Mennyire kell a férfinak megengedni mindent? – Kérdezz-Felelek #117

Kapcsolati válságKapcsolati válságVIDEÓVideótár

Mennyire kell a férfinak megengedni mindent? – Kérdezz-Felelek #117

A férfinak megengedni annyira kell, amennyire képes vagy. A férfin erővel nem tudsz változtatni, viszont automatikusan reagál arra, változik attól, ha magad érte legyőzöd.

Női kérdés

“Kedves István! Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy ha bármit mondok a páromnak, mindig rámkontrázik. Neki mindig nehezebb és több a munka, mindig  betegebb, ezáltal sokszor úgy érzem, becsmérel engem. Miért van ez? Igazán szeretem őt, és tudom, hogy ő is, de már nagyon félve, mert többször elhagytam éppen emiatt is, de nem bírom nélküle, és mindig hiszek abban, hogy képes vagyok azon változtatni, ami neki rosszul esett, hátha csak azon múlt és rendben leszünk. Ugyanakkor nem érzem azt, hogy ő változtatna az adott problémáinkon, mert azt hiszi, minden úgy van jól, ahogy ő gondolja. Neki abszolút az a fontos, hogy a szerelmével legyen és boldog gyerekei legyenek majd, pedig nagyon fiatal még. De igazán csak erre vágyik. Sokszor úgy kommunikál velem, mint egy Királyfi, sokszor bánt, de velem foglalkozik. Mi tegyek, hogy együtt tudjak vele működni? Mennyire kell türelmesnek lenni? Válaszod előre is köszönöm!”

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!
Hide picture