A Nő igazi hatalma a nőiességében, a lágyságában rejlik.
Mégis pont ezt veszíti el a sikerhez vezető úton.

 

A munka világa, az üzleti élet nem igazán kedvez a nőnek. Sok helyen az elvárások szinte kizárják a nőies működést. Érzelmeknek helye nincs, éles fókusz, hideg fej, határozott döntési képesség, kőkemény célratörés a megkívánt viselkedés.

És a nő képes helytállni. Ebben is. Így is. Képes a semmiből cégeket építeni, képes vezetőkét, férfiakat meghazudtoló eredményeket elérni. Meg akarja mutatni, hogy jobb mindenkinél, hogy bármire képes, hogy neki ez megy. Segítséget nem kér, mert az gyengeség volna. Inkább egyedül oldja meg. Elrejti az érzelmeit, harcol, míg eléri a célt. Erős és kemény. Inkább vezet, mintsem kövessen bárkit. Irányít. Az a biztos.

És egy ideig még élvezi is. Élvezi a sikert, a pénzt, az elismerést, a hatalmat. Csak azok a harcok ne volnának. A megbeszélések. Ahol erőből mennek egymásnak a kollégák. Ahol a győzelemhez valakinek veszítenie kell…A férfias üzemmódban elért siker előbb-utóbb benyújtja a számlát. Kimerültség, túlterheltség, kiégés és működésképtelen párkapcsolat az ár.

Lehet-e vajon másként? Érvényesülhet-e a nő, úgy, hogy közben a nőies energiáit használja?

  • hogy harc helyett játszik?
  • hogy irányítás helyett követ?
  • hogy dorgálás helyett dicsér?
  • hogy megmondó helyett meghallgató?
  • hogy utasító helyett befogadó?
  • hogy kemény helyett lágy?
  • hogy bizalmatlanság helyett hisz?

Igen, lehet másként. Az amazon után a hölgy már egészen másként kommunikál. Másként bánik szavak és tettek szintjén is a környezetével. Tudja, hogy az erő nem egyenlő az erőszakossággal. Alázattal, figyelemmel irányít.Tudja, hogy őszinte hittel, tisztelettel, figyelemmel és nyitottsággal fordulni egy férfi felé az igazi hatalom. Sok férfi számára ez olyan tapasztalás, mint vízre bukkanni a sivatagban. A nő hite és tisztelete számukra az éltető erő. Érdemes tanulni, élni minden nap, minden adandó alkalommal ezzel a tudással, a velünk született lágysággal. Ha még nem megy, gyakorolni. Nap mint nap. A munkahelyen is. Gyakorolni egy lágyabb, nőiesebb működést. Kollégákkal, beosztottakkal, ismerősökkel, ismeretlenekkel. Látni, hogyan ragyog fel az arcuk, mikor megérzik a tetteikért kifejezett megbecsülést és hálát.

Neked milyen tapasztalataid vannak e-téren? Szabadon éled és működteted a nőies energiáid életed minden területén? Vagy van még bőven gyakorolni való?

Szarka Elizabeta, coach

 

Kapcsolódó kurzus: