Teszi fel sok nő joggal a kérdést, mert a kapcsolat hajnalán még elég vagy egész jól mennek a dolgok, de idővel kiderül, hogy a macsó pasi nem igazi férfi valójában.

Gyerekesen viselkedik, nevetséges dolgokon akad ki, sőt, olyan hétköznapi tevékenységek akasztják meg, mint a mosógép beindítása, egy szelet kenyér megkenése, stb. Ismerős helyzetek igaz? De ugyanez van a jótét lélek fickóval is. Róla meg az derül ki, hogy titokban pornót néz, más nővel kerül lelki mélységekbe, miközben Veled szemben irreális elvárásai vannak. A nő ilyenkor legtöbbször azt érzi, hogy, ha megszakad, akkor sem képes megfelelni. A férfi elkezd otthon heverészni, addig nem fontos tevékenységeket végezni, vagy épp túlórázik és elvállal külföldi munkát is, hiszen kell az a családi autó.

Aztán jön egy pont, amikor a nő úgy érzi, hogy a férfi, a társa nem ott tart, ahol ő. Hogy ő, a nő már mérföldekkel előrébb van. Van igazság alapja ennek. De a Valódi Igazság az, hogy, ha a nő tényleg előrébb tartana, akkor előrébb is lenne. Átéltem… az egyik legnehezebb így szembenézni magammal. Nem vagyok máshol. Lehet siránkoznom azon, hogy jobbat érdemlek, de, ha így lenne, akkor “jobb”, rám érdemesebb férfi lenne velem. De nem így van.

A nő pontosan ott tart, ahol a párja is épp, ezért a párja. Ezért vannak együtt.

De a nő és a férfi is tud változtatni, a nő nőből születik, és önmagában képes megújulni; a férfi is nőből születik, de ő nem tud így újjá születni. Ettől is vagyunk mások. A férfi nem úgy érzi az élet dolgait, mint a nő a bölcsességével. A férfi saját irányának folyamatos kifelé tartásával képes a változtatásra; de mindig szüksége van női támogatásra, a hitre. A férfi tehát cselekszik: új munkahely, másik könyvelő, modernebb gyártósor stb.

Tedd azt, amit a párod kér tőled, kövesd Őt, mert Nőként képes vagy megújulni, de gyümölcsözően csak a férfival együtt, általa tudsz. Szívvel-lélekkel fog vinni magával, amint hiszel benne és ő megnyílik. Azért szeretné, ha anyáskodnál felette, hogy ezzel felülírd az édesanyját. Téged szeretne Lelkébe engedni, de a szerelmedet neki tapasztalnia kell.  Ha összeilletek, akkor össze is kapcsolódtok, és így valóban ELHAGYJA ANYJÁT és apját. Teremts olyan közeget, amiben szerinted megnyílik. Hogy de akkor lehet, hogy időt pocsékolsz, mert csak játszik és majd lelép? Igen, ez így van, ha nincs hited, akkor meg se próbáld, ha a szerelmed időben mérhető, akkor az nem igazi szerelem.

Ha olyan kérése van, amit nem vagy képes megtenni, akkor úgyis vége lesz a kapcsolatotoknak, mert megszűnik iránta a vágyad. Vagyis ráébredsz, hogy csak önámítás volt. Olyan érzés ez, mintha kiejtenéd kezedből a fazekat, telefont, baltát, amit épp fogsz; “Uramisten, neki ez a legfontosabb dolog???” – kérdezed. Igen, neki ez. Áltattad csak magadat. Ez a szakítás pillanata, amikor tökéletesen átérzed, hogy valami elszakadt. De addig nem érdemes megsértődnöd, hogy ilyet veled nem lehet tenni, amíg érzelem fűz hozzá. Nem fog elmúlni, amíg mindent bele nem adsz nőként.

Sérülésekkel lépünk a felnőttkorba: magzatkori, születéssel kapcsolatos és gyermekkori traumáinkat cipeljük. Ezeket nem tudjuk letenni csak úgy terápiával, elmélkedéssel, meg előadások hallgatásával. Nem tudunk kilépni az életből, hogy majd jól meggyógyulunk és kész leszünk. Ha ez így menne, akkor gyógyult emberek lenne sokasága lenne körülöttünk, és mondanák, hogy “Figyelj csak! Nekem így és így sikerült.” De nem. Az egyetlen, ami gyógyítani tud, az a szeretet, a szeretet közösség. Ha a Kedvesed hisztizik, gyerekes vagy fáj valamije… akkor figyelj rá, és tett azt, amit kér! Legyél az anyja, a masszőre, a szeretője, a titkárnője, mert, ha nem leszel, akkor lesz más, vagy elfojtja és űr marad.  Férfiként pedig lépj és cselekedj a világban, nyílj meg annak, akit közel érzel magadhoz.

Ez nem nehéz, hanem Emberfeletti, mert a beidegződött női minőséget kell meghaladni. Hm. erre a változásra a szerelmes nő képes. Tudsz-e úgy figyelni Rá, ahogy az anyjának kellet volna? Amit egy prosti megtesz pénzért, azt vajon Te meg tudod-e tenni szerelemből? Segíted-e a hétköznapjait akár egy titkárnő? Igen, foglald el Lelkében az Egyetlen Helyet, vagyis még egyszer: Legyél az Anyja, a titkárnője, szeresd úgy, mint egy szerető, merd égetni a szerelmet, ha szerelmes vagy! Kérj segítséget tapasztalt nőktől! Ha viszont ez egyszerűen nem megy, akkor valóban túl vagy már Rajta és megtörtént a szakadás, elaludt a mécs. De amíg ég, amíg összekötve érzed magad Vele, addig táplálni kell a szerelmet, hogy megérezd: igen, vagy nem.

Zsöllye Margit, 2017. június

 

Kapcsolódó élmények: