Kiút a gödörből. Merre van az előre? – Kérdezz-Felelek #234

KarrierválságKarrierválságVIDEÓVideótár

Kiút a gödörből. Merre van az előre? – Kérdezz-Felelek #234

Mindegy MERRE van a kiút a gödörből. Hűű, de fontos ez… annyira JÓ lenne, ha többen értenék, hogy mindegy az előre merre van – hanem csakis az fontos, hogy az újat válaszd végre!!

Férfi kérdés 

“Merre van az előre? Azaz, merre van a kiút a gödörből? A Függés-oszlató-ban (online kurzus az Énakadémia oldalán: https://enakademia.net/termek/fugges-oszlato/) mondja István, hogy aki nagyon-nagyon mélyen van, tele hatalmas önbizalomhiánnyal, kudarccal, az természetes, hogy nem talál ügyet. Így vagyok én is. Az egyetlen pozitívum, amit jelenleg elmondhatok hogy másnak jobban megy. Állok a gödör alján, a k…va sötétben, és keresem merre van az előre. Persze, eszembe jutnak István szavai: >>Ha nincs ügy, ami felé mehetnél, akkor kezdj el távolodni attól, amit már nem akarsz.<< Aha! DE! Mi van, ha nem tudom, hol vagyok? Mi van, ha ez nem is gödör, hanem maga a világűr? Sötét van. Nagyon. Semmi fény. […] Próbálok botorkálni, viszont lehet, hogy csak körbe-körbe megyek? […] De honnan tudhatom meg legalább azt, hogy kifele tartok-e az erdőből és nem csak körbe-körbe megyek? Lehet, hogy másnak tényleg jobban megy? Merre van az előre?”

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture