Legkomolyabban, a valódi Férfinek egy fillérje sincs, fontos ez, hogy NEM a Férfié a pénz.

A kis srácoknak még van pénze, hisztis királyfiknak is, de a Férfinek már nincs, hanem a Férfi számára csakis közös pénz van az együttességünk jelenik meg a világban, a Nő által támasztott Férfi, a Férfi által Irányt kapó Nő, szét sem választható.

Tehát a Férfinek nincs többé egyedül elért sikere.

Semmi.

Eddig sem volt, de immár látja is ezt, hogy egyáltalán semmi nem egyedül a Férfi érdeme, az enyém sem. Minden siker, és minden pénz, amit valaha kerestem részben nők jussa, együttes érdem. Mert minden helyzetben tükröződtem nőkben, támaszkodtam nőkre, töltődtem nők által. Tehát igaz ugyan, hogy én ejtettem el a mamutot, de a Nő nélkül fel sem ébredtem volna reggel, hogy a lesre időben kiérjek.

Sőt! Ugyanezt továbbgondolva valójában nem is én ejtettem el, mert lehet ugyan, hogy az én dárdám repült, az én kezem lendítette – de vagy tízen cserkészték. Igen. Egyedül neki sem mertem volna vágni a vadászatnak, el sem indultam volna hazulról. Tehát szó szerint csak közös pénz van, férfiak együtt vadászunk, közös a zsákmány, és a felosztásakor kapott rész pedig a Férfi-Nő-Gyermek együttességé.

Ami a Család. Nagy dolog ezt megérteni, Férfi, de Nő számára is, mert innentől az eredményünk a sikerkritérium, tehát így már nem külön-külön próbálunk keresni, vadászni – mert innentől világos, hogy csakis közös lehet a cél, sikeres csak együtt lehet az erőfeszítés.

Joós István, 2014. február 28.

 

Kapcsolódó ajánlás: