A Férfi fut

Férfi-NőKarrierÖnismeret

A Férfi fut

Mit fut, Rohan. Konkrétan, az életéért, rohan, mert valóságosan van így, hogy a bikák, a sors, a nagyobb, az erő, a dolgom, a tennivaló, az igazság, az Élet folyamatosan üldöz. Mindannyiunkat. És a férfi rohan, nem férfi, aki nem rohan, ami egy másik szó arra, hogy vállalja a próbát és beleáll.

Muszáj. Szűk a folyosó, mások mozgása kiszámíthatatlan, potenciálisan akadályoznak, de akkor is. A férfi Fut. Sokan várnak a palánk mögött, de legbelül ők is tudják, a nők mind, tudják, hogy a férfiaknak futni muszáj, hogy csak az férfi, aki fut, minden racionális megfontolás ellenére, a bikák elől, majd velük, így születik, a harcát felvállalva, hiába ez vagy az, hogy nem biztonságos, a vér a bika szarván, a társaim bénázása, a szűk pálya, akkor is, mert magam miatt: muszáj. Ugyanis csak ez az Igaz. Vállalni kell élni, veszélyesen, mégpedig pontosan a kiszámíthatatlanság, a zúzódások, a halál közelsége miatt. Ugyanis csakis így találkozhatunk a Nagyobbal. Hogy miért? Mert így lehet nemgondolkodni. Rohanás, pontosabban életveszély által, rohanás közben. Mert így tisztul az elme ki, rendeződnek automatikusan a prioritások. A harcban nincs tere a gondolatoknak, minden harcművészet lényege is, hogy sok-sok gyakorlás a készséget fejleszti, ami jó, de a győzelem kulcsa mégsem ez végül, hanem az Egó félreállása, hogy tehát a harc, a valódi, a vérre menő harc pillanataiban a zsigeri veszi irányítást át.

No és ezért fut a férfi. Ezért rohan. Az életéért. Csakis ez igazi futás, csak az igazi próba, valódi beavatás, ahol az élet, az Egó kockáztatva van. Muszáj. Mert a legbölcsebb működés szintjére le csak így juthat az ember, és a nagyobbat is csak így tapasztalhatja. Ugyanis a ráció elakad ezekben a mélységekben. Nem tud valódi válaszokat adni, az okok mögötti okok mögötti okok mélységeibe már csak bölcsesség által hatolhat az ember tovább, ami azonban a racionálistól való kisebb elrugaszkodást, mert általánosítást, és a megérzések követését is megköveteli. Irracionális futni, az érzet visz mégis rá, mert tudom, hogy magam miatt muszáj, és akkor engedem, teszem, a ráció már rég sehol, jönnek a bikák és én a bölcsességemre bízom magam, azt hiszem, majd tudom, de valami váratlan, mert nagyobb történik. Szó szerint. A nagyobb. Történik. A bölcsességnél is nagyobb, a NEMén. Máskor is, nyilván, folyamatosan körülvesz, de most, mivel a lehető legnagyobb, az életem a tét, így a Futás által minden más helyzetnél nyilvánvalóbb a tapasztalás, hogy nem én voltam.

A megoldás, az okos, a bölcs, valami rajtam túli működött, tapasztalom ezt, és zokogok. Többször volt velem. Hogy ülök, zokogok, és fogalmam sincs, miért. Jóval később lett csak meg. Most tudom. Hogy a még magamnak tulajdonítható bölcsesség működésén túl, tehát a nagyobb közvetlen jelenlétében, az igazság tapasztalásakor automatikusan indulnak a könnyeim meg. A hála és a dicsőség, sőt a dicsőítés könnyei ezek, idő míg rájövünk, és aztán még sok-sok, idő, míg valóban meg is adjuk magunkat. A bölcsességen túli világ a valódi, élő kapcsolat világa, a hit és a harc világa ez, ahol az ember dolga egyszerre meglesz, miután a bikákat előbb megúszta. Személyes az ajtó, mindenkit vár, és tapasztalás a Kulcs. A bikák, a rettegés, a kilátástalanság ellenére érkező megoldás saját tapasztalása A bizonyíték, az érzet közben, rádöbbenés, megállíthatatlan magabiztosság, hazaérkezés. Férfiak, figyelem, biztonságból ki, és fuss, rohanj, mert az Isten a nyomodban van, és érdemes a pályára kilépj, hogy utol is érhessen végre!

Joós István, 2015. augusztus 14.

 

Kapcsolódó kurzus:

ÉNAKADÉMIA

Kicsoda Joós István?

Joós István kapcsolati tanácsadó, aki az elmúlt tíz évben sok ezer embernek segített, két könyvet írt, online kurzusokat állított össze, önismereti módszert fejlesztett, közösséget alapított és több száz videót készített férfi-nő témákban.

Megfigyelése, hogy nincsen univerzálisan helyes férfi és női működés, hanem a férfiak és nők élete három nagy korszakra oszlik – A) minták által meghatározott “titán”; B) magába fordult “tudatos”, C) önmegvalósító “hős” – és ezekben eltérő módon tudunk boldogan résztvenni.

Tanácsa:

  1. értsd, miben vagy,
  2. eszerint próbálj változtatni,
  3. kapcsolódj olyanokkal, akiknek sikerült!