A férfi-nő közti játék gyönyörű. A csábítás gyönyörű, a flört gyönyörű, egymás idegeinek húzása a vágy fokozása érdekében szintén gyönyörű. Gyönyörű a testbeszéd, izgalmasak és borzongatóak a mély és sokat mondó pillantások, a finom  játék a testünkkel. Csodálatos az is, amikor a szavakkal játsszunk egymással, kétértelmű megjegyzések, utalások, egymás heccelése, ugratása, a pajkos humor…

Kiszámítod, mikor írj, mit mondjál, mikor hívd, hogyan reagálj. Mindezt azért, hogy jó értelemben manipuláld, elcsábítsd, meghódítsd. Ebben sokszor még a barátok/barátnők is lelkesen segítenek, egy-egy lépésed sokszor valóságos team-munka eredménye. Semmi baj ezzel mindenki imádja a szerelem játékát, boldogan vesz benne részt, akár segítőként is. Ez mind-mind izgalmas, bizsergető, kalandos. Amikor ilyet élsz meg, amikor játszol a másik nem számodra vonzó képviselőjével, akkor igazi Férfinak, igazi Nőnek érezheted magad. Mindketten többek lesztek, és felemelitek a másikat is. Élvezetes, finom, bizsergető, játékos, életteli energiát adtok és kaptok.

A játszma viszont nem ilyen. A játszma csúnya.

Féltékennyé teszed. Csípős, cinikus szavakkal megalázod. Nem veszel róla tudomást, hogy érezze milyen jelentéktelen is valójában. Játszol az érzelmeivel. Hazudozol. Kineveted a háta mögött, egyedül vagy a barátaiddal gúnyolódsz rajta. Kiszámítottan vagy kedves, de nem azért, mert szereted, hanem azért, mert el akarsz érni nála valamit. Kihasználod. Használod és eldobod. Hízelegsz. Adsz neki, és amikor látod a szemeiben felcsillanni a reményt, gyorsan visszaveszed, amit adtál. Nem engeded el, de nem azért, mert szereted, hanem azért, mert szükséged van rá. Néha legalábbis. De ha épp nincs, akkor meg elvárod, hogy tűnjön el, vagy minimum csendben kussoljon és ne zavarjon.

A játszmában minden gondolatod akörül forog, hogy hogyan tudod megszerezni a másiktól azt, amit te szeretnél.

A játszma semmi másról nem szól, mint a hatalomról. Arról, hogy úgy legyen, ahogy én akarom, és teljesen mindegy, hogy mit szeretne a másik. Nem is veszem figyelembe, nem is veszem emberszámba, mert nem érdekel. Csak arra függesztem a tekintetemet, amit én akarok, és hogy ezt elérjem, bevetek minden eszközt. Nem érdekel, hogy ez rá milyen hatással van, nem érdekel mit török össze benne…igazából bele sem gondolok, mert nem számít. A játszma az energianyerésről szól. Leszívja, kiszipolyozza a másik felet, és nem ad vissza semmit. Csakis arról szól, hogy én, nekem, enyém. Nekem legyen igazam, nekem legyen jó, az legyen, és úgy, ahogy én akarom. A játszma, ha kifinomultan művelik, először hasonlít a játékhoz. Ha a játszmázó fél elég intelligens, akkor úgy kavarja a lapokat, hogy az áldozata sokszor észre sem veszi, mibe megy bele. Azt hiszi játék, és boldogan, lelkesen veti bele magát. Egy idő után döbben csak rá, hogy valami nem stimmel. Mintha ez az egész túl egyoldalú lenne, és ő nem kap eleget.

A legtöbb rutinos játszmázó ezt megérzi, és elkezd valamennyi energiát visszaáramoltatni. Ilyenkor az áldozatban új remények élednek, és sokszor önmagát kezdi el hibáztatni, hogy milyen gyanakvó is volt ezzel a „csodálatos emberrel”. Ez a húzd-meg-ereszd-meg játék, sokszor hónapokig, évekig is eltarthat, és egyre jobban felőrli az energiát adó felet. Testileg, lelkileg, érzelmileg is kiszipolyozza az egyoldalúság, hogy csak néha kap vissza morzsákat, és azokért is hálás lehet. Elveszik a férfias, nőies ragyogás, helyette egy soha ki nem elégült, elhanyagolt érzelmi roncs marad.

Ne engedd!!

Ha ilyen helyzetben vagy tudd: bármit is mondjon a másik, valójában NEM SZERET TÉGED! Csak az energiádat szívja, az életerőd kell neki. Lehet, hogy ragaszkodik hozzád, de csak azért, mert belőled töltekezik! Amint megkapta, ami kell neki, eldob, elfelejt, és legközelebb akkor fog észrevenni, ha újabb adagra van szüksége. Vedd észre: te két embernek is elegendő energiát termelsz, amit ha visszaveszel, visszanyered a ragyogásodat! Ne hidd el, hogy csak neki kellesz senki másnak; ne hidd, hogy értéktelen vagy nélküle egy senki! Ne hidd, hogy neked van őrá szükséged, mert nem! Neki van rád! De sosem fogja ezt elismerni, sosem leszel Valaki a szemében!

Vedd vissza az erődet az Életed felett!!

Megérdemled!

Várszegi Réka

Kapcsolódó online kurzusunk:

  • KirályNŐképző – párkapcsolati kudarcok, egyedüllét, szakítás, válás után. Ismerkedési és önbizalom problémák esetén átfogó segítség.
    Ha Jó NŐ akarsz lenni, hogy megérkezhessen a hozzád méltó férfi.