Örömmel adjuk közre a hírt, hogy az elmúlt évek folyamatos növekedése nyomán az ÉNAKADÉMIA túlnőtt az alapító és az őt segítő csapat képességein: vezetőre van szüksége.

 

Küldetésünk

Az ÉNAKADÉMIA küldetése, hogy az életközepi magánéleti és karrier válságból kilábalni (tanulni!) könnyen hozzáférhető módon segítsen minél többeknek. Eszközünk ehhez a korszakos rendszer alkalmazása: átfogó képet nézve, a férfi-nő szerepekben fejlődve segítünk továbblépni.

 

A feladat 

Alább a 2018-as évre vonatkozó stratégiai célok, amiket már az új vezető felügyelete alatt, csapatban remélünk megvalósítani.

1. a kipróbált termékek skálázása

Sikerünk alapja férfi-nő termékeinek, ezek között első helyen a KirályNÉképző, amit eleinte kizárólag személyesen tartottunk, de online (köztük vidéki) résztvevők egyre nagyobb száma azt mutatja, hogy interneten lehetne szélesebb körben terjeszteni.

Feladat tehát, hogy minden magyarul beszélő nő számára legyen ez a tartalom hozzáférhető – továbbá egyedi élethelyzetekre opitmalizált további feladatsorok kidolgozása és terjesztése: pl. szeretői kapcsolat megoldása, online társkeresés, karrier válság, szülőkkel való kapcsolat, stb. (a tartalmi rész nem a vezető dolga).

Megvalósítás módja webshop motor és e-learning keretrendszer bevezetése (választott informatikai rendszerek megvannak + szakértelem hozzájuk), a vezető dolga az új kínálat bevezetése, intelligens “kommunikációs offenzíva”, hogy a programokra rászoruló emberek tudjanak is róla.

(Utóbbi „offenzíva“ részeként “érthetőségi felülvizsgálat” is szükséges, mivel István írásai mentén, az ő nyelvezetével indultunk, és bár működésünk alapja változatlanul az általa képviselt világkép, immár fontos, hogy az minél többek számára érthető is legyen.)

2. tanácsadó hálózat

A korszakos ábra használatát egy ideje már oktatjuk ugyan, de csak a legutóbbi időben jöttünk arra rá, hogy ez sokkal hatékonyabb, ha a hozzánk forduló, tőlünk tanuló embereknek már meglévő segítő módszere van.

Tanácsadó hálózat kiépítése cél, hogy bárki fordulhasson számára releváns segítőhöz – mihez a világképünkkel szimpatizáló coach-ok, terapeuták és egyéb segítők megszólítása, képzése, bevonása a feladat. Akik az oldalon egyszerű képzés/vizsga nyomán válságtanácsadóként jelenhetnek meg.

3. közösségépítés (katalizálása) 

Óriási hiány a közösségek hiánya, amire a férfiakat tömörítő Erő-Tér és a nőknek szerveződő Női Körök sikeres választ adnak.

Feladat csoportok indulását elősegíteni, hogy a lelkes, közösségi aktivitásuk és részvétel iránt érdeklődő helyi szervezők minél könnyebben és minél hamarabb elhiggyék magukról, hogy erre ők is képesek + támogatást kapjanak.

A feladat nem annyira közösség szervezés, hanem sokkal inkább majdani vezetők azonosítása, és támogatása, hogy csoportok induljanak.

 

A csapat 

A jelenlegi csapat három részből áll:

  • ügyvezetés: Joós Dóra, aki a cég működéséhez kapcsolódó feladatokat, és a csapat összefogását is ellátta eddig
  • szakmai segítők: 9 nagyszerű csapattag konkrét feladatokban segít, mint pl. weboldal adminisztráció, ÉNAKADÉMIA Magazin, heti hírlevél, Facebook oldal adminisztráció, események és vidéki előadások szervezése, könyvek értékesítése és adminisztrációja, Egológus csapat képzése és fejlesztése…
  • önkéntesek: spontán kapcsolódó lelkes önkéntesek időben behatárolt kisebb feladatokban segítenek, mint például az Út-Mutató könyv részeinek fordítása

Joós István a csapat alatt áll, alapítóként a mindenkori vezetőt támasztja. Jelenleg ezen felül a tartalmi részekért is felel, ami egyebek között a világkép magyarázatát, termékek fejlesztését, újabb, még érthetőbb könyv írását tartalmazza.

 

A vezető 

Az érkező vezető irányában elvárás, hogy az Ügy lelkesítse, a Víziót lássa, és így a cél felé navigálni saját erőből is tudjon – valamint a szakmai csapat koordinációja és szükség szerinti fejelsztése.

Egyetlen nagyon fontos feltételünk, hogy magadra ismerj a fenti leírásban, mintha mindig is erre vágytál volna, hogy ezt az Ügyet országos szintre segítsd, hogy ilyen lehetőséget kapj. 

Részletei ennek, hogy

  • ismered és azonosulsz a világképpel 
  • úgy érzed, tömegeknek van ránk szüksége 
  • alkalmasnak érzed magad a feladatra, őszintén az vagy 
  • szívesen dolgoznál velünk, tökéletlenségeinket is megengedve 
  • konkrét ötleteid is támadtak, hogy ezt jól hogyan is kéne
  • még este is ezen merengsz zuhanyzás közben
  • szinte az elalvás akadálya… :-)  

Jó, ha van tapasztalatod és/vagy kapcsolatrendszered a feladat egyes részeihez, enélkül aligha lehetsz sikeres, hiszen összetett a kihívás. De végül a lelkes nyugalom, hogy ez pontosan Rád vár, és persze a rátermettség a lényeg.

 

Díjazási csomag

Fizetés, bónusz és üzleti részesedés keveréke a csomag, ami hozzáadott érték függvényében kerül megállapításra. Építkezésben, sőt szintlépésben vagyunk. Társat keresünk és nem alkalmazottat.

 

Így pályázz 

Az ötleteid érdekelnek minket, tehát hogy a fenti célokat Te hogyan valósítanád meg?!

Jöhet esszében, bullet-pointokban, üzleti tervben vagy YouTube videóban, de kell a Lelkesedésed érezzük, és hogy valóban a Tiéd a téma, ami tapasztalatunk szerint legjobban onnan tudható, hogy az ember a részleteket, sőt akár a kereteket is tovább, jobbra alkotja.

 

Jelentkezés: info@enakademia.net
Határidő: 2017. december 11., dél

 

Örömmel,
Joós István

 

p.s.
Tisztában vagyunk vele, hogy az ilyen típusú evolúciós ugrást finanszírozni is kell tudni, és erre fel is vagyunk készülve.

p.p.s.
Ha vezetőként ugyan nem ismertél magadra, de valamelyik részfeladat lelkesít, és arra legalkalmasabbnak érzed magad: írd nekünk meg!