Sok ember kerüli a konfliktusokat. Egyszerűen sokkal “kényelmesebb”, nem mondani semmit, és elfogadni azt ami történik, minthogy elmondanánk a másik félnek, hogy nekünk ez nem jó.

Egyszerűen nem állunk ki saját magunkért. Ezért élnek sokan boldogtalan kapcsolatokban, vagy egyszerűen utálják a munkájukat. 

Mi történik ilyenkor, amikor csak beletörődünk a dolgokba?

Olyan dolgokat csinálsz, amiket egyáltalán nem szeretnél, ráadásul legbelül dühöngsz, feszült leszel és egyáltalán nem vagy boldog.

Merd elmondani, ha neked valami nem jó. Lépj ki abból a kényelemből, ami csak boldogtalanná tesz, és konfrontálódj!

Hidd el, ha megteszed sokkal boldogabbnak fogod magadat érezni. Ezek a konfliktusok tulajdonképpen kellemetlen helyzetek az életedben, amik nem feltétlenül másokkal szembeni nézeteltérések, hanem sokszor belső vívódások. Tudod, hogy meg kéne tenned valamit, kedved lenne valamihez, de félsz meglépni. 

Minél több kényelmetlen helyzetet mersz bevállalni, annál sikeresebb leszel!

Ilyen lehet egy új sportág kipróbálása, lemenni egy új edzőterembe, leszólítani valakit az utcán vagy belekezdeni egy nehéz beszélgetésbe a pároddal.

Emlékszem, nekem az egyik legnehezebb lépés az volt, amikor birkózóból coach lettem! Rettegtem, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy én nem is az vagyok, mint aminek eddig hittek az emberek. Ezt nagyon félelmetes volt világgá kürtölni, de ahhoz, hogy azt csináljam, amit szeretek, nem volt más lépés!

Szóval, ha valami nincs rendben, akkor beszéld meg a másik féllel. Ne menj bele olyan dolgokba amibe nem szeretnél.

Merj konfrontálódni, hogy a csendben maradással járó feszültség ne emésszen meg!

Kiss Gergely


VÁLTS életet! Az ÉNAKADÉMIA világában őszintén beszélünk a
kihívásainkról. Tapasztalatunk, hogy az életben az ember
úgy tud a legjobban haladni, ha fel meri vállalni, ami van.
Álnéven eleinte könnyebb. Téged is várunk!