Nyílt levél szingli csajoknak, az egyedülálló férfiak nevében.

 

Tudom, hogy nem könnyű nektek, magamtól, magyarázat nélkül is tudom, hogy helyt kell állni, hogy az idő szorít, hogy sokan próbálnak visszaélni ezzel, hogy nehéz elhinni, hogy lehetsz értékes, ha nem játszol a világ által látszólag megkövetelt szabályok szerint. Pedig igen. NEM igaz ugyanis, hogy a szex meg kell a vacsorát előzze, sem, hogy fürdőruhás képet muszáj Facebookra feltenni, hogy saját autóval kell menj, sőt házhoz, miközben a tűsarok miatt vezetni alig tudsz, hogy el kellene nézd, hogy már másodszor teszi a találkozótokat át, hogy randi közben a telefon buzerálása normális, hogy a lassú válasz az érdeklődés jele, vagy hogy az este 11-kor kezdődik.

Mármint akkor nem, ha férfit szeretnél.

A fentiek ugyanis a nőcsábász, alias komoly önértékelési és/vagy karrier válságban szenvedő hím egyed követelményei. Tudom, mert jártam ott. Csináltam. Írtam másnak randi közben, követeltem fürdőruhás, sőt akt, sőt mégbátrabb fotókat, mondtam találkozást a megbeszélt időpont után le, kötöttem ki, hogy szoknyában, melltartó nélkül jöjjön, több nőnek párhuzamosan, köszöntem három perc után el, amikor megjelentem, léptem félre, és igen, szakítottam csodás nőkkel, hogy én tegyem meg előbb, hogy mást vihessek ágyba, hogy ne az én egóm sérüljön. Megtettem, mert megtehettem, ami nem a világ hibája. Nem. Hanem konkrét nők – bár, hmm, a csajok fogalom itt valóban helytállóbb – konkrét csajok engedték. Kivéve keveseket, akik nem. Akik elutasítottak, őszintén és méltósággal.

Ők megúsztak.

Aki pedig hajlandó volt a játékomban résztvenni, azon úthengerként gázoltam át, utolsó cseppig kivéreztetve őt. Hogy miért? Mert nem voltam jól, mert nem éreztem értékesnek magam, mert nem volt meg a dolgom. Magam miatt tehát. És nem él a Föld hátán nő, aki miatt másképp tettem volna, játék volt, konkrét vadászat, ami trófea értékre ment, és ahol a győzelem kulcsa, hogy én kötődöm kevésbé, tehát én ölök. Őt. A testét egy éjszakán át, majd a reményeit. Pontosan láttam közben a lelkét is – a nőcsábász lényege épp ez, hogy ért – de NEM érdekelt. Nem tudott érdekelni, kis lelkiismeret-furdaláson túl, amit meg leráztam, mert fontosabb volt, hogy ÉN nem vagyok jól, sőt konkrétan rettegek, belül, pénz van, de a szubjektív értékem nulla, ezt kompenzálom, hogy nem érzem értékesnek magam, és a nőcsábászat szó szerint a drog, ami felszínen tart.

És hagyták ezt nekem, mert Akartak.

Miért? Mert féltek, sőt rettegtek ők is, hogy lemaradnak, nem rólam konkrétan, hanem egy kapcsolat lehetőségéről. Azonban a lehetőség kevés, EZT kéne megértsétek. Hogy a valóság nem a remélt majd, hanem ami Most Van, hogy minden kapcsolat az első pillanatban kezdődik, sőt az egész benne, már abban, az első percekben, pontosan látszik, az ember, a másik, ha Nézni hajlandó vagy, első mondatok/üzenetek, de már előtte, hogy milyen képekkel van fenn, hol akar találkozni, mikor, mennyi idő alatt válaszol, pontos, metszően tiszta jelzések, amiket a nők nem akartak figyelmbe venni, mert az álmuk, a vágyuk, a félelmük fontosabb volt, mint én, aki valóban vagyok, ahol tartok, tehát Akartak, mert megfeleltem a listájuknak, mert el Akarták hinni, hogy működhet. Hogy mit tehetsz?

