Tudom, hogy létezik lehetőség és út ahhoz, amire vágyom. És azt is tudom, hogy képes vagyok megtalálni azt”

Vannak időszakok, mikor egyedül, társ nélkül megyünk az úton. Lehet csak hetek, hónapok teltek el az előző kapcsolat óta, lehet több évre nyúlt már a szingli lét.
Mire érdemes szánni ezt az időszakot?
Hogyan lehet jól megélni a várakozást?
Hogyan lehet jól lenni egyedül is?

 • Bízz benne, hogy minden érted van
  Nincs ember, kinek ne sérült volna valamilyen formában a bizalma. Amíg nincs párod, talán ez az egyik legfontosabb, amivel foglalkoznod kell: hogy amennyire csak lehet, felismerd és begyógyítsd a sebeidet, mert csak ezután fog tudni helyreállni benned a derűs bizonyosság, a bizalom. Egyrészt a bizalom kifelé: amikor hited van abban, hogy a világ egy barátságos hely, melyben van helyed Neked is, és annak is, amire vágysz.
  Másrészt a bizalom befelé: amikor hited van abban, hogy megérdemled amire vágysz, és képes vagy elérni azt.
 • Kerülj tisztába önmagaddal, a múltaddal
  Készíts egy mérleget arról, hogy pontosan hol is tartasz most, hogy jutottál ide, és milyen irányba szeretnél haladni tovább. Fizikai síkon pl. figyeld meg az öltözködésed, a frizurád, a gesztusaid. Azt sugallják-e, amit Te ma üzenni szeretnél a világnak? Lelki síkon pl. gyűjtsd össze mindazokat a helyzeteket, melyekben valamiért áldozatnak érezted magad és írd át a történetet. Azt már jól tudod, mi volt ott rossz neked, de ideje meglátni azt is, mit kaptál általuk.
 • Tedd rendbe a dolgaidat
  A párkapcsolat életednek csak egy szelete. Bár nagyon fontos szelete, mégsem az egyetlen. Hogyan állsz a többi életterülettel? Hol van tennivaló? Milyenek az egyéb emberi kapcsolataid? Az anyagi helyzeted? A mindennapjaid? Az egészséged? Mikor éppen nincs párkapcsolat, hajlamosak vagyunk minden egyebet félretenni, és szinte megszállottként a keresésbe vetni magunkat. Pedig vannak dolgok, melyeket senki sem fog megoldani helyetted, mert az a Te feladatot. Állj hát neki, és tedd rendbe mindazt, amit régóta halogatsz.
 • Találd meg a helyet, ahol jó neked
  Ne a párod keresd, hanem a helyet, közösséget, tevékenységet, ahol-amiben jól érzed magad, ami felé vonzódást, lelkesedést érzel. Igyekezz minél több időt olyan dolgokkal tölteni, melyek fontosak neked. Ne azt várd, hogy majd a szerelemtől borul virágba az életed, hanem állj bele mielőbb egy olyan életbe, mely az értékrendedet képviseli és kifejezi azt, aki Te vagy. Így pontosan az tud majd rád találni, akinek hasonló dolgok fontosak.Kívánom, hogy mindig derűs bizonyossággal tudd élni az életed, akkor is, ha éppen egyedül kell hordanod a terheket!Szeretettel várunk a következő Női körbe, ha szívesen beszélgetnél velünk erről a témáról.

Szarka Elizabeta, coach

 

Kapcsolódó kurzus: