szabálya: Arról beszélj csak, amiről tapasztalatod van!  Elkötelezett önkéntesek ügyelnek arra, hogy tapasztalat alapú reakciókat kapj: biztonságod érdekében a személyeskedést, vélekedéseket, okosságokat, ítélkezést, türelmetlenséget moderáljuk.

INSPIRÁLÓ történetek

Sokan voltak már hasonló helyzetben mint most Te. A közösségben a tagok az Interaktív Naplózás során megosztják egymással a történeteiket, amikből nemcsak a nehézségek, hanem a megoldások is látszanak. Inspirálódj, és gazdagodj mások élettapasztalataival, oldd meg így gyorsabban a problémáidat!

ISMERKEDÉS és kapcsolódás

Válságok idején új emberi kapcsolatokra van szükség. Barátságok és szerelmi viszonyok is születnek a közösségünkben. Az Útonjárók azért nagyszerű platform, mert itt hasonló érdeklődésű emberek találkoznak, és a kapcsolódás az emberségünk felvállalásával kezdődik.

LEGGYAKORIBB témák

1. Menjek vagy maradjak?
2. Váltanék, de hogyan?
3. Nem vagyok boldog.
4. Szeretői viszonyok…
5. Házasságmentés (javítás)
6. Kiégés, Karrierváltás

7. Magány vs. ismerkedés
8. Önbizalom, önismeret, cél
9. Kapcsolati kihívások
10. Munka vs. magánélet
11. Család / szülőkapcsolat
12. Ember és mindenség

Szuper a tagság, de az Úton Haladni is vágysz?

Az Intenzív Tagság kézenfogást ad!

Szakmai csapatunk segít, hogy az előre megadott témakörök mentén az önismeretben mélyülhess. Háttéranyagok, videók, feladatok és zoom támogatás vár, hétről-hétre.

TEMATIKUS szakmai anyagok

Csoportvezetőink magas színvonalú szakmai anyagokkal segítenek elméleti tudásod bővítésében azzal a céllal, hogy az érintett témák hátterét és összefüggéseit is jobban megértsd. 

GYAKORLATI feladatok

Mint azt tudod, az önismereti tudásod a mindennapi életbe átültetve és ott alkalmazva érik valódi belső változássá. Feladatsoraink célja, hogy legyen alkalmad gyakorlatban is megtapasztalni a megszerzett ismeret anyagot. 

ONLINE konzultációk

A havi zoom konzultációk lehetőséged adnak arra, hogy szóban is feltehesd a kérdéseidet a csoportvezetőnek és hogy megoszthasd legfrissebb élményeidet a csoportodban.

FOLYAMATOS kapcsolattartás

Tudjuk, hogy élményt megosztani vagy kérdezni sokszor azonnali szükséglet. Nálunk nem kell megvárnod a “következő alkalmat”. Tedd fel a kérdésed, vagy írj a friss tapasztalatodról akkor, amikor éppen megfogalmazódik benned. Biztos lehetsz abban, hogy társaidtól hamar jön válasz.

SZAKÉRTŐI figyelem

Nem csupán ismeret anyagot adunk át! Csoportvezetőink egyedülálló módon rendszeresen jelen vannak a csoportban, és értő figyelemmel segítenek személyes utadon.

TÉMÁK, amikkel dolgozunk

A 2024. év témája az őszinte önfelvállalás

I. félév: Az én igazságom 

1. Az emberek által érzékelt realitás természete
2. Az élmény-szint jelentése és gyakorlása 
3. Alapvető szükségletein: testi-lelki-szellemi 
4. Az érzelmek valódi természete: egy komplex, szükséglet-telítettség / -hiány jelzőrendszer
5. Ítéletek, érzelmek és szükségletek közötti kapcsolat felismerése és alkalmazása 
6. Teljes, komplex megélés: eseményszint, élményszint, a mindennapokban

II. félév: Az én erőm

Tagság vs. Intenzív Tagság

A tagság a megosztás és kapcsolódás lehetőségét adja. Az intenzív tagság kézen fog és haladni heti feladatok és konzultációk által is segít. 

Szeretettel várunk,

Joós Dóra, Sándor Anna, Stern Szilvi

Haladsz vagy halogatsz?

Sok éves tapasztalatom, hogy a legelhanyagoltabb és leggyorsabban  orvosolható téma a hozzám forduló emberek életben, hogy kikkel kapcsolódnak.

Emberi kapcsolataid befolyásolják a döntéseidet, meghatározzák a hangulatodat. Nagyon nem mindegy, hogy olyanok vesznek körül, akik értenek és elfogadnak, mert van hasonló tapasztalatuk, tehát tudják, hogy rendben van, amit megélsz, mert  átmentek azon, ami Neked kihívás épp – vagy olyanok, akik nem értenek, és ezért olyan elvárásokat támasztanak Feléd, ami szerintük ugyan helyes, de neked (már) nem időszerű, mert  nem szolgálja a boldogságodat.

Az Énakadémia Tagság által (1) magánéleti és karrier kihívásokhoz tudsz gyakorlatias magyarázatot kapni, (2) új emberekkel tudsz kapcsolatokat építeni az Útonjárók Közösségében, (3) élő Zoom konzultációban vagyunk többen is elérhetők, hogy válaszoljunk a kérdéseidre.

Különösen ajánlom a tagságot, ha dilemmák kínoznak, és nem vagy benne biztos, hogy jó felé mész, mert: sokkal jobban fogod érteni a helyzetedet, és így azt is tisztábban látod majd, hogy merre, kikkel és hogyan lépj tovább.

Joós István

ALAPÍTÓ

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

Tagjaink mondták:

ÉNAKADÉMIA

TAGSÁG
2 900 HUF Havi
 • * Díjkedvezmény az 1. hónapban
 • Zárt, védett tér
 • Interaktív Napló
 • Élő Kérdezz-Felelek Joós Istvánnal
 • Események és havi találkozók
 • Intenzív önismereti munka betekintő
 • Programajánló
* KEDVEZMÉNYES

ÉNAKADÉMIA

INTENZÍV TAGSÁG
12 900 HUF Havi
 • Az alap tagság minden eleme
 • Közösségen belüli zárt csoport
 • Önismereti tananyagok, videó tartalmak
 • Rendszeres online csoport konzultáció
 • Konkrét feladatok
 • Folyamatos kapcsolattartás
 • Értő csoportvezetői figyelem

Célunk, hogy annyi pénzből, ami máshol egy órányi konzultációra sem elég nálunk folyamatos és hatékony segítséget kapj!

Melyiket választod?

ÉNAKADÉMIA

ALAP TAGSÁG

Próba hónap díja

1 000 Ft

a 2. hónaptól

2 900 Ft

/hó *

* A Tagság előfizetéses szolgáltatás. A feltüntetett díj havi díj, melyet a tagság fordulónapján automatikusan terhelünk addig, amíg a tagság felmondásra nem kerül. A tagság bármikor megszüntethető.

Mi történik a gomb megnyomása után?

Átirányítunk a kosár oldalra, adataidat megadva vásárolhatsz tagságot.

A fizetés bankkártyás – átutalást nem tudunk fogadni .

E-mailben küldünk Neked meghívót az Útonjárók zárt közösségi oldalára.

Beléphetsz a közösségi felületre.

Gyakran ismételt kérdések

Bárkinek hasznos, aki boldogabb szeretne lenni. Sokan gondolják, hogy “ennyi az élet” és “másoknak sem jobb”, de az igazság nem ez. Hanem, hogy Boldogság van és vár – HA “csak” a munkát beleteszed! Jellemző korosztály: 30-55.

 

A közösségbe több mint 1000 tag lépett már be, akik közül 200-an vagyunk aktívak. Összetartó erőnk az őszinte tapasztalatmegosztás általi fejlődésbe vetett hit. A tagok nagy része a “külső” részben kapcsolódik, de közel fele beljebb is lépett, és az identitásunk nemesítését célzó “ego jóga” munkában is részt vesz.

Közösségi oldalra belépve egy zárt és védett térben találod magad, amit csak a tagok látnak. Anonim módon, tehát arc és név nélkül tudod elmondani azt, ami nyomaszt – aminek eredményeként figyelmes és elfogadó emberekkel beszélgethetsz, akik saját tapasztalatokkal válaszolnak. És persze bármikor bárkinek írhatsz, ha kapcsolódni-ismerkedni szeretnél.

