A nadrágos nő rejtőzik

Férfi-NőÖnbizalom | Erő | CélÖnismeretSzexualitás | Impotencia

A nadrágos nő rejtőzik

Ezt látom. Aminek az öltözködés nyilván csak tünete, viszont érdemes rácsodálkozni, elgondolkodni ezen, hogy mit mond az életvitelemről, ha az az élményem, hogy a mindennapok nadrágot követelnek meg, férfi viselet. Arról nem is beszélve, hogy a nadrág ritkán előnyös a szoknyával ellentétben, ami minden nőnek jól áll.

Értem, hogy sokan le akarják csavarni a hatásukat a világban, a nőiességüket, abszolút megértem, hiszen rejtőztem én is, soká – de úgy nem lehet továbblépni. Ezt tanultam, hogy ki kell tegyem magamat azoknak a hatásoknak, amik akkor érnek, ha a Férfit merem, őszintén, mert csak így tapasztalhatok, tehát csak így fejlődhetek, különben csak köröket járok.

Ősi kódok ezek.

Egészen más élmény egy szoknya, már ránézésre, különösen a hosszú, elképesztő erőt sugároz, nekem, stabil, széles alap, a földön, közvetlen kapcsolat, rajta áll, megrendíthetetlen, erős, mint egy hegy. Megfigyeltem magamon, nyugalmat, otthonosságot, biztonságot sugall a hossz hajban is egyébként és ahogy rövidül úgy lesz ebből, persze hozzáférhetőség, úgy szakad meg a közvetlen kapcsolat, úgy gyengül az Erő, úgy nyílik kapu. Hiszen már alá-látok, hozzá-férek, érzékeny egyensúly, nyilván, ebben is, a szoknya hosszában, hangulatok, asszonytól kurtizánig – a nadrág azonban csak pragmatikus, továbbá zárt, a nadrág zárt, nem hozzáférhető, nem befogadó, öntörvényű, egyenlő, magát meg nem adó, harcos

… és értem, hogy egyszerűbb, de a Nő sosem csak egyszerű.

Egyszerűség nem lehet fő szempont, lustaság ne irányítson, ha pedig mégis, akkor azzal a misztérium, a nő lényege, az erő, a kapcsolat sérül, még ha mindene kinn is van abból a nadrágból objektummá válik. Test, tárgy, trófea, ami lehet akár közvetlen szexuális provokáció, igen, tessék, ez vagyok, mindenem látszik, érints, szerezz meg, ha tudsz, adom magam, ha akarom. Játszma – de semmiképp nem NŐ nekem és ha már itt tartunk: a magas sarok sem teszi a Nőt, sőt ugyanúgy veszély, ha hangulatból az önazonossága részévé, vagy fétissé válik. Ahogy a smink is hamar maszk lesz abból, ami finom kiemelésnek indul, tehát szerep, tehát rejtőzés. Holott rend van a világban, a műköröm nem lehet szebb, és hajszínből is kivétel nélkül mindenkinek az eredeti áll a legjobban, mert az illik, az fejez ki, az az Igaz.

Joós István, 2013. március 20.

 

Kapcsolódó online kurzus:

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!