Siker? Mindenkit vár, de kemény munka az ára. Sőt… ezen túl kitartás is, sok kitartás, azon kívül is, amikor kedve van az embernek hozzá.

Honnan tudhatod, hogy van-e tehetséged az álmodhoz?
Hogy kezdesz bele, amikor nincsen épp kedved?
Hogy tartasz ki, amikor nagyon eleged van?

Mekkora a helyes cél, helyes piac, helyes lépés…

Néhány éve kezdtem podcastokat hallgatni, és egy ideje nagyon élvezem őket. Az derült ki, hogy nem csak elméleti kérdésekhez, de közvetlenül a napi dilemmáimhoz is hasznos gondolatokat kaphatok belőlük.

A podcast varázsa számomra az őszinteség. Más emberek saját megszenvedett tapasztalatai úgy érkeznek egy podcast által hozzám, mintha harmadikként ülnék az asztalnál. Sokat lehet így tanulni – és ami talán még ennél is fontosabb, hogy nagyon megnyugtató, hogy az innen amúgy nagyon sikeresnek tűnő emberek mennyire nagyon hasonló dilemmákon és kihívásokon mentek át, mint én.

Seth Godin a világ egyik legismertebb marketing szakembere, blogger, aki egy ideje motivációs témákkal is foglalkozik – és bár a stílusa megosztó (sőt olykor kicsit megkeseredettnek tűnik), gyakran mond elgondolkodtató állításokat.

Brian Koppelman a “Billions” című sorozat forgatókönyvírója és producere, bár ennél számomra érdekesebb, hogy néhány éve egy mini videó sorozattal szerzett széles követő tábort: “Író akarsz lenni? Írj!”

SIkerről beszélgetnek… hogy kétségek közepette hogyan lehet kitaratani, sőt elindulni egyáltalán. Szeretettel ajánlom:

 

ITT HALLGASD MEG!

 

A beszélgetést néhány napja, már 2019-ben rögzítették, ami számomra önmagában is lenyűgőző, hogy ez a hanganyag hozzám néhány éve még nem hogy ilyen gyorsan, de abszolút sehogy nem juthatott volna el.

Barátsággal,
Joós István