Megtaláltad Istent, a taót, spiritualitást, közösségi élményt, meditációt, az élet végső értelmét? Elhiszem, szuper, gratulálok! Akkor most FONTOS, hogy otthagyd! Legfontosabb, mert még csak félúton vagy…

Az ember a mintái legyőzése (csődje) után a világ értelmét fürkészi, amit valóságosan meg is tudunk találni, de sokan követik el a hibát, hogy azt hiszik ez a végállomás, és akkor mostantól már inkább csak “a szeretet ölén”, “az Isten tenyerén” nyugosznak. A szeretet magában nem megy, nem fog menni, nem leszel jól, ha erőlteted.

Ugyanis a feladat NEM megtalálni a fényt, Istent, a szeretetet, hanem méltóvá válni Hozzá, amit csakis részvétel által lehet.

Sokakat látok a Titán csődjét követő Tudatos korszak spirituális egó idealizmusába évekre ragadni, hogy szinte beszélni sem lehet már velük, mert annyira megvan a tökéletes válaszuk, mindenre. Tudja. Ő tudja, csak épp semmit nem csinál, részt nem vesz.

A tökéletes elméletet ismerni nagyon más, mint a tökéletlen gyakorlatot – és ez által magunkat – művelni. Az előbbi magában bőven kevés, sőt hazugság és önbecsapás és időhúzás, meg kell találd a helyed, szeretetről prédikálni hamar elégtelen, fontos hozzátenni a magamét az egészhez.

Ami a Tudatos utáni Lelkes korszak nagy felismerése. Hogy muszáj megtaláljam a helyem. Hős pedig az lesz, aki ezért magát, a biztonságát, az egoja eddigi önközpontúságát áldozva végre kockáztatni (vérezni) is hajlandó.

A férfiak munkában hősök, a nőknek a férfi a hősiességet megkövetelő munka.

Ez van. Végül. Ez lesz. Ez működik. HAGYD A SZERETETET A FRANCBA, és üggyel, küldetéssel, MUNKÁVAL, magad tettekben való meghaladásával foglalkozz többet, különben megragadsz – mondom, mert tudom, mert magam is tíz évet pózoltam “spiritualizmusban”…

Szeretetről beszélni kevés. Ne másoknak adj tanácsot, hanem a saját életedben cselekedj, példával járj elöl, éld és a tapasztalataidat oszd meg!

A szeretet NEM jár csak mert már érted, szavakkal NEM elérhető, hanem az Út VÉGÉN várja azt, aki a jó harcot minden nap megvívja.

A saját fejed fogja vagy, leszel, maradsz, amíg tettekre nem váltod az elméletet. El KELL engedd, fel KELL áldozd az álmod, hogy megtaláld a szolgálatodat, helyed, közösséget, társakat, boldogságot!

Nos? Hagyd a szeretetet a francba – tettek, alkotás, lelkesedést követő cselekvő szolgálat a továbblépés kulcsa.

Másképp mondva: a szeretet nem cél, hanem okozat. Állapot igazából… Igazán szeretni az tud, aki jól van. Jól csakis úgy van az ember, ha hasznos. Hasznos csakis úgy lehetek, hogy a helyemen vagyok az életben. Helyem, ahol számomra Lelkesítő ügyben lehetek funkcióm szerint hasznos. Aminek eredménye, hogy napról napra tökéletesedem a harcban – és így egyre jobban szeretek.

Hálával,
Joós István

Kapcsolódó kurzus: