Ha egy férfi “nem akar fájdalmat okozni”, az igazából mindig gyávaság csak. – Kérdezz-Felelek #243

KarrierválságKarrierválságVIDEÓVideótár

Ha egy férfi “nem akar fájdalmat okozni”, az igazából mindig gyávaság csak. – Kérdezz-Felelek #243

A férfi-nő barátság önámítás és gyávaság a férfi részéről, mert a szex nélküli mély lelki intimitás ugyanúgy szeretői viszonyt jelent… vedd ezt észre, és változtass minél hamarabb!

“Egy kiutat kereső lány” – az aláírás 

“Kérdésem a következő: az a helyzet, hogy már egy éve nem élek kapcsolatban. Az utolsó párkapcsolatom egy nálam jóval idősebb férfival volt. Nagyon szép időszakot töltöttünk el együtt, boldogok voltunk mind a ketten, míg több munkahelye lett és én, azért, hogy számára egyszerűbb legyen, kiléptem az életéből. […] Lényeges ebben az egészben, igazából az, hogy barátok maradtunk, ami azt jelenti, hogy akár heti több alkalommal is látjuk egymást, sok időt töltünk együtt, és – egyben a legfurcsább is – olyan mintha számára én lennék a lelki szemetesládája. Mindent elmond, de kizárólag nekem, a barátaival ezeket nem beszéli meg. […] Sok időt töltünk kettesben és minden olyan más akkor, amikor csak ketten vagyunk. Akik először látnak minket együtt azok azt hiszik, hogy egy párt alkotunk, és mindenki azon ostromol, hogy köztünk forr a levegő, miért nem vagyunk mi tulajdonképpen együtt. Mindketten próbáltuk mással, de nem működött. Elvileg ő nem akar nekem fájdalmat okozni, de látom, ahogy rám néz, látom, amikor történik valami, rögtön én vagyok az első aki felé pillant. Félt, óv mindig követ szemmel, hogy merre járok. Mi ennek az értelme?”

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture