Napjaink egyik legnagyobb problémája a férfiak tömeges elbizonytalanodása – kiégés, depresszió, karrierválság, alkohol, önismeret, szerető, válás –, amivel kapcsolatban a hozzám az elmúlt öt évben forduló sok száz ember személyes történetei alapján azt látom, hogy a válság mindig “tünet” csak, halogatás jele, aminek a megoldása alkalmasabb célt tűzni.

Lesz-e elég pénz? Karrierváltó férfiak nagy témája ez, ahol az “elég” meglehetősen szubjektív, és általában nagyon eltúlzott. Titán koruk legjobban menő időszakához mérik, hogy mi az elég – sőt annál is többet szeretne, aki “megcsinálta”, aki pedig nem, annak gyerekkori álmai lebegnek a szeme előtt.

Ami, igen, akár lehetséges is. DE. Bizonyosan nem tudod előre, hogy hogyan! Egyrészt. Másrészt bizonyosan korlátozod magad, amíg a számokra figyelsz, amíg biztosítani próbálod a sikert. Ez van. Az ember annak rabja, amit néz, és a pénz rabjának lenni nem egyszerűen csak lélekölő, de önpusztító is. Ön- és környezetpusztító.

Kapcsolatok, sőt gyermekek tömegei szenvedik napjainkban, hogy a férfiak messze túlnyomó része kurva. Hiszen pénzért dolgozik. Lenyűgöző adottságai, képességei, szorgalma teljes tárházát rendelkezésre bocsátja néhány rongyos millióért. Nyugodtan. Persze. Felőlem nyugodtan… de biztos, hogy megéri?

Kurvának lenni lélekölő. És kapcsolat-romboló is.

Baromira nem a pénzzel kellene foglalkozz! Hanem azzal, ami Lelkesít, amit valóban kedved van csinálni, ahova örömmel adnád magad, még ha áldozatos is. Tudom, hogy nehéz. Merni váltani. Kockázatos, igen, de hidd el, hogy a bizonyosságot várva semerre nem indulni sokkal, de sokkal rosszabb. Lesz. Ha ma még nem az.

Ne a pénzt nézd, hanem a Lelkesedésedet figyeld!

NE add pénzért áruba tovább a nagyszerűségedet, magad, igenis jobb célt érdemelsz! VAN és VÁR. Fedezd fel, ami Szerinted is fontos! Nos? Olyanra tedd magad fel, ami valóban megéri a legszebb napjaid legértékesebb óráit, és én megígérem, hogy abból elég pénz is lesz. Nem feltétlen ma. De nem túl sokára, még ha ma nem is látszik, hogy hogyan – akkor jó, ha nem látszik, hogy hogyan, mert ha tudni véled, akkor megint biztonságosat választottál, és ráadásul valószínűleg becsapod magad. Nem tudhatod. Én sem tudtam. Nem úgy lesz, hanem jobban, ha csak a lelkesítő Célt alkalmas csapattal követed.

Mondj ma fel, ha ez megérintett!

A magánéleti – és a lelki és az egészségügyi – válságok többségének oka a férfi karrierválsága. Ahol a világgal való kapcsolódását kell rendezni, a helyét kell megtalálnia. Van és vár, ha csak a lépés kockázatát vállalni mered!

Barátsággal,
Joós István

 

[István 1998-ban, a .com lufi idején, egyetemistaként indított webes céget, amivel gyorsan sikeres lett, majd nagyot bukott. 2006-ban, megtört emberként szállt korábbi vállalkozói életéből ki, amit két év semmittevés követett, míg annyira szenvedett már ettől, hogy az éppen aktuális lelkesítő ötletbe 2008-ban belevágott. Az első közösségi oldalt több követte, aktuális a Kapcsolodj.Net, közben ÉNAKADÉMIA néven iskola született, tanácsadói közössége a Vezetők.Org. Nős, és köszöni jól van. Anyagilag is.] 

 

Kapcsolódó kurzus: