Van olyan ajtó, amin sosem lépnél be? Van olyan élethelyzet, ami megriaszt, ami taszít, és mégis vonz?

Igen, mindannyiunknak van olyan ajtó az életében, találkozik olyan helyzettel, amin tilos jelzés áll, de nem tud továbblépni, valami marasztal. Nem biztos, hogy az a megoldás, ha úgy hagyjuk. Az ember tapasztalva ismeri meg saját magát, az önismeret az egyik legfontosabb lépcsője annak, hogy el tudjuk dönteni, melyik ajtót nyissuk ki, és melyik hagyjuk zárva. Mert nem mindegyik ajtót szabad kinyitni, nem minden felkínálkozó helyzetbe érdemes belemenni. Ezt egyrészt zsigerileg is megérezheti az ember, másrészt kellő önismerettel előre tudja, hogy milyen következménye lesz egy döntésének.

Az ember nincs kész tizennyolc évesen, nem lesz tapasztaltabb egy diplomával. Valódi döntések, valódi felelősségvállalás eredmenye lesz az érett felnőtt ember. Ez egy út, egy folyamat, amiben mi magunk is alakulunk, lehet, hogy egy kérdésre teljesen más választ adunk pár év különbséggel.

Ehhez ad támogatast az Énakadémia programjaival, online kurzusaival és bővülő partnerhálózatával.

Eseményeinkről itt tájékozódhatsz!

Külső partnereink és mentoraink segítenek eligazodni az élet sűrűjében. Hangsúlyt fektetünk arra, hogy különböző szakterületeken képzett, az élet nehézségeit tekintve, pedig saját tapasztalatokkal rendelkező segítőket mutassunk be. Azt valljuk, hogy aki átment egy mélyponton, az képes csak hitelesen segíteni az utána érkezőknek.

Partnereinket itt tekintheted meg.

Mentorainkról itt olvashatsz bővebben.

Az életben létezik egészséges kompromisszum és káros megalkuvás. Tudnod kell, hogy melyikben vagy épp, dönteni is csak akkor tudsz, ha őszintén vállalod magadat! Ehhez ajánljuk az alábbi cikket: Megalkudni szadizmus és önbecsapás.

Újabb kurzusaink készültek el!

  • MEGVÁLTOZTATOM AZ ÉLETEM – ha már nem motiválnak a mindennapjaid. – A tisztánlátás igazi “szupererő”, ami segít téged tervezni, alkotni és kimerültség nélkül jobbá tenni a munkád, a kapcsolataid és önmagad.
  • INDULJj! – kurzusunk a továbblépésben segít. Nehéz, de lépni kell ahhoz, hogy megszűnjön a jelenlegi állapotod. Senki nem fog helyetted cselekedni, de ha Te elindulsz, akkor a siker is a Tiéd lesz!

Várunk szeretettel online platfomunkon, programjainkon, és bízunk abban, hogy új nézőpontjainkkal Te magad el tudod dönteni, melyik ajtót nyitod majd ki, s melyiket hagyod bezárva!

Nelli – szerkesztőség

 

Kapcsolódó kurzus: