Ha a férfi kihasznál, annak véget kell vetni! Joós István szeretői kapcsolatokkal foglalkozó videóiban arra biztatja a nőket mindig, hogy a bizonytalan helyzetekben invesztáljanak többet a kapcsolatba, “adjanak többet”. De mi a teendő, ha a férfi a szerető erejét a házassága működtetésére használja? Mit léphet a szerető, ha érzi, hogy ez nem tartható fenn?

video

A videó tartalma

1. Olvasói levél
2. Joós István válasza
  2.1. A férfi ÁLMÁT ne támogasd!
  2.2. Ha kihasznál, lépj tovább

1. Olvasói levél

“Istvánnak! “Ha a férfi nem akarja a segítséged, akkor nem jól segítesz” című videóra reflektálok. Körülbelül a guta üt meg párunkat, akik szeretők lettünk. A pasik úgy kezdtek ki velünk, hogy rossz házasságból akarnak kilépni; volt, aki mondta, volt, aki sugalmazta. Mi Amazonként vérben álltunk elfáradva, mikor előbotorkáltak a csillagszemű juhászaink. Egy-másfél-két év, hit, szerelmes pillantások, óriási, bizalmas beszélgetések, vágyak, szikrák, támasztás után vagyunk, van aki megélt szexuális élménnyel, van, aki nem. Legtöbbünk már rég továbblépett volna, ha nem akarjuk kikísérletezni, amit mondtál:adni, adni, adni. Adtunk, reménykedtünk, szerettünk, szeretünk. És…? Megerősödtek otthon a házasságok. Mert a férfi nem hagyja ott érzelem miatt a birtokát – ház, feleség, gyerek. Kell neki a szerető hite, bizalma, látása, de azért nem fog lépni. Becsapottnak érezzük magunkat, és persze lehet azzal vigasztalódni, hogy legalább gyakoroltuk a Hölggyé válást, de ez sanyarú kenyér. Mi, én, Őt szeretném, mert ő az igazi. Megvan az álmunk, a tervünk, de a feleségek észbe kaptak és “Zsoltijaink” hazavágtattak a biztos unalomba. Éljen! Győzzön a férfi-racionalizmus, mi pedig a hitünkkel, szerelmünkkel kábé mehetünk a p…-ba.”

2. Joós István válasza

2.1. A férfi ÁLMÁT ne támogasd!

A FÉRFI nem ott kezdődik, hogy álma van, hanem, hogy tesz is az álmáért. Az Énakadémia rendszerében a “csillagszemű juhászt” arra a férfira értjük, aki megtalálta küldetését, élete célját, és ezért nap mint nap tesz is. Ezzel a típussal tévesztik gyakran össze azt a férfit, aki csak beszél egy álomról. Ezzel a “beszéddel”, ha kiérdemli a nő imádatát, főztjét, érintését, akkor ezt az állapotot sokáig fenn tudja tartani. A kihívás ebben meglátni, hogy bár álma van, még nem cselekvő, nem “nagybetűs férfi”. Ilyen értelemben, nem érdemel téged, a szeretőt.

2.2. Ha kihasznál, lépj tovább

A lustaságot nem szabad támogatni. Az, hogy a nőnek viszik az energiáját, de a férfi nem az élete megváltoztatására, hanem időhúzásra, a kényelmetlen házassága kipárnázásásra használja, azt nem szabad elnézni. Ha mégis így dönt a nő, akkor annak is van haszna, mert idővel rálát arra, hogy ez mennyire kilátástalan, nincs értelme. Ez az Amazon – az okos és erős nő – “halála”. A nő, tapasztalva az időhúzást, megérti, hogy ez a létforma, miszerint álmokkal és beszéddel őt el lehet csábítani, nem fenntartható, és ne érje be többé kevesebbel, mint tettek. A hitegető férfi nem érdemes az erős, okos, világban egyedül is helyt álló nő erejére, figyelmére.

Kapcsolódó kurzusunk:
Szeretősegítő