Miért kéri, hogy legyünk barátok? – Kérdezz-Felelek #244

Szeretői viszonySzeretői viszonyVIDEÓVideótár

Miért kéri, hogy legyünk barátok? – Kérdezz-Felelek #244

Azért kéri, hogy legyetek barátok, mert fél az álmát kockáztatni, fél megharcolni Érted – vagy mert nem akarja a mély lelki kapcsolatot kockáztatni, boldog, hogy végre valaki érti…. csakhogy ez NEM jó így nektek.

Női kérdés

“Mostani tapasztalatom, hogy az egyik mindig jobban szeret, ezért tud fennmaradni a barátság. Mert amúgy párkapcsolat lenne és a remény él mert önzésből fenntartjuk. Én most ezt csináltam. De láttam, hogy ő reménykedik. Most elmondtam neki, hogy egy másik férfié a szívem, mert én tudtam, hogy ő többet szeretne. Ez a férfi messze dolgozik és eddig harcoltam érte, építettem a bizalmat. A vége most az, hogy nem akar velem ez a barát sem beszélni, amit sajnálok, mert értékes ember és nincs más barátom itt. Másrészről örülök, mert így nincs bűntudatom a választott férfi iránt, aki meg nem állt még bele teljesen ebbe a kapcsolatba. Megjegyzem, hogy értem ezt a férfi-nő barátságot; előbb-utóbb az egyik többet akar. Tudom, hogy önzőség részemről de ő is az, mert ő kérte hogy maradjunk barátok.”

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture