A szenvedés rossz társaság eredménye.

Fontos felfedezésem, hogy nem lehet egyedül hülyének lenni, hanem a hülyeség, tehát az élet útján való szélsőséges eltévelyedés mindig rossz közösség eredménye.

Sok száz életút alapján álló megfigyelésem, hogy aki ma rosszul van, az rosszul választott valamikor korábban, a könnyebbik utat, a változtatás nehéz tettei helyett az egoja háborgó ellenállását erősítő gondolatokat, közeget, embereket, és ezek azóta is visszatartják.

Aki rosszul van, hibás tanácsok hálójában vergődik, rosszul látja a helyzetét és a világot, ami egyedül nagyon nehezen fenntartható állapot. Mert egyedül hitet fenntartani észbontóan nehéz. Hanem közösséget “használunk” hozzá. Hiedelmeink szerint.

Az ember saját hiedelmeivel harmonikus bolondokat szeret.

Hülyéket használunk a hülyeségünk erősítésére, és az így fenntartott, a rossz közösség által alátámasztott tévedések torzítják a világképünket.

Ami a válságaink oka.

Hogy rosszul látjuk, de nem tudjuk belátni, mert körülöttünk mindenki más is így látja, tehát nem lehet másképp – holott mi magunk, pontosan ezért választottuk őket. El kell szakadnia annak, aki gyógyulni akar, válassz új közösséget!

Az őrület társas sport, amint a siker is csapatjáték.

A végkifejlet egyedül azon múlik végül, hogy kiket választasz, akiket választasz a bátorságodat vagy a félelmeidet, tehát a tetteket vagy a halogatást, a fényt vagy a sötétséget erősítik Benned. Nos?

Válts közeget, ha nem megy az élet!!

Hogy ez nehéz, mert a családod, barátaid és a társadalom egésze, a közvélekedés is nagyon erősen visszatart? Igen. Az. Hallgathatsz rájuk tovább, vagy ma döntesz arról, hogy ebből elég, és olyanok társaságát kezded keresni, akik másképp látják.

Például mi is szeretettel várunk – kéthetente TT, vidékieknek tanácsadó vagy Kapcsolodj.Net – meg sokan mások, rajtunk kívül is.

A helyes tett a hit nyugalma.

Nagyon fontos ez. Hogy NEM a terveid követve valósul meg, amiben hiszel, hanem ha eléggé hiszel, abból helyes tettek születnek – pontosan fordítva van, mint az emberek általában gondolják.

A tett erőltetés csak, ha gondolatokból fakad.

Míg a helyes tett ezzel szemben automatikusan, terv nélkül születik. Amihez alkalmas társak legfontosabbak. Mert tökéletesen hinni nem lehet. Hanem a lehető legjobb hitre legalkalmasabb társakat választani, azt igen.

Támasztani KELL egymást. Amiben hiszünk oda eljutni csakis együtt lehet. És még így is rengeteg munka.

Lenyűgözően fontos ez férfiak esetében, mikor ügybe vágnak épp. Kerüld a régi haverokat! És nők számára, amikor egy férfi végre lenyűgöz: NE mondd a régi barátnőidnek!

Gyakran legnagyobb harc a társadnak a régi társaságról segíteni leválni, amit a nők gyakran helytelennek is éreznek, miközben zsigerileg tudod, hogy létszükséglet. Igen. Az. Ezért.

Helyes közösség legfontosabb a helyes úthoz.

Szép ez nagyon. Hogy végül ez a legalapvetőbb kérdés: melyik közösséget választod, akik a fényt erősítik Benned, vagy a gyáva sötétséget?!

Őrizd, óvd, védd a hitedet, kerülj mindenkit, aki veszélyezteti azt!

Barátsággal,
Joós István

Kapcsolódó kurzus: