Részletek egy női megosztásból

“Bennem most ezek a dolgok dolgoznak nagyon keményen, hogy itt, mi nők nagyon sokfélét értünk szembesítés alatt, de nagy része női hiszti csak. […] Ettől a férfi bepöccen, távolodik, és újra adáskényszere lesz a nőnek, majd visszacsalogatja és megy a macska-egér.” Lehet egyáltalán jól szembesíteni? Mire figyeljen a nő? 

Haladó téma

A férfiakat fontos szembesíteni, és a nőnek nem csak saját maga miatt fontos ez, hanem a férfinak ez érték. Néha harcokat kell vívni a férfival a férfiért, kettőnkért, minden érintett boldogságáért. A férfinak két válsága van: a minták csődje és a ráció halála. E kettő között van az önismeret. Mindkét válságban fontos a nő: vezetőként, társként, tükörként, őszinte szembesítőként, harcostársként – időnként. Hogy mi a különbség a hiszti és a szembesítés között? Tulajdonképpen semmi. A nő két állapot között billeg: türelmes vagyok, elfogadó, tudatos, értem, mi történik, megengedem neki – de ezt kicsit túlzásba viszem – és átbillenek a fáradtságba, és odamondok a férfinak – amit mondhatunk hisztinek is. Hogyan lehet ezt feloldani? 

Ha a hosszabb verziót is megnéznéd, amiben részletesen elemzi István az egész helyzetet, azt itt találod: https://enakademia.net/2020/02/hogyan-kell-jol-szembesiteni-tagoknak-70/

  

video
 

Ha szeretnéd jól érteni a férfiakat, a Királynéképző kurzusunk szól neked. 

  A korszakos ábra változatai:

Szeretnél többet tudni az előadóról? Kattints: Joós István.