A harmadik felelőssége megpróbálni kapcsolódni, mert ha van tér erre, az a kapcsolat már halott.

Működő kapcsolatot nem lehet szétrobbantani!

 

Kérdés:

“Vonz egy férfi,de lehet, hogy foglalt. Működő kapcsolatot nem akarok szétrobbantani, nem lenne korrekt. Mit a helyes ilyenkor?”

Válasz:

A harmadik felelőssége megpróbálni kapcsolódni, mert ha van tér erre, az a kapcsolat már halott. Nem megoldás udvariasan és kedvesen távol maradni.

Nem szabad beérni azzal a kifogással, hogy meg kell tudni, hogy egyedül van-e. Ha harmadiknak ott tér, rés van, akkor az a kapcsolat, ami távolról működőnek tűnik, kihívásokkal küzd.

Meg kell próbálni szétrobbantani. Az egyik eset ilyenkor, hogy ha a kapcsolat már romokban van, akkor a harmadik megjelenése elősegíti az összeomlást és gyorsítja a válságon való átjutást, a  továbblépést.

 

Részletes magyarázat

Boldogtalan házasságért nem kár

A válság völgyekben fontosak és értékesek a kihívások, mert nyomás alá helyezi a kapcsolatot, ami akad.

Egy nyugalmi állapotban, amelyben nincsenek külső kihívások, külső helyzetek, évekig, évtizedekig el lehet lenni egy megreccsent kapcsolatban. Ez nem jó a feleknek és kifejezetten rossz a gyerekeknek.

Nem az a párok felelőssége, hogy egy rossz kapcsolatot működtessenek;  nem az a harmadik felelőssége, hogy más rossz házasságát tiszteletben tartsa.

Bele kell állni, ebből mindig értékes tapasztalat születik.

Ha a kapcsolat viszont csak kihívásokkal küzd és érkezik egy ilyen külső hatás, akkor a kapcsolat megerősödhet.

Mert a férfi látja a lehetőséget, eljátszik a gondolattal, de ráérez a tapasztalat által, hogy neki a párjával van dolga, ő a társa, nem jó, hogy eltávolodtak és ebbe munkát kell, hogy tegyen.

A működő kapcsolatot is megerősíti, ha valaki azt hiszi magáról, hogy ő majd megroppantja, mert nem fog sikerülni.

Szeretőből feleség az lesz, aki igazi társ tud lenni.

Meg kell próbálni szétrobbantani, ha lehet.

Nagyon sok nő az egóját félti emögött a kifogás mögött, mert ahhoz, hogy megpróbálja, bele kell állni, ahhoz kockáztatni kell, hogy sikerül-e, hogy beleáll-e a férfi. Hogy a nő tud-e nő, tud-e társ lenni.

Tudje-e meghaladni magát, a biztonságot, az önközpontúságot, a félelmeket a férfiért. Tud-e jobb társ lenni, mint amilyen most a meglévő kapcsolatban.

Bele kell ezekbe e helyzetekbe állni férfiként és nőként. Működőnek tűnő kapcsolatokat kell próbálni megreccsenteni, ha lehet.

Bele kell tenni mindent, bele kell halni és vagy a másik tovább lép és választja a harmadikat, mert vele van élete, vagy szembesülni kell azzal, hogy ez egy illúzió volt és nincs tér, mert nincs megreccsenve a kapcsolat.

 

Kapcsolódó kurzus