Szeretett Mind!

Az EgoYoga egy társasjáték, legalábbis én így gondolok rá, aminek szabályait folyamatosan alakítjuk, együtt. Kimondanom vezetőként nekem kell ezeket, de ha én helyesen figyelek, és jól végzem a dolgom, akkor a döntések az Ügy szükségletei szerint, tehát a Ti javatoknak megfelelően születnek meg – és így haladunk együtt a lehető legjobban.

Fontos ebben számomra, hogy mivel a változás folyamatos, így nem lehet örökre tökéletes döntéseket hozni – ami él, változik, az állandóság (és biztonság) a haldoklás álcája csak –, hanem csak itt és most helyes döntések vannak. Időben vizsgálva semmi nem “szent”, hanem épp ellenkezőleg, (szinte) bármi változhat, dolgok elmúlnak, folyamatos fejlődés van. Az élet útján haladva fontos az Időszerűt merni választani, és ez nem csak egyéni életekben, hanem közösségi szinten is így van.

Nagy örömmel jelentem be az alábbi változtatásokat:

  1. Korszakos Átalakítás
  2. Közösségi Tulajdonlás
  3. Mentor Program és “Piac”

 

1. Korszakos Átalakítás

A közösség működése és a korszakos rendszer végre összetalálkozik, mert nagyon sok visszajelzés jött, hogy zavaró, hogy mintha ellentmondanának egymásnak a tanácsok.

Ami azért van, mert… valóban ellentmondanak. Ugyanis korszakos állapot szerint más és más a tennivaló, más és más a “helyes” tanács, más és más az “igaz”.

Megoldás, hogy mostantól nem csak ajánlások lesznek, hogy mi kinek szól, hanem valóban külön csoportokra bontjuk a közösséget, hogy korszakos helyzet szerint valóban azt (és csak azt) lássa mindenki, ami tényleg neki is szól.

… már rég foglalkoztat ez, de halogattam eddig, mert féltem, hogy komplikált lesz – viszont az utóbbi időszak taglétszám ugrása nyomán be kellett lássam, hogy így, hogy mindenki mindenhez hozzáfér és ebből kifolyólag az ember gyakran összevissza tanácsokat lát: nem szolgálunk elég jól Benneteket.

Tehát… korszakos továbblépés következik, a rendszer működésében is – a meglévő korszakos felosztást elkezdjük komolyabban venni.

Az alábbi változtatások lesznek:

  1. a nem mindenkinek szóló bejegyzések nem a nyilvános részbe kerülnek majd, mint eddig, hanem a zárt korszakos csoportokba tesszük őket
  2. a haladó videók mostantól szintén nem lesznek a nyilvános részben elérhetők, hanem ezek is a korszakos csoportokban látszanak majd csak
  3. a nyilvános rész kategóriáit kikönnyítem, kevesebb téma lesz, de jobban átlátható módon, mint eddig – a nyilvános rész fókusza a megosztások
  4. előfizetők főként előfizetők tevékenységét fogják csak látni, mert a Tagokkal a közös munka a zárt csoportokban folyik (ahogy már eddig is)
  5. ami mindösszesen azt jelenti, hogy akik Előfizetést választanak az élmény SOKKAL kisebb részét élvezhetik majd, mit a Tagok (utóbbit ajánlom)
  6. aki megosztásai és másokhoz írt kommentjei által sokat ad a közösséghez, Moderátornak kérjük fel, és ezután ingyenesen használhatja a rendszert
  7. a Moderátorokat az állapotuk szerint megfelelő korszakos csoportba akkor is meghívjuk, ha eddig nem voltak Tagok (Tagokkal azonos jogokat kapnak)
  8. a Moderátor státusz feltétele az élő kapcsolat, hogy folyamatosan segíts másokat (kilépés után később visszatérve újra elő kell fizess)
  9. korszakváltás esetén mostantól nem veszünk ki a korábbi csoportodból, hanem ott is maradsz, hogy élő maradhasson a megkedvelt emberekkel a kapcsolat, és hogy segíthess (ha akarsz) a korábbi csoporttársaknak
  10. a Moderátorok krémjét “Host”-nak is felkérjük, csoportokat és témákat bízunk rájuk + a Prémium Tagság jogait kapják meg, és Mentorok lehetnek, ami azt jelenti, hogy az ingyenességen felül nekik már jövedelmük is lehet
  11. a férfi csoportok rendszere alapjaiban változik, nevek és működési mód is új lesz, más mint a nőknél (+ külön videó sorozat is indul férfiaknak)
  12. és hamarosan ismerkedési funkciók is indulnak majd – meglepően innovatív (= bátor) szabályok mentén – bővebben erről később…

Hmm?
Remélem, eddig jó! :-)

 

2. Közösségi Tulajdonlás

Az EgoYoga egészséges működése sokkal több munka, mint amit néhányan menedzselni tudunk, tehát bevonunk Titeket, a közösséget. Mégpedig nem egyszerűen csak a munkátokat kérjük, mert az számomra nem volna korrekt, hanem azt szeretném – régi álmom, ezzel van nyugodt, derűs, lelkesítő, jó érzésem, bármilyen félelmetes is –, hogy aki valóban segít, az maradandó értéket: üzletrészt kapjon itt.

A korábbi a sikeres projektekből – pl. Facebook vagy Google – egy-két ember lett ép ésszel felmérhető mértéken túl is gazdag. Arányosabb, helyesebb elosztásra van igényem – aminek jegyében a munkatársaimnak már megígért 10% mellett egy másik 10%-ot ezennel közösségi tulajdonlásra adok.

 

INDUL AZ EGYÜGYŰ “RÉSZVÉNY”!
🤗🚀🙏

 

Ami a következőket jelenti:

  1. A cég össz tulajdonát fejben 3 000 000 részre osztjuk, ami által 3 000 000 virtuális (fejben létező) “részvény” (játékpénz) jön létre.
  2. Jelenleg ennek a többsége még az enyém, amiből 10%-ot, tehát tehát 300 000 darab “részvényt” elkezdek felosztani a közösség tagjai között.
  3. Aki példásan vesz részt – másoknak sokat segít – és résztvevőből a “Moderátor” utáni “Host” szintre jut 1 000 “részvényt” kap ajándékba.
  4. A “részvény” a Tiéd, és a Tiéd is marad, kivéve kilépés, passzivitás vagy méltatlan viselkedés esetét, mely esetekben visszavehetjük azt.
  5. A “részvényesek” közössége az Együgyűek Társasága, akikre az Ügy, a Közösség és a cég útjának egyengetésében is számítunk.

A fentiek értelmében az üzletrész jelenleg TÉNYLEG virtuális – játékpénz csak, szebb szóval: lehetőség – a jövőt illetően bennem, bennünk kell bízz. Valódi értéket szeretnénk adni, de egyenlőre még csak virtuálisan tudjuk ezt megtenni – a szándék, hogy egy szép napon valóban a kezedbe is kapd.

Hogy akkor mire jó ez az egész? Első körben semmire.

Második körben a közösség döntéseiben kérjük majd ki a véleményed, befektetőink és munkatársaink mellett Te hangod is számít. Harmadik körben pedig egyszer majd valamikor szerintem ennek valódi forint értéke lesz. Szándékunk, hogy amint időszerű részvénytársasággá alakulunk, és akkor valóságosan is megkapod majd a részvényt, sőt a céget tőzsdére akarjuk vinni 5 éven belül (IPO vagy ICO). A Remény ez. Hiszem. De nem ígérhetem meg.

A 2018 őszén érkezett kisbefektetők 300 millió forintos cégértéket fogadtak el, amiből kiindulva az elnyerhető 1 000 “együgyű részvény” jelenlegi értéke: 100 000 Ft. Elvben. Gyakorlatban ma még semmi. Gyakrolatban egy játék csak ez az egész, amivel akár jól is lehet járni, hiszen az üzletrész értéke növekedni fog, ha jól végezzük a dolgunkat, akár több mint tízszeres is lehet… Másrészt NE ezért vegyél részt, NEM ezért csináljuk, hanem a fejlődés lehetősége, a Működő Közösség miatt.

Fontos, hogy a “részvény” nem függ össze a korszakos helyzettel! Heteken belül lehetsz Moderátor, ha csak másoknak a tapasztalataiddal szívesen segítesz, ami után némi kitartással (szolgálat a jó szó, ha lelkesít ez az egész) már Host vagy, és elnyerheted ezt a jutalmat. Paradox módon tényleg azoknak fog menni, akik nem ezért csinálják. Érződik a különbség.

