Tele van a világ királyfikkal és királylányokkal, egymást kergetik, de a nő Férfit akar, a férfi Nőt és nem értik együtt miért nem megy nekik. Pedig a válasz egyszerű, nincs kész és nincs kész Férfi, nagy betűs N-el és nagybetűs F-el, melyek betöltenék valódi szerepüket nem csak egy kapcsolatban, hanem az élet hétköznapjaiban és a világunkban.

Gyámoltalanul, esetlenül és kiegyensúlyozatlanul vagyunk önmagunkban vagy akár valaki mással.

Ugyan hogy lehetnek egymás nagy betűi, mikor két sebzett ember egymásra akad, de csak elvenni akarnak, adni nem, és saját szerepüket is hibásan áramoltatják kifelé?

A királyfi keres, hajszolja a hercegnőket, a sikereket, a jobbat, az elérhetetlent, mindent, ami igazolja magasztosságát, látszólag fenntartott presztízsét a világban, azzal, hogy megszerezte amit akart.

A visszaigazolás megszállottja, hiszen szüksége van rá, hogy érezze, ő valaki, neki ez jár, csak rá ne jöjjön a világ mennyire elveszett ott legbelül, le ne bukjon, hogy az állarc mögött, egy éretlen, valójában önmagában bizonytalan kisfiú van. Az alfahím iskolája ez, de nem a Férfié.

A királykisasszony belesétál a királyfi csapdájába, könnyedén veti magát a királyfi lábai elé, de nem igazi szeretetből, és nem is teljes önvalójában tárja fel magát, hanem csak biztonságosan és csupán azért, hogy ő is elvegyen.

Szeretethiányát, értéktelenségét ideig-óráig enyhítse, felszínesen ad, de csak hogy kaphasson, majd dráma királynőt játszva, sírva, megalázkodva, kézzel-lábbal kapaszkodik, hisztizik, ha a királyfi nem töltötte be a reményeit, elvárásait. Hiszen olyan bizonytalan kislány ő még, akinek szüksége van az apai gondoskodásra, babusgatásra.

A kapcsolataiban az elveszettsége ordít a figyelemért, mert a férfinak vélt személytől várja megtapasztalni saját értékességét, mert még nem kész Nő, hogy azt másoktól mentesen tudja, élje és higgyen benne. Aztán csalódik, és jönnek a nagy kérdések, hol vannak a Férfiak?! Sehol! Mert alig van igazi Nő, tetszik nem, ez az igazság.

A királylány akar, követel, a Nőnek már van, önmagában biztos és stabil, ad a Férfinak önzetlenül, magából, mezítelenül, szeretetet, sok türelmet, elfogadást, gyengédséget és hitet. Nem az hajtja, hogy azért cserébe talán ő is kap, hanem az, hogy adni akar a szeretett Férfinak és őt nézi, őt látja nem az elvárásait. Őt választja teljes bizonyossággal. Támasztéka, szerető otthona, melegsége, biztonságos vára a Nő a Férfi számára. 

A saját felismerésem minden királylánynak, hogy amíg azt várod, hogy előbb te kapj, hogy te “nőnek” érezhesd magad egy “férfi” mellett, addig királyfik fognak csak még többet elvenni belőled.

Ha végre nem akarsz királylány lenni, keltsd életre a benned élő Nőt, aki már felismeri az értékeit és könnyedén lép ki a királyfi karjából, hogy Férfit ölelhessen a keblére. Helyet teremt magában, szeretetet érlel saját maga számára és a Férfi számára.

Oltalmat és elfogadást nyújt annak a most még királyfinak, aki már rájött, hogy sosem lehet övé az egész királyság és benne minden hercegkisasszony sem. Annak, aki már Férfi akar lenni és megvalósítani a valódi álmait, de még nem tudja hogyan.

A királyfi egy ponton, ugyanúgy megelégeli a felszínes udvari életét, mint ahogy a királylány a paraszt királyfikat és a bizonytalan érzelmi kapcsolatait. 

A lesújtó felismerést a királyfi talán egy nagyobb veszteségben tapasztalja, összedől teljes királysága és akkor, valami benne is megváltozik, elpusztul. Már nem biztos benne, hogy királyfi akar lenni és hogy ez a helyes élet, sőt, már azt sem tudja igazán ki ő valójában és mit akar, felébred benne a Férfi és ekkor elindul. 

Már más a küldetése belül érzi, hívja, de még járatlan az új úton, még nem találja a helyét a köztes identitásában. Mégis, benne már sokkal több van születőben és ide tudsz megérkezni, hogy a Te Női erőddel segítsd beteljesíteni a valódi küldetését. 

Az útját kereső Férfival akarj kapcsolódni, ha Te kész vagy Nő lenni, és ne a királyfit várd, mert ő még csak kalandozik, neki még királylányok kellenek, a Nővel nem tud mit kezdeni és még nem is akar.

A királyfit az elfogadásod, a gyengédségedben rejlő erőd, a szenvedélyed, feltétlen odaadásod növeszti Férfivá, és mert érzi, hogy hiszel benne úgy, ahogyan már magadban is.

A Te hited segíti a Férfit, hogy elérje az álmait és a te szereteted nyitja meg az ő szívét. Ha több Férfit szeretnénk látni a nagyvilágban, ahhoz előbb a királykisasszonyoknak kell letenniük a tiarájukat, Nővé cseperedniük, hogy a királyfikból olyan Férfiak születhessenek, akik megbecsülik és szeretik a Nőt.

Az EgoYoga az ÉNAKADÉMIA zárt közösségi oldala, ahol őszintén
beszélünk a kihívásainkról, és egymásnak saját élményekkel
reagálunk. Tapasztalatunk, hogy az életben az ember úgy tud a
legjobban haladni, ha fel meri vállalni, ami van.
Álnéven eleinte könnyebb. Téged is várunk!