A férfi nem kell értsen

Férfi-NőKapcsolati válságVeszekedés | Agresszió

A férfi nem kell értsen

Sok nőt látok, aki azt akarja, hogy a Férfi értse, holott nem, a férfi nem kell értsen, sőt.

Nőt nem értheti, a lányt még igen, de a Nőt már nem. Gyakori tapasztalatom ez, hogy a NŐ csoda, ahogy a mesében is. Sem a boszorkányt, sem a királylányt nem értem teljesen, hogy hogyan is old meg mindent egy éjszaka alatt, miközben én alszom. Honnan van végtelen hite, hatalmas ereje, spontán bölcsessége. Elfogadom, mert már értem, hogy nem kell értsem, ezt sem. Ahogy a nő sem érti az irányt, az ügyet, az időszerű lépést, az neki nem dolga, azt én tudom.

Királyok és királynők vagyunk, mind, a lehetőség ez, mindannyiunkban; és csak három feltétel van, három próba, mint a mesében. Választani, bízni, kitartani . Választani Helyet, tehát harcot, funkcióm szerint, férfi ügyet, nő társat. Bízni, tehát merni elfogadni, beengedni, kockáztatni, felvállalni, szeretni őt, mint önmagamat, odadőlni, lépni, táncolni, elengedni, hogy a másik értsen, hogy nekem a másikat mindenben értenem kéne. És kitartani.

Ez minden, mind képesek vagyunk rá, aki teszi: Boldog – aki pedig arra vár, hogy őt megértsék: Halogat.

Joós István, 2012. szeptember 25.

 

Kapcsolódó kurzus:

 

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!