Az önmagammal töltött idő – Kérdezz-Felelek #141

Kapcsolati válságKapcsolati válságVIDEÓVideótár

Az önmagammal töltött idő – Kérdezz-Felelek #141

Az “önmagammal töltött idő”-re szüksége van egy nőnek, de ilyen mértékben kifogás is lehet. Van tovább ebből az életszakaszból is.

Női kérdés

“Kedves István! A véleményedre vagyok kíváncsi. Nálunk minden fordítva zajlik, mint ahogy véleményezed a kapcsolatokat. Én nőként nem vagyok simogatós, bújós, ellentétben a párommal – se nem férjem, se nem élettársam. Ő igényelné, de nekem ritkán jut eszembe, és még csak nem is akkor, amikor ő szeretné. Ha adott esetben ő szerelmes, én pedig csak jól érzem magam, akkor az hitegetés? Nagyon szeret velem lenni, éltünk együtt egy évet. Nagy vita miatt elköltöztem, de újra találkozgatunk. A szex jó, de folyamatosan nekem sok. Ő pedig többet szeretne, közben meg azt érzem, nem bízik bennem, pedig mindig egyenesen megmondom mi a bajom. Kérdezte, pasizok-e mellette; persze, hogy nem. Nem érzem szükségét hétköznapi társnak. Felneveltem két gyerkőcöt, tizenhat évnyi önállóság van mögöttem. Nekem nem kellenek a játszmák, szükségem van az önmagammal töltött időre. Vagy ez csak kifogás, mert nem ő az, akire vágyom? […]”

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture