Férfi Út Folyamat

FÉRFI ÚT FOLYAMAT

Az emberrel az történik, amire kész. Ha nem vagy az életeddel elégedett, az annyit jelent csak, hogy helyes cselekvés helyett halogatsz.

TALÁLD MEG A HARCOD!

mert másként nem lehetsz boldog

10 felvétel
[12 óra]

gyakorlatias
feladatoK

SZEMÉLYES
FOLYTATÁS

MI EZ?

Három modulból álló ön- és világismereti folyamat, amit Joós István 15 év tapasztalata és több száz általa megismert életút egyezései alapján állított össze. 

MIRE JÓ?

Továbblépni segít. Jobban érteni a férfit, a világot és a nőkkel való viszonyt. Ami nem úgy megy, ahogy szeretnénk, azt nem jól értjük. Tisztázd az Irányt, vágd le a nehezékeket! 

KIKNEK SZÓL?

A kurzus magukat változásban érző férfiaknak készült, és ilyen férfit segíteni akaró nőknek is szól. Értenünk kell egymást. Amihez legfontosabb a kihívások helyes értése. 

Mindened  megvan, de mégsem vagy boldog? Vagy épp nem érted el a céljaidat maradéktalanul, és ezért nem vagy az? Kiégés, céltalanság, kapcsolati válság, döntésképtelenség – netán függések, hangulati ingadozás, “bűnös vágy” vagy kétségek kínoznak, és már hobbik sem segítenek? Nem érted miért, de sejted, hogy Benned is lehet az ok? … Neked szól ez a folyamat, ha nem csak eleged van abból, hogy akad Veled az élet, de arra is készen vagy, hogy a változáshoz szükséges munkát bele tedd.

– és/vagy – 

SZERETED ezt a férfit, és FÁJ a vergődése? Annyira nagyon – minden másnál jobban szeretnéd valahogy jobban segíteni Őt, miközben azt már tudod, hogy helyette a munkát nem végezheted el? … Ajánlom ezt a kurzust, ha volt már elég figyelem Rajtad, és késznek érzed magad, hogy most TE legyél a figyelmeddel egy Férfinak ott. Tudok segíteni, hogy jobban értsd, hogy helyesen megértsd őt, amiben van, ami volt és ami még következik.   

Joós István

HŐSSÉ KELL LEGYÉL!

Önmagunk felfedezése pokoljárás.

Évtizedes tapasztalatom, hogy a válság mindig annak a jele “csak”, hogy az ember készen áll indulni, tehát: jó. Az út a poklon át vezet, és bár félni tőle szabad, de felesleges – sokan vagyunk, aki sikerrel átjöttünk már rajta előtted!

A FÉRFI ÉLETE HARC. 

Aminek fontos mérföldköve magunkkal (a megalkuvásokkal, a megszokásokkal, a kockázatkerüléssel) egy ponton őszintén szembenézni, tehát az igazság (keserű) piruláját választani – lásd Matrix c. film. LE-felé indul az ember ekkor, a vágyak és hulladék, “erkölcstelenség” és “igazság” kavargó gőzös mocsarán KELL átkelni – a sötét oldal, a lelked árnyéka vár – ami után gyógyulás, edzés, látens képességek kibontakoztatása következik (FEL), míg végül a Helyét foglalja az ember el, KI-áll, éppen úgy mint Neo. A férfi magát tapasztalva kell megismerje. Lépésről lépésre.

A férfi út három kritikus szakasza:

I. – tudatos Harc, BE és LE, az Igazsághoz
a Szörny ébresztése, a Gyémánt/Kard kifejtése a kőből, a Paripa meglelése a szemétdombon

II. – tudatos Harc, KI és FEL, a Cél Keresése
a Szörny szelídítése, a Gyémánt/Kard csiszolása, Paripa/Griff feltáplálása a saját véremmel

III. – céltudatos Harc, KI és FEL, a Célért
a Szörny hadrendbe állítása, a Gyémánt-Kard-Paripa helyes hasznosítása

Bármire képes vagy! Illetve nem. Pontosan ez a Lényeg: BÁRMIRE NEM vagy képes – hanem, ami Lelkesít, mert Helyes: “csak” arra vagy képes, legyen az bármekkora nagy. Hőssé KELL legyél, az életed második harmada (fele) erről szól – amihez Dolgod/Ügyed megtalálni A feladat.

