Barion Pixel

Nő nélkül nincs Férfi

Féltékenység | BizalomFérfi-NőSzexualitás | Impotencia

Nő nélkül nincs Férfi

Sok nővel beszélgetek, és általában a kész férfit várják. Holott a Férfinek igenis segíteni kell megszületni – sőt, maga a Nő is a Férfi támogatása által emelkedik lányból Nővé. Mint a mesében. A királylány, hite, bizalma, szeretete és praktikus bölcsessége kell, hogy a legkisebb királyfiból király, tehát a világát uraló Férfi megszülethessen.

Nincs kész férfi és nő, és nem “jár” kész férfi. Sem nő. Tévedés.

Aki valóban kész az a társával van, máskülönben nincs még kész. A Nő a leányból és a Férfi a fiúból csakis önkéntes alávetés által, odaadás által, közös szülési fájdalom által születik, ami az egység feltétele. Bölcs, ha nem várja tovább a nő a kész férfit és fordítva, hanem kapcsolódni hajlandó. Odaadást gyakorolni. Alárendelődni, ami nem megalázottságot, hanem helyes alázatot jelent. Ebből fog kinőni a férfi alázata a hivatása irányába. Önkéntes munka is tökéletes ennek gyakorlására.

Kéretik továbbá észrevenni, hogy a mesében, tehát az életben is a szerepek kötöttek!

Mindig a királyfi harcol meg az ügyért a világban, künn veti alá magát, tehetsége szerint – a leány pedig az, aki otthon bölcsen helytáll, benn veti alá magát, tehetsége szerint. Férfi sorsa, ura, küldetése, szolgálata egy ügy, jutalma a Nő – Nő sorsa, ura, küldetése, szolgálata a férfi, és a jutalma egy Ügy. Tudom, hogy sokaknak nem tetszik. Mégis ez van. Csak így lehet egység, máskülönben csak párhuzamosság van, ha mindketten a magunk külön célját kergetjük. Közös cél a kapcsolat kulcsa, közös ügy, amit a férfi szolgálata határoz meg, a férfi helye a mindenségben.

Méltóság = méltó szolgálata.

A helyes kérdés nőként tehát nem az, hogy ki van kész hozzám. Pontosabban ahhoz, akinek képzelem magam, de ahol általában még magam sem tartok, hanem, hogy kinek érzem, hogy adnék, bármennyire nincs is még kész. Kinek az ügye lelkesít, kiben látom a lehetőséget, kinek áldozom magam örömmel oda, kinek segítek kibontani azt magából, mint szobrot a márványból, kinek adnék, ha nem félnék?

Valóban a nő választ.

Azonban nem szabad megállni itt. Tenni kell. Mint a királylány, ez az igazi királylány. Aki átadja magát. Aki teljes szívével és lelkével odabízik, ha tetszik dől a látszólagos bizonytalanba, kitéve magát annak, hogy nem kapják el. Halálosan félelmetes. De kell. Kell, hogy a férfi nyomás alá kerüljön, döntsön. És el fog kapni. Hidd el. Aki figyel, választ, és valóban átadja magát, azt elkapják; aki fél, hogy elhagyják, aki emiatt visszatartja magát, az esik csak fenékre.

Hajrá!

Legkomolyabban.
Nem kell jobbá legyél, ma elég vagy hozzá.

Csak MERJ Bízni!

Joós István, 2012. május 10.

 

Kapcsolódó ajánlás:

One Comment

  1. Avatar

    Igeeen! Nagyon örülök ennek a cikknek! Megerősített, hogy az, ameddig magamtól eljutottam, jó irány. Hogy egy FÉRFI nem JÁR nekem, hanem küzdelem az ára. És hogy nagyon nem vagyok KÉSZ nő. És hogy hiába várom, hogy bármi MAGÁTÓL történjen, nem fog! Tenni kell, harcolni. Hajlandó vagyok rá, és képesnek érzem magam. Ráadásul meg van a férfi, és megvan az ügy is. Szeretnék tovább indulni…

    Válasz

Hozzászólások