Nem az a célja. Ugyanakkor a közösségi felület lényege értékes új emberekkel kapcsolódni, aminek maximálisan része lehet új férfi-nő kapcsolatok alakulása is. Várunk szeretettel! Társkeresés helyett emberi kapcsolatokat építs – köztünk olyanokkal ismerkedhetsz, akik látnak és értenek, aminek az eredménye, akár társ is lesz.

Tiedhez hasonló helyzetet már sikerrel megoldó emberek tapasztalataihoz kapcsolódni megfigyelésünk szerint a leghitelesebb tanács, és így a leghatékonyabb segítség. Őszinteség a “trükk”. Tudjuk, hogy túl egyszerűnek hangzik, hogy igaz legyen, de az. Igazi önmagunkat (tehát tökéletlenségeinket is!) mutatva nálunk barátságok, mentori viszonyok és férfi-nő kapcsolatok is születnek. Másrészt álnéven eleinte valóban könnyebb.

Nem. Az őszinteséget nem terápia helyett ajánljuk. Nagyszerű szakértők nagyon sokat tudnak segíteni: mindenképp fordulj terapeutához, ha vonzónak érzed ezt a lehetőséget. Másrészt az a megfigyelésünk, hogy az emberek jelentős részének nem feltétlen kell terápia, hanem őszinte (igazi!) emberi közösség “is elég”, ahol magát őszintén mutathatja, és tapasztalat alapú reakciókat kaphat. Évezredeken keresztül működött így az emberiség. 

Az “útonjárás” helyes módja szerintünk, hogy az ember térképet használ… ami lelki dolgokban ugyanannyira magától értetődő kellene legyen, mint autós navigáció esetén.

A korszakos életút modell pontosan erre való, mert tapasztalati alapon álló térképet ad. Használata segít (1) a múltat megértve letenni, (2) az időszerű célt helyesen tisztázni, (3) gyorsabban haladni, (4) társakkal jobban kapcsolódni.

Az “útonjárás“ munka elemei:
1. tapasztalat vezető
2. korszakos munkacsoport
3. célkitűzés
4. heti feladatok
5. heti konzultációk

Az “útonjárás” természete, hogy vezetővel sokkal könnyebb – mert az igazi változáshoz az élet útján is le kell mélységekbe ereszkedni, és meg kell csúcsokat mászni. Ismeretlen és veszélyes terep “a lélek erdeje”, amihez tapasztalt vezető ajánlott. A Himalájára sem indulnál egyedül… 

 

A korszakos rendszer sok száz konkrét életút egyezései, ősi mítoszok, Jung munkája és Jézus tanításai alapján álló navigációs segédlet az élet kihívásaihoz. Használatával könnyen felismerheted, hogy melyik nagy életkorszakban vagy épp, ami megérteni, tehát és elfogadni segít az életed korábbi eseményeit, és amiből az aktuális tennivaló is sokkal tisztább lesz. A korszakos rendszer az emberi identitás evolúcióját magyarázza és segíti. (1) Ismerd meg a rendszert, (2) Tudd meg, hol jársz, (3) Tisztázd az időszerű Célt, (4) Lépj tovább, (5) Segíts másoknak!

Garancia? Az nincsen… Ami van, az az a tény, hogy sokaknak már megváltozott az élete általunk, mert bele mertek a tennivalóba állni, még ha komfortzónán kívüli kihívásokkal is találták magukat szemben. Ha ezt megteszed, akkor Neked is működni fog. A saját elszántságodon múlik: elrugaszkodsz, és csinálod – amihez mi maximális segítséget adunk.

Hogy változzék a viág. Ezért csináljuk. Meg azért is csináljuk, mert a közösség napjaink elmagányosodott és válságokkal sújtott valóságában az egyik legfontosabb érték. Különösen, ha közös irány mentén tud szerveződni. A közös irány nálunk, hogy: legyen mindenki boldog. Mi ezen dolgozunk. Hogy minél többen találjanak az életüknek értelmet, társakat hozzá, foglalják el a helyüket, fedezzék fel és hozzák ki a bennük rejtőző potenciált.

Együtt könnyebb!

Csak akkor vagy egyedül, ha azt választod, hogy egyedül vagy.

Mi támogatunk, ha szeretnéd, mert megfigyelésünk, hogy egymásra támaszkodva könnyebben és gyorsabban lehet megoldást találni, az élet minden területén.

 

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

 1. értsd, miben vagy,
 2. eszerint próbálj változtatni,
 3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!