Éljenek a Bátrak!

élethelyzetek

Garantáljuk, hogy e folyamat által:

Amikor csatlakoztam nagyon hamar rájöttem a közösség hasznára. Egyetlen poszt elég volt, hogy lássam, milyen sokat tud segíteni az, hanem a saját fejedben pörögsz. Nagyon jó érzéssel töltött le, hogy hasznosnak találták a hozzáaszólásaimat, megéléseimet. Jó volt hasznára lenni az embereknek. Ferenczi Orsolya titulusa egy hosszúnevú cégnél

A Férfi lényege, hogy dolga, Küldetése, ÜGYE van a világban. Tudja, meri, teszi – innen az ereje, ebből magabiztossága, és minden siker alapja is ez, olyannyira, hogy végül a Nőt sem kocsi, lakás, genetika vagy izmok nyűgözik le, hanem: a Lelkes Céltudatosság. 

A nehézség, hogy kevesen születnek úgy, hogy a Dolgukat eleve tudják.

… hanem mi átlag halandók fokozatosan fedezzük a helyünket fel, csinálva, tapasztalva, folyamatosan változva, miközben a világ is állandóan változik körülöttünk. Nem egyszerű. Mely okból válságba jutni, kiégni, megállni, elgondolkodni szabad, sőt normális – válság a változás jele, semmit nem rontottál el, hanem “csak” fejlődsz, a billenés elkerülhetetlen annak, aki az életet választja.

Joós István

KAPCSOLATI SZAKÉRTŐ

elégedett ÉNAKADÉMIA vásárló
0 +

Rólunk mondták

Nehéz változást engedni abban, amit éveken át, rengeteg munkával építettünk – bátorság kell hozzá, hogy kockáztassuk a langyos biztonságot, csak mert “nem vagyunk boldogok”… és mégis, magunk és a szeretteink miatt is: muszáj. Mert a férfi önmaga felfedezése után, ÉN-maga kibontakoztatása által tud nem csak boldog, de jó férj és jó apa lenni.

FÉRFI ÚT KURZUS

A Férfi Út Kurzus három egymásra épülő elemből áll, amiknek keretei között a férfi utat – magunkkal, gyermekeinkkel, nőkkel, karrierrel és a mindenséggel való változó viszonyt – korszakos bontásban vesszük végig. 

I. – "A Titán Bukása"

A 3 napos kurzus TAVASZI ára:

1 000 Ft

II. – "Pokoljárás Kalauz"

Az 5 napos kurzus ára:

29 000 Ft

III. – "A Hős Születése"

A 7 napos kurzus ára:

39 000 Ft

FIGYELMEZTETÉS

Az utat előre ismerni – “túl sokat érteni” – veszélyes, mert az ember mindig a leghaladóbbat próbálja, amit már érteni képes, aminek eredménye, hogy elhanyagolja, ami az időszerű feladata lenne, ahol valójában tart. A modulokat addig ajánljuk csak, ahol érzésed szerint MA tartasz!

Ajánlom, ha gyökeresen megváltoztatnád a magánéletedet vagy a karrieredet. Akkor is ajánlom, ha “csak” a múltadhoz szeretnél válaszokat, vagy jobb apa vagy jobb férj akarsz lenni. Végül: mindenképp ajánlom, ha új kapcsolatba vágsz épp, vagy megmentenéd a házasságodat!

Joós István

VAN TOVÁBB!

A Joós István által vezetett Férfi Út Folyamat 4 elemből áll:

1. lépés – Férfi Út Kurzus
online kurzus jobban érteni és tennivalókra rálátni (itt vagy most)

2. lépés – Férfi Workshop
3 alkalmas személyes workshop helyzetet tisztázni és változtatni

3. lépés – Férfi Műhely
kéthetente találkozó férfi műhely, kihívásokban segíteni egymást

4. lépés – Együgyű Klub
havonta találkozó klub haladóknak, akik már tudják a Dolgukat

Jó munkát!

Gyakran ismételt kérdések

Igen. Az első modul nem beugratás csak, hogy a másodikat is megvedd, hanem bőséges tartalmat ad, hogy az ember érdemben haladjon általa. Tiszta képed lesz arról, hogy amit kihívásnak érzel épp a férfi működésedben – vagy a szeretett férfi működésében – karrier vagy magánélet terén, annak mi az oka. És az is világos lesz, hogy merre lépj tovább.

Alapvetően a férfi működés a téma, ahogy ez korszakosan változik. Másrészt a férfi korszakos állapota tapasztalatunk szerint az élet alábbi területeit mind meghatározza: 

 1. önkép és önbizalom
 2. karrier
 3. párkapcsolat
 4. anyagi viszonyok
 5. szülő szerep
 6. szülőkapcsolat
 7. felettesekkel való viszony
 8. vezetői szerep
 9. mindenségkapcsolat
 10. egészség, testi állapotok

Tehát ezekről mind esik szó.

Megfigyelésünk, hogy minden emberben közös, hogy vágyik a világnak megfelelni és vágyik magát megvalósítani. A korszakos út ennek az alapvető ellentmondásnak a feloldásáról szól, ami csakis tapasztalatok (örömök + szenvedés) és azok feldolgozása által lehetséges.

Az út elejét minden ember számára a mintái határozzák meg, és bár eleinte ebből akár biztonság és siker születik, a 30-as éveinkre már “mókuskerékként” és “rabságként” éljük meg – kiégés, depresszió és hűtlenség jellemző itt: a “Titán“ (még) vak.

Az ember Minták mentén, az Álmai irányába indul, de nem éri el a célt.

A “minták halála” után az önismeret nagy korszaka, “a lélek sötét erdeje”, “vágyaink óceánjának mélysége” következik. A második harmadban magával kell szembesüljön az ember.

A válság jó, mert befelé indulni segít.

Ami a “Tudatos” időszak. Vágyak és Félelmek uralnak itt minket, a “lélek árnyékát”, a “sötét oldalt”, Dante “sűrű sötét erdejét” (= magunkat = helyünket) fedezzük itt fel, amihez két nagy szövetséges a szenvedés és a hiteles Vezető.

A “csodaszarvas” a korszak elején a boldogság ígérete volt, idővel persze eltűnik, és csak a magány marad. Terápia, coach, vallás vagy meditáció által sem sikerül pár hónap alatt “megszerelni” magunkat…

Az önismeret erdejéből való kijutáshoz helyes irányt és alkalmas társakat szükséges találni magunknak.

A kifelé emelkedő “Részes” időszak nagy kihívása, hogy sokat dolgoztam magamon, de mégsem vagyok igazán boldog. Az derül ki, hogy NEM önmagunk “tökéletesre csiszolása”, hanem a világban elfoglalt hely a válasz.

Lelkesítő célt kell merni választani, ami azonban kockázatos, tehát… “Hőssé” kell lenni!

A harmadik időszakban Új Célt, méltó Küldetést, “Ügyet” találunk magunknak – az talál meg minket (!) –, ami egyszerre eredményez hasznosságot, társakat és közösséget (“Hős” majd “Bölcs” korszak).

Ha részletesebben érdekel: indítsd el a kurzust!

Kézenfekvő kérdés, hogy a férfi és a női út mennyiben különbözik – amire két válaszunk van: 

Nagyon. Fiú és lány ellentétes mintákat kap, aminek eredménye, hogy a férfinak a férfias a nőnek a nőies működés jut a minták csődje körül válságba, aminek szükségszerű eredménye, hogy a férfi ezután átmenetileg nőies módon (vándor) – a nő átmenetileg férfias módon (amazon) működik. Mert a korábbi programot az ellenkező működéssel tudja oldani, és a maga teljességét (lélek árnyéka / férfi ÉS női oldal integrációja) így tudja tapasztalni.

Kicsit sem. Férfi és nő – megfigyelésünk szerint – azonos élményeket tapasztal azonban más viszonyulásokban, tehát a témák és feladatok egyeznek, de (1) amit a férfi a világgal való kapcsolatában él meg (Ügy és Munka), azt a nő a férfi irányába tapasztalja, és másrészt (2) ahogy a nő a családról gondoskodik, a férfi úgy a nővel van.

Alább az ábra férfi és női változatai:

Az anyag bárkinek hasznos, aki úgy érzi, hogy a szüleitől és a társadalomtól látott minta talán nem szolgálja őt jól. Függetlenül attól, hogy hány éves vagy, születtek-e gyermekeid, van-e párod, házas vagy-e…

Mind a hármat, annak függvényében, hogy az úton hol jársz. Másképp: az első kettőt mindenképpen – mert meg KELL értsd, hogy mi történik vele, hogy jobban tudj neki segíteni. 

A kurzus megvásárlása által “légy lehetsz a falon” egy olyan folyamatban, ahol egy kiemelkedően tapasztalt férfi magyarázza el a férfi evolúciós folyamatot, férfiaknak, férfiasan. 

A kurzus férfit támogatni akaró nők számára külön instrukciókat tartalmaz.

Igen. Ha valóban a párod… bármikor nyugodtan fordítsd felé a telefont vagy a gépet, hogy Veled nézze, vagy add a kezébe, hogy Ő is megnézze!

De: a login adataidat ne küldd kérünk át olyan valakinek, aki barát/barátnő/ismerős csak!

Itt. De azt javaslom, hogy az online modulokkal kezdj. A Férfi Út Kurzus fent elérhető első és második modulja hasznos alap ahhoz, hogy a workshop hatékonyabb legyen. 

Másképp: a Férfi Út Kurzus a “piros pirula”, ami után a Férfi Workshop és az ezt követő TT  műhely az  edzőterem, ami a folytatáshoz hasznos.

A Férfi Workshop elvégzése által. 

A Férfi Műhelybe azokat várjuk, akikkel a Férfi Út Kurzus és/vagy Workshop által már megvan a közös alap és nyelvezet, hogy a Férfi Út kihívásain hatékonyan tudjunk együtt dolgozni.

Öröm, hogy érdekel, megtisztelő ez számunkra. A Férfi Úton haladó résztvevők már a “Férfi Workshop” majd a “Férfi Műhely” által is közösségben érezhetik magukat. 

Közösségünk magját adó klubba pedig a Műhely résztvevői közül hívjuk meg azokat, akiknél az Ügy már nem csak dereng, de Tettek eredményei is bizonyítják, hogy azt helyesen látják. 

Örülnék, ha annak bizonyulna.  

Az ugyanis a tapasztalatom, hogy nekünk férfiaknak alapvető szükségünk van rá, hogy (1) tiszta mérföldköveket lássunk magunk előtt, (2) nyilvánvaló utat értsünk, ahogy haladhatunk ezek felé, így elérhetőnek érezzük őket, (3) hozzáférjünk tapasztaltabb társaink tapasztalataihoz, (4) belelássuk sorstársaink kínlódásaiba, mert megnyugtat minket, hogy nem csak mi küszködünk.

Hónapok… talán évek. Annak függvényében, hogy (1) hol jársz, (2) mennyire mersz bízni és hagyatkozni, (3) mennyire vagy Bátor magad, tehát a tökéletlenséged őszintén vállalni. 

Törekvésünk, hogy a költségek reálisak és tervezhetők legyenek: 

 1. Férfi Út Kurzus I. és II. – 10 nap, 30 000 Ft
 2. Férfi Workshop – 1 hónap, 49 000 Ft (opcionális)
 3. Férfi Műhely és Klub – önkéntes tagdíj, ahogy helyesnek érzed

Fontos alapelvünk, hogy a tapasztaltabbak álljanak a kevésbé tapasztaltak rendelkezésre, és az önálló szolgálatból keletkező jövedelem hozzájuk is menjen. A haladóknak nálunk bevétele van. 

Joós István indítom ezt a rendszert, és olyan barátaim kapcsolódnak hozzám, akikkel évek óta járunk már műhely jelleggel össze. 

A Férfi Út Folyamat és Műhely alkalmakat egyenlőre még én tartom. Nem titkolt reményem, hogy Műhelyt mások is tartsanak, és országosan legyenek majd ilyen csoportok. 

 1. Hogy férfiaknak az útjukon lépni segítsünk, közvetlenül vagy nők támogatása által, és így
 2. egyre több férfi fedezze fel a Helyét a világban, tehát a Teremtésben, ami által
 3. férfiak és nők jobban működjünk együtt, család és karrier témákban, és így
 4. a társadalom aktuális kihívásaira jobb válaszokat adjunk együtt, közösségben

Egyszerűbben: helyüket tudó, útjukon járó férfiak rendezett közösségét építjük.

Módja ennek, hogy (A) haladni akaró férfiak hozzáférhessenek egymás tapasztalataihoz, és (B) nőket jobban segítsünk a saját útjukon.

A kurzus meghirdetése alkalmából három konkrét személy jár a fejemben:

Zsolt sikeres vállalkozó,
akinek mindene megvan, de fárad, mert negyven körül  jár, és pontosan érzi, hogy már csak egy nagyobb dobásra van ereje, szeretné magát helyesen befektetni, miközben a jelenlegi cége, túl sok idejét viszi, és az életmódja is drága – hiszen családja van, ami a másik gond, hogy bár két csodás gyermek érkezett, de a tűz kihunyt, feleségével már inkább csak szövetségesek

Péter felsővezető,
nagyon jól keres, nagyon régóta már, amiből nem csak biztonságot teremtett meg, de egy ideje (egyre drágább) hobbikkal kárpótolja magát – szintén családos, válnak épp a feleségével, ami drága lesz (vagy mégsem, ha valami csoda által meg tudják a kapcsolatot javítani), szereti a gyermekeit, félti őket, maga sem tudja, hogy mi lenne jó, de közben szerető is csábítja

Tamás okos,
nagyon, szinte már túl okos is, amiből óriási intellektuális kíváncsiság fakad, és emiatt egyrészt folyamatosan tanul és figyel és elemzi magát is, másrészt mindig van mindenre magyarázata, hogy hogyan és miért NE változtasson nagyot – családja nincs, kapcsolatok csak, de mélyen benn valahol sejti, hogy ahhoz, hogy végre valami maradandó legyen neki kell változ(tat)nia

Ez az anyag mindhármójuknak szól.
Másrészt a hatása eltérő lesz.

Zsoltot elgondolkodtatni fogja tudni, hogy talán mégsincs minden rendben, nem hagyja majd nyugodni, amitől befelé indul, lép tovább, mert pontosan érzi, hogy van itt a számára valami, amit sikerre KELL vinni.

Pétert megrendíteni fogja. Egyértelmű lesz, hogy hibásan használja az energiáját, hogy mások és a maga boldogságával is játszik, miközben halogat, és a helyzet csak egyre rosszabb – a Titanicon mindegy, hogy fűtő vagy kapitány az ember: egyaránt elsüllyed.

Tamásnak az agyát tudja kisütni. Mert az igazságot hozza könyörtelenül felszínre, ami elől az intelligenciája síkos angolnája sem fog tudni kitérni – hanem arra a sziklaként zuhan a kő, és agyonnyomja. Amiből ÚJ élet születik. Új élet és új lojalitás, tehát új identitás… új ő.

Nos?

Ajánlom ezt, ha magadra ismersz.
Nem ajánlom, ha nem.

Hőssé KELL legyél.

Hős az, aki magát megtalálta, tehát a Harcát felvállalta. Míg ezzel szemben, aki pénzért dolgozik csak, az kurva.

Joós István

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

 1. értsd, miben vagy,
 2. eszerint próbálj változtatni,
 3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!