 

3. Mentor Program és “Piac”

Harmadik újítás, hogy akik a közösségben példásan segítenek, azokat szeretnénk mentorként az EgoYoga világán kívül, az ÉNAKADÉMIA oldalon is ajánlani.

Szerintem nagyon fontos, hogy módszerrel rendelkező szakértők mellett minél több személyes élettapasztalattal rendelkezésre álló (emberi és tökéletlen) mentor is legyen a kínlódó tömegeknek elérhető. Értve ez alatt, hogy valóságos emberek kellenek. Akik segíteni azért tudnak, mert átmentek hasonló válságon, ÉS ezt mutatni is merik… Meghatározó tapasztalatom, hogy saját élettapasztalatunk alapján MIND hasznosak vagyunk azoknak, akik most szembesülnek épp olyan kihívással, amit mi már “sikeresen” megoldottunk.

Aki nálunk az EgoYoga világában “Moderator” lesz, azt a világ felé mentorként is szívesen ajánljuk, az ÉNAKADÉMIA oldalon, rendes óradíjjal, mellettem. Egyedüli feltétele ennek, hogy a korszakos rendszer használatával ismerkedj meg, amire a könyv és a videók mellett az EgoYoga Képzés ad lehetőséget.

 

Összefoglalás

Célom mindezzel, hogy motiváció, sőt a lehető legerősebb motiváció legyen a legjobb önmagunkat megvalósítani. Egyik oldalon a korszakok között remélem, hogy akartok majd lépkedni, és másik oldalon a tulajdonlás és a jövedelem is nagyon erős motiváció – fontos immár őszinték legyünk ebben. Abszolút rendben van, ha nem csak jó ember akarsz lenni, de jól is akarsz élni.

 

EGOYOGA = működő világkép körül formálódó közösen tulajdonolt közösségi oldal a Facebook káosza helyett.

 

Játék “csak”, ahogy az elején kezdtem, és ahogy már Shakespeare is megmondta…

Az EgoYoga egy játék, ahol egy jobb – bátrabb és őszintébb – önmagunkat játszuk, zárt és biztonságos közeg, ahol a legjobb önmagunk törekszünk lenni. A reményem, hogy az először bizalom és tanácsok mentén, szinte szerepjátékként erősödő új identitás a közösségre támaszkodva tapasztalt sikerek által gyorsan erősödik, és így aztán az EgoYoga világán kívül is egyre többen tudunk a legnagyszerűbb önmagunk lenni.

Hmm?
Remélem, tetszik!

Szóljatok kérem hozzá, hogy hogy érint benneteket mindez!

Hálával,
Joós István

 

Megjegyzések:

  1. Nem ígérem meg, hogy az üzleti siker megvalósul mert nem tudom megígérni. De szerintem jó esélyünk van rá – mert 1.) az igény a világban valódi (tömegek szenvednek), 2.) jó megoldásunk van (a világkép és a közösség is működik), 3.) 30%-al nőtt egy hónap alatt az előfizetők száma, ami számomra azt mutatja, hogy immár kezdjük jól is csinálni ezt az egészet, a profizmus is alakulóban van.
  2. A most felajánlott 10% egy első lépés. Hosszabb távon a többség nem lesz majd már az én kezemben, és nyilván vezető sem tudok örökké lenni.
  3. Az “együgyű részvény” “árfolyama” változni fog. Egy év múlva már nem 1 000, hanem 500 vagy talán 300 részvény jár majd csak a “Hostoknak” – a rendszer szándékkal azokat jutalmazza jobban, akik ebben a korai időben hisznek már benne / bennünk / magukban. Aki korábban lesz Host bizonyosan sokkal jobban jár, mint aki később csatlakozik csak.
  4. Hogy mi kell a “Moderator” majd “Host” előléptetéshez? Őszinte megosztások. Tapasztalatot alapú őszinte és szeretetteli kapcsolódás a csodás gyógyszer, amire az emberiségnek legnagyobb szüksége van szerintem. Moderátornak azt hívjuk meg, aki a saját életéből bátran és őszintén és sokmindent megoszt, és másrészt láthatóan hasznos, találó, tapasztalat alapú, érdemi kommenteket ír mások megosztásaihoz. Tudom, hogy ez nem egzakt. Egy érzést próbálok átadni. Akik köztünk moderátorok és “Host”-ok lesznek szerintem pontosan érzik, hogy miről beszélek, hogy mire van szükség itt – olyasmi ez, amit szívvel kell érteni.