Helyes férfiminta nélkül lehet-e boldog a férfi? – Kérdezz-Felelek #253

VIDEÓVideótárVilágképVilágkép

Helyes férfiminta nélkül lehet-e boldog a férfi? – Kérdezz-Felelek #253

A férfiminta az első 20-30-40 évben meghatározó csak, utána MAGA kell az ember szabályokat alkosson magának. “Helyes” minta nincsen, hanem csak minta van. Sokkal több gyáva embert látok, mint helytelen mintát!

Férfi kérdés a férfimintáról

“Nehezen hiszek a házasságban, de vágyom rá, hogy egyszer családapa lehessek. 3 éves korom óta apa nélkül, 10 éves koromtól nevelőapával nőttem fel, akivel nem volt jó a kapcsolatom. Anyám sokszor mondta, >>Csak olyan ne legyél mint az apád!”<< Többször is megcsalta őt, rendszeresen részegen járt haza, diagnosztizálták mániákus depresszióval és a kapcsolat alatt teherbe ejtett más nőt is. Félek, hogy hozzá hasonlítsak. Szeretném nagyképűség nélkül, büszkén kijelenteni, hogy több vagyok nála. Közgazdász vagyok, zenélek. Nehezen szervezem meg az életem néha, de letettem dolgokat az asztalra. Amiért releváns lehet a kérdésem mások számára is, az az, hogy vajon ha hiányzik a férfi minta valaki életében, akkor előfordulhat-e, hogy a gátlásossága miatt és amiért nem mert eléggé nyitni nők felé fiatalon, túl hamar elhiteti magával hogy egy adódó párkapcsolata tökéletes számára és, hogy ez valódi szerelem.”

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture