Az alábbi írás közösségi olalunkra érkezett. A szerző engedélyével osztjuk meg itt is, mert sokak számára értékes megéléseket foglal szavakba.

Fontos korszakba tenni és látni, hogy mikor miért van, volt. Pasi szemmel.

Korszak 1:

Nekem amikor volt – 6 év, akkor az volt az ok, hogy imádtam a rajongást. Értem rajongtak. Imádtam, hogy én megtehetem, megkaphatom a másik nőt IS. Aztán ha épp vita volt a szeretővel, kerestünk másik szeretőt – vagy én is szerető voltam, s 3-an voltunk. Na ez egy igazi logisztikai kihívás…. Kinek mit hazudsz, mikor merre jársz és hol vagy. Mikor akarsz én időt végre, s hagyjon békén mindenki, amit a másik nem ért, vagy épp nem fogad el, mert veled lenne abban a kis időben, amikor te épp magadban, vagy a haverjaiddal lennél. Otthon várnak szeretettel haza, minden klappol, de hát uncsi az élet, meg én fasza srác vagyok, hát akkor miért ne!? Nincs mögötte mélység, meg gondolatiság, meg vele egyezik a világképem, s vele mennyivel boldogabb lenne az életem. Fenét. Szex van ami MÁS!

Mélység, meg beszélgetések? – he he.

Felszínen: virágok, kaja, szép tevés, vicceskedés vagy a figyelem eljátszása – max egy kis munkáról beszélgetés – s mikor szexelünk újra és annak a biztosítása lebeg a háttérben. Nem bántom meg hétfőn, mert hét közepe táján ráérek majd. Hátha. Szex után már lehetek pokrócabb, majd elnézést kérek… Hogy ér rá a másik, hogyan bonyolítsuk le az aktust ez a fontos hétfőn. Munkahelyen, autóban, parkolóház kisbuszban… Munkából kiszökve kisbuszban… de csak a szexről szólt. Nem érdekelt a beszéd, a duma, a vekengés.. Sőt. Fárasztó. Ejakuláció után 2 perccel már azon jár az eszed, hogy a francba kellene minél hamarabb lelépni, mert van más dolgom…

Pénteken hogyan hazudjak valamit, hogy ne keressen, mert épp elutazom, vagy nem akarok bonyodalmat, sms-t hívást… Épp szarul érzem magam (hazudom), pedig csak ágyban fekszem mert nincs kedvem kimozdulni. Vendégek jönnek, nem leszek teló közelben, de majd írok ha tudok… (csak hagyj békén kérlek, ne okozz bonyodalmat) – Ki mit vetít rá ebben a korszakban lévő férfira maga baja. Hogyan lehet ezt megtudni, hol tart a faszi? – felszínes locsogások, kerül sokat, de szex előtt pár nappal tuti kedveskedéssel jön. Ha le akarsz lépni, akkor hirtelen K..va fontos leszel, és valahogy mindig ráér üzenetet írni, ha te mész el szórakozóhelyre esetleg bedobod, hogy randizol valakivel. Holott akár nem is… Na akkor valahogy, mindig figyelmesebbek leszünk… FOGJ GYANÚÚÚÚÚÚT – EZ NEM ÚT. JAA és hitegetés megy ezerrel. JAVASLAT: Fél év múlva állj félre. Mert a te időd is véges.

Korszak 2:

Később, amikor már már ráláttam magamra – akkor meg már a meg nem élt vágy – érzelem foglalkoztat. Juuj valamit érzek a másik iránt, de nem akarok dönteni. Nem is tudok dönteni. Jó hogy van, de nem illik ezt tenni. Nem illik, de foglalkoztat érzek, épp csinosabb is… Nem is hisztizik, de nem fair a helyzet. Fel – fel merül saját magammal szemben is, hogy nem helyes ez fiatalúr, de hát olyan csinos meg szép, meg érdekes. A Bűntudat dolgozik, de mész előre, mert Ó hát csak egy meg egysezr még aztán nem többet, meg elmúlik mindjárt ez is. Nem is akarok igazán kilépni a jelenből. Férfi vagyok, meggyőzöm magam, hogy ez normális, hiszen fajfenntartás miatt belénk van ez kódolva. Keresem a kibúvót, de tudom hogy nem helyes. Válság? Meg nem vagyok a helyemen? – lehet, de szerintem minden oké, most velem szembe jött, s jó ez most. Meg úgyis ő is tudja, hogy majd jövök biztosan, meg mondom, hogy fontos nekem, de nem akarok komolyabban lépni, meg a felségemmel mindjárt válunk, ami igaz is, de mégsem válunk… meg már mindjárt szakítunk, de tényleg mindjárt…. javaslat: fél év s menj tovább. Nagy eséllyel lépni fog, de nem leszel a társa, az tuti, mer ami van az szar. Ami te adsz az jó – jobb, de hogy mit akar valójában, fingja sincs…

Korszak 3

Válság egyértelmű jele. Bassza meg, érzek. Elutasítás. Semmi értelme. ez is el fog múlni…. Válságban vagyok, de nem kell a szerető se nem kell a kedves. Nem nem nem. Melyik az igaz!? Mi van velem? Érzek!? – de hát az érzelem nem racionális. Neem, ez elmúlik és nem lesz itt semmi, fasza minden. Jól vagyok a kapcsolatomban. Érzek – megérint mélyen bent valami valaki. De mi a fasz ez? S ez megy jóóó sokáig… Majd lépsz. Mert lépni kell. Mert elfáradsz és kockáztatsz. Nem a szerető miatt, nem a kedves miatt, hanem mert szétvet a feszkó, és elfogysz ebben. Mélység már van. Elmodom mi van benne, de még van benne hazugság is. Itt minden Igaz amit mond, de nem minden van kimondva. Vagy épp kicsit csinosítva van. Nők ezt imádják. Megjelent a mély érzésű férfi, s tartalmas is. Várunk kicsit, megugorja és jöhet az örök boldogság… Aztán mire ez megtörténik, vagy elfogysz, vagy lesz egy fasza pár éves kapcsolat… Nem több.

Közben felismerések tömkelege Vak és béna voltál haver. Megváltoztál, s nem ez a fontos amit a felszínen látsz, hanem amit érzel. S ha lecsupaszítom magam, akkor érző lény vagyok. Értékeket látok. Értékeled!? Persze Mert ez már reménnyel teli kapcsolódás lehetőségét – jövőt igérGET. Mi lehet belőle – több esély van rá, hogy kialakul és jó lesz. Van rálátása a helyzetére, de a kérdés, veled megosztja e ezeket!? Ha nem, kuka utca. Ha megosztja, akkor Te szupernek és Őszintének gondolod, legalább látja magát, és milyen arany ember ez. Nincs is ilyen több. VAN. A kérdés már csak az, van-e fejlődése amióta veled van, vagy csak fejlövése!? – Ez alapján

Még később mi van, nem jutottam el oda még. Azt gondolom, nem fér bele a szerető. Mert ön-azonos vagy és őszinte, Magadhoz. Meglátjuk mit hoz a jövő. A döntés az enyém. Kizártnak tartom. Miért? – mert cselekvés előtt felmérem mit okozok, s mi lehet a végkimenetele. ergo magamban kell szétnéznem, nem egy másik bugyiban..

Döntés:

Mikro-döntések sorozata a folyamat, amitől ebbe belekeveredsz. Férfi is NŐ is. Hol állsz meg csak rajtam áll!? Fontos látni a folyamatot is. S itt a kulcs. Meghozod-e a döntést, hogy nem mész semerre? Azaz felismered-e a helyzetet és úgy döntesz, hogy nem csinálod.

Mik a mikro-döntések!?

Nézem sokat – tudatosan hátha észrevesz Ő is  – direkt nem nézek oda, arra, ha már egyszer észrevetted, hogy mintha ennek a nőnek bejönnék – arra megyek ahol ül előbb utóbb leesik valamije – el kell engedned az ajtó előtt, liftnél – Kávé? – Ebéd együtt?  –  Raírok mi van veled? – Később is ráírok – csak késő du  – a párom épp elaludt.. ráírok – majd nyomjuk az üzengetést, de hát csak kolléga haver, meg melléduma..  

Ekkor már elindultál az úton. Megállhatsz!

Túróczy András