NE akarj!

Akik nekem nem hagyták, ők átláttak rajtam, ÉS – fontos, hogy ez önmagában kevés – tudták a saját értéküket. EZ az lényeg. Hogy értékes vagy, hogy TUDD, hogy SOSE feledd, hogy valaki ott kinn pontosan Téged keres, millió között neki nem egy, hanem az egyetlen vagy, el KELL ezt hidd, hogy tovább tudj lépni. A vonzó hímeken túl. Ugyan. Csak test. Engedd nyugodtan el! Hanem helyette azt Figyeld, aki LELKESÍT. Téged. Amit és ahogy mondd, ahogy a világot látja, amilyen Céljai vannak, amit meg akar valósítani. A csajok nagy része pasikkal kínlódik, de a férfi egészen más világ. A férfinak Dolga, lelke, Küldetése, szinte megszállottsága Van – és azt mutatni is hajlandó és képes.

Hogy nem látsz ilyeneket?

Persze. Mert neki Te csajként nem vagy érdekes. Bármilyen tökéletes a tested, metsző az intellektusod, bármilyen jól keresel, akármilyen kevés anyagból is készült a ruha. A férfinak NEM ez kell. Ezek hangsúlyozása épp nem. A férfi azonnal látja, és kerüli nagy ívben a csaj, avagy amazon korszakukban lévő nőket el, mert ő is tudja, hogy nem azt értékelitek, amit ő adni tud. Ugyanis a Férfi nem öltözik harsányan, nem hivalkodik pénzzel, és nem szexben méri az értékedet. Hanem figyelemben, megértésben, hitben. Hatalmas a lépés a csaj és hölgy között, és a kemény, hogy előbb kell ezt meglépd, és UTÁNA fogsz csak férfiakkal találkozni. Sőt. Lovagok várnak, lánglelkű, ügyet szolgáló hősök, akikkel azonban soha nem fogsz kapcsolódni, ha az öltözködéseden, kötözködő stílusodon, sikerorientált életformádon nem változtatsz.

VAN tovább. MERD elhinni, BÍZZ és kockáztass!

Ami másrészt nyilvánvalóan nem fog menni, amíg a karrier, a barátok, a magadnak vágyott csodás élmények a fontosabbak. Biztosan nem. Viszont a jó hír a szenvedés. Legkomolyabban. Egyre több nő kezd eléggé szenvedni ahhoz, hogy elgondolkodjon rajta, hogy a “ha tőlem nem kapja meg, megkapja máshol” logika helyes-e. És rájönnek, hogy igen. Helyes. Majd arra is, hogy de ők NEM olyat akarnak, aki megkapni szeretne tőlük. Hanem olyat, aki Szeret. Aminek kulcsa, hogy Neked is kell adni. Nem a tested, a férfi legmélyebb vágya ugyanis nem a szex, hanem a Hit, és azt izmokban nehéz. Hinni. Tehát a teste és az anyagi körülményei helyett a Lelkesedését kell a férfinak felfedezd, a Lelke Várának Titkait, ugyanis minden férfinak Vannak, és akkor, egyszerre, a viszonyok is változni kezdenek majd. Képes vagy rá. HAJRÁ, indulj, Jó Utat!

Joós István

 

p.s.

Fél nappal vagyunk később, többször leállt a szerver, és hosszászólások is áradnak bőven, köztük az észrevétel, hogy a nők is csinálnak hasonlót. Igen. Épp ez a lényeg, szerintem, hogy ezek korszakok, amiken a boldogsághoz át kell menni, ábrázoltam is, ilyen a férfi-nő út, amin járunk, szükségszerűen vagyunk tehát felváltva kemények, Királyfik és Amazonok, méltó ellenfelek, könyörtelen szeretők…

Írtam egy könyvet, erről, is: Út-Mutató