Felhívás férfiaknak és nőknek: férfi-nő szerepekről, mondd, ha van mit, vegyél részt, kapcsolódj, hívlak!

Valódi csak az, ami közös.
Ha egy ügy nem közös – akkor nem elég valódi.

Vastag, igen, már a bőröm. De ennyire mégsem. Megszoktam, hogy mindennek elmondanak velem egyet nem értő emberek, de most mélyen elszomorít, hogy immár semmi tartózkodás nincs.

Pedig a wmn.hu üde fénysugárként érkezett a női magazinok sötét éjszakájába, az én élményem legalábbis ez volt, hogy őszinte, hiteles, törekszik értéket adni, és nem engedi, hogy az interneten egyébként elterjedt csali címek és bulvár – alázó – stílus a felületen elharapózzon… aztán erre jött ez. Csalódás volt nekem. Válaszom azonnal megírtam, amint a cikkről tudomást szereztem, leközlése hét napba került, és a vulgár-agresszió korábbi szintjét is meghaladó viszontválasszal érkezett, ahol a szerkesztői bevezető is a szerző álláspontjával azonosult. Mindegy. Persze. De napokig bántott mégis, holott a csalódás nyilvánvalóan az én felelősségem, hiszen annyit jelent csak, hogy nem figyeltem eléggé, én nem, illetve hogy nem elég vastag a bőröm, basszus, még mindig nem, miközben valami ősi Noé módjára, ezt a bárkát felém folyamatosan dobált kövek között ácsomlom pedig itt. Hmm. Nem jó ennyire kisebbségben. Másrészt ez van. Illetve hozzászólásaitok adnak mindeközben reményt, hogy egyedül mégsem vagyok, Hála mindenkinek, másrészt ebből merítve, tehát:

Harcba szólítalak!

Nem ellenük. Dehogy. Hanem magunkért, hogy a közös világképünk által képviselt fény és a remény erősebben látszon, ácsolni hívlak, mert a rendről megfeledkeztünk, a világ az önközpontúság mocsarába süllyed, “a vízözön közel”, és igenis vannak megmentésre érdemes lények. Minden ember az. Fontos ez nekem, hogy bárki, bármikor választhasson alternatívát, hogy az minél láthatóbb, minél hitelesebb legyen – segíts, ha magadénak érzed a harcot!

  1. Mondd, ha van saját élményed arról, hogy a korszakos modell vagy a férfi-nő tanácsok Neked hasznos, keresetlen szavakkal, hosszan vagy röviden, a Megosztások oldalon, ITT várjuk nagy szeretettel, mert erősebb az üzenet, ha többen is mondjuk, sokaknak tudsz azzel adni, ha megosztasz!
  2. Az ÉNAKADÉMIA magazin reméli az írásodat, ha hosszabb mondanivalód van, Várjuk, ha bizserget, különösen, ha férfi-nő szerepek kapcsán és saját tapasztalat alapján érzed fontosnak – akademia serpak.net címre küldd, örömmel lehozzuk, ha olyan!
  3. Akkor is írj, ha a munkában segítenél, különösen, ha férfi vagy. Harcostársak érkezése időszerű – értékesítés, helyi közösségek szervezése, rendszerüzemeltetés, mobilalkalmazás fejlesztés, operációs vezetés – keress engem bizalommal, ha 1. tudod miben vagy jó, 2. látod, hogy hozzá tudnál az ügyhöz tenni, érzed hogyan, 3. választasz minket / szívesen dolgoznál velem.
  4. Végül, igen, gyere ha vonz a közösség, ha tanulnál a megközelítésről, a korszakos modell használatában mélyülő Egológia TÁBOR Tihanyban lesz július elején, ennél kedvezőbb áron – egy éjszakával 35 000 Ft – aligha tartunk valaha még ilyet…

Nos?

Remélem megérint! Sőt. Ebben szinte biztos vagyok, így tehát azt remélem, hogy engedsz az érintésnek. Közös ugyanis a felelősségünk. És nem egyszerűen, hogy “másoknak ezzel segítsünk” – fontos, igen, de nem csak ez számít – hanem egy ponton túl az ember maga miatt muszáj felelősséget vállaljon, hogy a saját útján, továbbléphessen, világkép vállalása ehhez fontos, nyilvánosan is.

Barátsággal,
István