A pekingi olimpia előtt Tatán edzőtáboroztunk, amikor egy hétfő reggeli edzésen egy új arcot láttam a tornasorban. Ez nem túl gyakori, mert csak hosszú évek küzdelmei árán lehet bekerülni a válogatottba, és emiatt mindenki ismer mindenkit.
Edzőnk, Gulyás István elmesélte, hogy a srác múlthéten felhívta Telefonon, és elmondta neki, hogy nem jutott ki szörfben az olimpiára, lecsúszott az utolsó pillanatban, és mivel még birkózásban van kvalifikáció és gyerekkorában birkózott, ezért úgy gondolta, hogy megpróbálja a kijutást birkózásban. Kicsit meglepődtem, mivel pár hónap múlva voltak a kvalifikációs versenyek, és még nekem is nagyon nehéznek nézett ki a kvóta megszerzése 19 év folyamatos edzés után.
Ugyanakkor kíváncsian vártam, hogy mit fog kihozni magából az edzéseken.
Arra már nem emlékszem, hogy aznap ott aludt-e még a táborban, de a lényeg, hogy a hétfő délutáni edzés után soha többet nem láttam.

Azt látom, hogy annyira felgyorsult a világ, hogy szinte azonnal el lehet intézni bármit, de van pár dolog, amihez idő kell, hiába teszed bele a legintenzívebb munkát, akkor sem fog sikerülni azonnal!

Hiába veszel a párodnak egy virágot és viszed el moziba egyszer, nem lesz beléd szerelmes, hiába edzel egy óriásit, egyszer, az edzés végén a tükörben nem fogsz látni semmi változást, hiába akarsz villámangol tanfolyamon 3 hét alatt angolul megtanulni, nem fog menni.

Én 25 évet birkóztam versenyszerűen, 14 éve vagyok a csodálatos feleségemmel, 10 éve vállalkozok. Nem mondom, hogy soha nem voltak mélypontok, de ha nem adod fel, és hosszú évekig csinálod, amibe belekezdtél, akkor meg fogod mászni a hegyet!

Tehát nem az intenzitás a lényeg, hanem a kitartás!
Hajrá!!

Kiss Gergely


VÁLTS életet! Az ÉNAKADÉMIA világában őszintén beszélünk a
kihívásainkról. Tapasztalatunk, hogy az életben az ember
úgy tud a legjobban haladni, ha fel meri vállalni, ami van.
Álnéven eleinte könnyebb. Téged is vár a közösségünk!